fwto

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Red Eye


Υπόθεση : Η Lisa Reisert (Rachel McAdams) είναι μια νεαρή manager ξενοδοχείου, που μετά από την κηδεία της γιαγιάς της ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Miami όπου και εργάζεται. Παίρνει την τελευταία πτήση (Red Eye) και γνωρίζει τον Jack Ripner (Cillian Murphy). Αμέσως μετά την απογείωση της πτήσης, η Lisa συνειδητοποιεί ότι έχει απαχθεί από τον Jack, οποίος κρατάει όμηρο τον πατέρα της. Ο μόνος τρόπος για να αφεθεί η ίδια ελεύθερη και να σωθεί ο πατέρας της είναι πολύ απλός, η Lisa θα πρέπει να αλλάξει το δωμάτιο διαμονής ενός υπουργού και να τον μετακινήσει σε ένα άλλο, όπου και έχει προγραμματιστεί να ανατιναχθεί. Η Lisa έρχεται αντιμέτωπη με ένα πολύ μεγάλο δίλλημα, ανάμεσα στην ζωή του πατέρα της και την ζωή ενός πελάτη της και το χειρότερο είναι πως δεν έχει τρόπο διαφυγής από το αεροπλάνο.


Με μια κουβέντα : Πολύ καλή ταινία, αλλά η τελευταία ατάκα της Rachel McAdams έκανε όλη την ταινία, φτηνή τηλεοπτική σειρά του 80΄!


Γενικά : Αυτή την ταινία είχα ξεκινήσει να την δω πριν από 5 χρόνια σχεδόν, αλλά δεν είχα δει το τέλος, οπότε καταλαβαίνεις την χαρά μου που επιτέλους είδα την κατάληξη του έργου. Λοιπόν η ταινία είναι αρκετά καλή, έχει σασπένς και ίντριγκα, έχει και την κούκλα Rachel McAdams, που ερωτεύτηκα με αυτή την ταινία, αλλά και τον Cillian Murphy, ο οποίος είναι τόσο σιχαμερός παίζοντας αυτόν τον ρόλο, που θέλεις να τον πλακώσεις στο ξύλο, μέχρι να βλαστημήσει την ώρα που γεννήθηκε. Μετά από αυτούς τους ωραιότατους κανιβαλισμούς, θα αναφέρω ότι η ταινία έχει μια πολύ στιλάτη σκηνοθεσία, πράγμα που δεν περίμενα να συναντήσω σε έργο τέτοιου είδους. Το σενάριο σαν στόρι είναι σουπερ, μια καημένη κοπελίτσα παίρνει την τελευταία πτήση για να γυρίσει στην δουλειά της, παράλληλα συναντά έναν γοητευτικό νέο και φλερτάρει μαζί του, έτσι για να ανέβει ψυχολογικά γιατί μόλις γύρισε και από κηδεία. Μπαίνουν που λες στο αεροπλάνο και τσουπ, το παλικάρι με τα Blue eyes της σκάει το παραμύθι, ότι την έχει απαγάγει και έχει όμηρο τον πατέρα της και πως θα τους αφήσει ελεύθερους αν αλλάξει δωμάτιο σε έναν πολιτικό. Με λίγα λογία, καλό το σενάριο αν και θα μπορούσε να έχει καλύτερη διαχείριση στους διαλόγους του. Το παίξιμο των πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικό και δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω, για κανένα από τους δυο. Κλείνοντας σε παροτρύνω να δεις αυτή την ταινία, η οποία θα σε καθηλώσει με την γρήγορη πλοκή του και θα σε κάνει να τρως τα νύχια σου από την αγωνία.


Η Ατάκα : Jackson Rippner: «Ένα τηλεφώνημα θα σώσει την ζωή του μπαμπά σου».


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα και εγώ για μια φορά να κάνω τον κακό της υπόθεσης, οπότε θα κάνω τον ρόλο του Jack Ripner.


Αγαπημένη σκηνή : Το κυνηγητό στο αεροδρόμιο.


Χειρότερη σκηνή : Η τελείται σκηνή που, όπως είπα και πιο πάνω, κάνει όλη την ταινία να μοιάζει με κακή απομίμηση αστυνομικής σειράς του 80’.


Δες την : Για την αγωνία που θα κορυφωθεί στα ύψη, για το ιντριγκαδόρικο σενάριο, για την καλή σκηνοθεσία και τις καλές ερμηνείες.


Μην την δεις : Αν πολύ απλά φοβάσαι τα αεροπλάνα και τις ταινίες όπου φαίνεται να μην υπάρχει διαφυγή, και σου έρχεται η αίσθηση του πνιγμού.


Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου, αγκαλιά με κουβερτούλα γιατί φοβάται εύκολα!


Μην την δεις με : Άτομα που φοβούνται τα αεροπλάνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis