fwto

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

FORREST GUMP(1994)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
RUN FORREST,RUN!
Παίζουν:Tom Hanks,Robin Wright,Gary Sinise
Σκηνοθεσία:Robert Zemeckis

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ,ΔΡΑΜΑ

Ο Forrest Gump, αν και δεν έχει υψηλή νοημοσύνη καταφέρνει να είναι παρών σε πολλά σημαντικά και ιστορικά γεγονότα της χώρας του αλλά και του πλανήτη.Δεν τον νοιάζει τόσο όμως αυτό, όσο ο έρωτας του από μικρό παιδί για τη φίλη του ,Jenny.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Είναι τρομερό!Πλέον σπάνια παρακολουθώ τηλεόραση τα βράδια και κατά ένα μαγικό τρόπο χτες μια περίεργη δύναμη με ώθησε να πατήσω το κουμπί και να δω τι παίζει.Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το αγαπημένο μας μισητό κανάλι star έπαιζε τον forrest!Είχα να τη δώ από μικρό παιδί και αυτό σημαινει γύρω στα 17 χρόνια πριν!!!!Χριστέ μου πήγαινα ακόμη δημοτικόοοοοο!!!!!
Anyway το ωραίο με αυτή την ταινία είναι πως όλη η συγχρονη αμερικανική ιστορία παρουσιάζεται μέσα από την αφήγηση του ομολογουμένως χαζού με την καλή έννοια forrest.Ένας άνθρωπος που χωρίς τις υψηλές ικανότητες άλλων όμοιων του κατάφερε να βρεθεί στα σημαντικότερα γεγονότα του αμερικανικού έθνους!
Μη ψάχνεις να βρεις το βάθος και την αντικριμενική ή με κριτική ματιά αντιμετώπιση τους δεν είναι πολιτική η ταινία!Αντίθετα πίσω από όλη αυτή την πορεία κρύβεται τι άλλο?Ένας μεγάλος έρωτας.Προσωπική μου γνώμη βέβαια και αυτό δεν το είχα προσέξει όταν ήμουν μικρό και αθώο , πως αυτή η jenny τελικά έβρισκε τον forrest όποτε της κάπνιζε και τον είχε ανάγκη!Έκανε μαζί του και ένα κουτσούβελο και μετά ''έφυγε'' κυρία, αφήνοντας τον και εμάς μαζί επίσης στα κρύα του λουτρού και με μια αναθεματισμένη συγκίνηση!!!!!!!!!
Ο Τομ νεότατος εδώ σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του, αφού πήρε και το όσκαρ α ανδρικού μαζί με τα υπόλοιπα 5 αγαλματάκια, καλύτερης ταινίας , σκηνοθεσίας κτλ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-2\5
έτσι κι έτσι!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-3\5
μια συγκίνηση την έχει!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
παιδικός έρωτας σε δράση !

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
όχι!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-2\5
πολλά και διάφορα

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5

κάποια στιγμή κουράζει αλλά σε γενικές γραμμές είναι αξέχαστη

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-1\5
μπα...

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-5\5
απλά συναισθηματικό!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis