fwto

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

The Town


Υπόθεση : Το Charlestown είναι μια περιοχή της Βοστώνης που είναι γνωστή για την πληθώρα των κακοποιιών που μένουν εκεί. Ο Doug (Ben Affleck) και ο James (Jeremy Renner) δυο φίλοι που μεγάλωσαν σαν αδέλφια είναι μέλη μιας συμμορίας που η εξειδίκευση της είναι οι λίστες τραπεζών. Σε μια από αυτές τις λίστες η ομάδα παίρνει για όμηρο της, την νεαρή μάνατζερ Claire Keesey (Rebecca Hall), την οποία και αφήνουν λίγο αργότερα ελεύθερη. Λίγες μέρες μετά, τα μέλη της συμμορίας ανακαλύπτουν ότι η Claire μένει στο Charlestown και πως μπορεί να τους ανακαλύψει και να ζητήσει την βοήθεια του FBI, το οποίο ψάχνει αφορμή για να κλείσει στην φυλακή όλα τα μέλη της συμμορίας. Ο Doug αποφασίζει να δημιουργήσει μια φιλική σχέση ανάμεσα σε εκείνον και την πρώην όμηρο του, έχοντας ως σκοπό να μάθει αν η κοπέλα θυμάται κάτι από τους ληστές, αντίθετα όμως με τα σχέδια του, καταλήγει να ερωτεύεται την κοπέλα και να κάνει να πάντα για να την προστατέψει, η προσπάθεια αυτή , όμως καταρρέει όταν η Claire μαθαίνει όλη την αλήθεια.

Με μια κουβέντα : Αν ξενερώσεις και εσύ με το τέλος του έργου, σου λέω πως στο βιβλίο είναι ακόμα χειρότερο.

Γενικά : Η ταινία βασίζεται σε ένα βιβλίο, το οποίο δεν θα το σχολιάσω περαιτέρω γιατί δεν είμαι τόσο κουλτουριάρης, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ben Affleck. Η ταινία είναι καλή, θα αρέσει σε πολύ κόσμο γιατί κάνει έναν πολύ ιντριγκαδόρικο συνδυασμό, αισθηματικού δράματος με μπόλικη περιπέτεια. Ο Affleck είναι ένας κλέφτης που κλέβει όποια τράπεζα βρει μπροστά του, άλλα μια μέρα ερωτεύεται μια κοπέλα που δουλεύει στην τράπεζα και έτσι γίνεται κλέφτης έρωτας. Ο κλέφτης έρωτας παρακολουθεί την κοπέλα, γίνεται φίλος και ύστερα γκόμενος της, μέχρι που η κοπέλα μαθαίνει την αλήθεια και τον καρφώνει στο FBI. Η σκηνοθεσία από τον Affleck δεν λέει και τίποτα το ιδιαίτερο, όχι ότι ήταν κακή, απλά δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον να μας προσφέρει, το μόνο δικό μου συμπέρασμα είναι πως δεν κάνει καλό μοντάζ, γιατί η ταινία αρχικά βγήκε τέσσερεις ώρες, μετά τρεις και στο τέλος από το κόψε κόψε φτάσαμε στις 2 ώρες βαριά βαριά. Οπότε μην περιμένεις και πολύ μεγάλη ανάπτυξη των χαρακτήρων, ούτε τρελά κυνηγητά, ούτε διαλόγους με βάθος και συναισθήματα, όλα σε μια μετριότητα. Την έριξα λίγο την ταινία τώρα και είναι άδικο, γιατί ο Affleck έπαιξε καλά, έφτιαξε και σώμα . Δίπλα του στον ρόλο του αδελφού – φίλου – συνεργάτη – τραγική φυσιογνωμία, έχουμε τον Jeremy Renner ο οποίος, κακά τα ψέματα, κλέβει δικαίως τα φώτα από τον Affleck, καθώς ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι πιο περίπλοκος και δύσκολος. Σε όλο αυτό το σκηνικό η καλούλα, γλυκούλα, ευθραυστούλα Rebecca Hall δίνει μια αξιοπρεπής ερμηνεία. Κλείνοντας η ταινία είναι μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια με δόσεις έρωτα που θα αρέσει σε όλους.

Η Ατάκα : Doug MacRay: «Αν νοιώσω το παραμικρό, αν σκεφτώ ότι μπορεί να πάθει κάτι, θα σας σκοτώσω και τους δυο».

Ποιον θα έπαιζα : Θα έκανα τον Doug.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Doug βρίσκει τον Fergie στο ανθοπωλείο και τον σκοτώνει ήταν άμεση, χωρίς πολλά λόγια, μόνο αυτά που έπρεπε να του πει και ύστερα μπαμ μουμ, απλά πράγματα, το πόσο το χάρηκα δεν περιγράφεται.

Χειρότερη σκηνή : Το τέλος. Ξενέρωσα απίστευτα!

Δες την : Γιατί είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία, που συνδυάζει και βουνό και θάλασσα.

Μην την δεις : Γιατί η ταινία δεν έχει happy end, όχι ότι είναι και χάλια το τέλος, απλά δεν σε ικανοποιεί.

Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.

Μην την δεις με : Τον κλέφτη έρωτα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis