fwto

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

BLUE VALENTINE(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ....
Παίζουν :Ryan Gosling, Michelle Williams
Σκηνοθεσία:Derek Cianfrance

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Η Cindy είναι νοσοκόμα και ο Dean βάφει σπίτια ευκαιριακά!Είναι παντρεμένοι, νέοι και με ένα κοριτσάκι.Η σχέση τους έχει φτάσει στο τέρμα και η κατάσταση φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη.
Ο έρωτας που κάποτε τροφοδότησε την καρδιά, την ψυχή και τα σώματα τους έχει σβήσει τόσο ανεξήγητα και αναίτια στο πέρασμα του χρόνου.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Happy valentine 's day!
Νομίζω δεν υπάρχει καταλλήλότερη μέρα για την ανάρτηση αυτής της ταινίας!Και να φανταστείτε δεν το επεδίωξα καν!
Αν φυσικά περιμένετε να ακούσετε για χαρούμενες ιστοριουλες,ροζ καρδούλες και happy endings η έξοδος είναι από κει!
Μια απο τις ρεαλιστικότερες ταινίες για τον έρωτα από τη γέννηση του μέχρι το θάνατο του!
Η ιστορια μας ξεκινά αντίστροφα.Ένα ζευγάρι ρημαγμένο σωματικά και ψυχικά, γεμάτο μιζέρια,πράγμα που αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπά τους , στην ομιλία τους ακόμη και στην διακόσμηση και διαρύθμιση του σπιτιού τους!Τίποτα δεν φανερώνει πλέον πως εκεί μέσα ξεκινούσαν κάποτε τη ζωή τους δυο άνθρωποι ερωτευμένοι ,γεμάτοι όνειρα και σχέδια για το μέλλον!
Περισσότερο χαρακωμένη και πληγωμένη από την κατάσταση αυτή είναι η Cindy (Michelle Williams)που με τη συμπεριφορά της, υπερβολική σε κάποιο βαθμό αλλά υπαρκτή σε κάποιες περιπτώσεις, νιώθει απάθεια και αποστροφή για οτιδήποτε αφορά τη σχέση της με τον Dean(ryan Gosling).O RYAN απο την πλευρά του είναι αυτός που προσπαθεί να δώσει την τελευταία μάχη και να αναζωπυρώσει κάποια σπίθα που έχει απομείνει.
Και κάπου εκεί ανάμεσα σ'αυτή την ανούσια πάλη,ο σκηνοθέτης μας μεταφέρει στην αρχή , εκεί που όλα ξεκίνησαν.Από το πρώτο φλερτ,από το πρώτο βλέμμα και όλη την πύρα και την φούντωση αυτού που είχε γεννηθεί ή που οι 2 αυτοί νέοι γέννησαν στην καρδιά και στο μυαλό τους!Που πήγε τελικά ο έρωτας οεο?μήπως δεν γεννήθηκε ποτέ η έχασε το δρόμο κάπου στην πορεία?who knows.....
ΤΟ μόνο σίγουρο είναι πως αναπόφευκτα ,πέρα από το ποια αιτία οδηγεί στο τέλος (κάτι που έυστοχα δεν διευκρινίζεται)κάθε σχέση μεταξύ 2 ανθρώπων γεννιέται και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα πεθαίνει .That's how the story goes,χωνέψτε το!!!!
Και αφού σας έφτιαξα το κέφι να σας πω ότι η ταινία παρότι καταθλιπτική !το κατάλαβες άλλωστε!σε συνεπαίρνει όσο δεν πάει, και πλημμυρίζεις με σκέψεις, συναισθήματα ,δάκρυα και καταλήγεις στο κρεβάτι με το μυαλό και όχι μόνο βομβαρδισμένο!Η απόλυτη.... ισοπέδωση δηλαδή!!!!!
Μου άρεσε πολύ και αν δεν θέλεις να τη δεις σήμερα , εε δες την αύριο, μη σου χαλάσω και το εορταστικό κλίμα του βαλεντίνου!
ΑΝΤΕ ΒΡΕ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!
Να σε πω ακόμη για να σου δώσω και ένα ακόμη συν για να τη δεις οπωσδήποτε, λέγοντας πως η michelle williams είναι υποψήφια για α γυναικείο!ακόμη δεν ψήθηκες????


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
δεν παίζει!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-4\5
καλά εμένα μη με υπολογίζεις είμαι αναίσθητη, εσύ τον πάκο έχε τον έτοιμο!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-5\5
ε, μα ποιος ο σκοπός της ταινίας άλλωστε??

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
όχι

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5
σκατά!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-5\5

αν και ψυχοπλακωτικό είναι πολύ ενδιαφέρον!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
όχι!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-4\5
και μόνο για τον ryan gosling που τραγουδά το you always hurt the one you love!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis