fwto

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

FROM HERE TO ETERNITY(1953)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ......
Παίζουν:Burt Lancaster,Montgomery Klift,
Frank Sinatra
Σκηνοθεσία:Fred Zinnemann

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ

Ένας λοχιας συνάπτει σχέση με τη γυναίκα του ανωτέρου του και ένας στρατιώτης αρνείται να συμμετάσχει σε αγώνες πυγμαχίας του λοχου του λίγο πριν εκδηλωθεί η ιστορική επίθεση του Pearl Harbour!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Δηλαδή πέστε μου και εσείς, έχοντας διαβάσει την ποταπή αυτή περίληψη δεν παθαίνετε μια σύγχυση και απογοήτευση για αυτά που πρόκειται να σας πω?
Έχοντας στο μυαλό μου το γεμάτο πάθος αμμοκύλισμα ανάμεσα στο κύμα που έσκαγε στα κορμιά των 2 πρωταγωνιστών είπα και γω ότι θα δω μια καθαρά ερωτική ιστορία που προκάλεσε πάταγο στην εποχή της!
Αντ'αυτού παρακολούθησα μια σχετικά αδιάφορη ταινία , συγγνώμη που το λέω, και επειδή προσπαθώ να κοιτάξω πέρα από το προφανές και το επιφανειακό, επιχείρησα να διακρίνω κάποια κοινωνική,ιστορική, αναφορά και κάτι τέλος πάντων που θα έδινε νόημα σε αυτό που βλέπω αλλά τζίφος!
Το μόνο αξιοπρόσεχτο σε αυτή την ταινία είναι οι μεγαλοπρεπείς και ''κιμπάρικες''ερμηνείες της και τα μεγάλα αστέρια του σινέμα της εποχής εκείνης!Frank Sinatra,Burt Lancaster, Montgomery Clift φέρνουν θύμισες μιας τελειως διαφορετικής νοοτροπίας που έχει περάσει ανεπιστρεπτί!
Η ταινία ανεξάρτητα της δικής μου άποψης βραβεύτηκε με 8 όσκαρ (καλύτερης ταινίας,β ανδρικου,β γυναικείου , σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου κτλ!)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
μπα....

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5
τσάμπα θαλασσογδάρθηκαν οι 2 πρωταγωνιστές!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
όχι!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0\5
όχι!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-2\5

ένας ύπνος πήγε να με πάρει!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
όχι!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5
ελάχιστα!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis