fwto

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

POLTERGEIST(1982)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
παίζουν:Craig T.Nelson,JoBeth Williams,
Heather O 'rourke
σκηνοθεσία:Gary Sherman

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΘΡΙΛΕΡ, ΤΡΟΜΟΥ


Η οικογένεια Freeling είναι μια ευτυχισμένη οκογένεια που ζει στα αμερικανικά προάστεια!Έχουν τρία παιδιά και τίποτα δεν φαίνεται να σκιάζει την ηρεμία και την γαλήνη τους!Ώσπου ένα βράδυ και καθώς η οικογένεια έχει αποκοιμηθεί με την τηλεοραση αναμένη σε κανάλι χωρίς συχνότητα κάτι φαίνεται να ξεπροβάλει από την οθόνη κάτι που το αντιλαμβάνεται μόνο η μικρότερη κόρη της οικογένειας.Αρχικά τα μεταφυσικά φαινόμενα φαίνεται να προκαλούν μια ευχάριστη έκπληξη στην οικογένεια ώσπου κάτι πολύ κακό θα συμβεί και η ισορροπία μεταξύ ζωντανών και νεκρών θα διαταραχθεί!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Η ταινία αυτή είναι μάλλον αδικημένη,γιατί τον περισσότερο κόσμο που ρώτησα δεν την ήξερε!Ίσως φταίει το γεγονός ότι τον καιρό που πρωτοπροβλήθηκε επισκιάστηκε από την τότε μεγάλη επιτυχία του e.t!αν δεν απατώμαι, to poltergeist άντεξε μόλις μια βδομάδα στο box office στην πρώτη θέση, για να ακολουθήσει ο γλυκός εξωγηίνος που εγώ ποτέ δεν συμπαθησα αλλά οκ άσχετο!
Αν σκεφτείς πως η τεχνολογία έχει προχωρήσει πλέον με τρελούς ρυθμούς και βλέπουμε ταινίες 3-d και εικόνες απίστευτα αληθοφανείς η συγκεκριμένη ταινία αν και καταλαβαίνεις και βιώνεις το ξεπερασμένο των εφέ είναι μια από τις καλύτερες του είδους της ,της εποχής της και όχι μόνο!Ας μη ξεχνάμε πως έβαλε το χεράκι του και ο steven spielberg που ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας!
Η ταινία κατά ένα περιέργο τρόπο διατηρεί ακόμη τη φρεσκάδα της και σε κάνει να την παρακολουθείς ευχάριστα , με ενδιαφέρον και χωρίς να φοβάσαι !(αν την δεις βράδυ δεν ξέρω, αλλά μπα και πάλι δεν νομίζω!)
Να πω το αξιοσημείωτο της ταινίας , πως παρότι το θέμα της είναι φοβιστικό έχει παραδωθεί με πινελιές χιούμορ και ίσως με μια δόση σατυρική για το θέμα των πνευμάτων και του στοιχείωματος!
Ξετρελάθηκα με την αρχική αντίδραση της οικογένειας που βρίσκει και ωραίο το γεγονός ότι πνεύματα εγκαταστάθηκαν σπίτι και μάλιστα ήταν και νοικοκυραίοι αφού ξέστρωναν το τραπέζι, έπαιζαν με το σκύλο και θα μπορούσαν να ήταν η χαρά κάθε νοικοκυράς, αφού μόνο πιάτα που δεν έπλυναν!
Μετά βέβαια αγρίεψαν κι αυτά, αν και, αν με ρωτάτε, δεν έφταιγαν αυτά, γιατί ένα άλλο πνεύμα την είδε πολύ τσαμπουκάς και τους έκανε κουμάντο!
Η Ατάκα της ταινίας είναι εκεί όπου η οικογένεια αφού έχει αγανακτήσει από τη συμπεριφορά των πνευμάτων καλούν ένα μέντιουμ!
μια κοντούλα με αξέχαστη φωνή που νομίζω της άξιζε όσκαρ !
και τέλος παντων είναι μια σκηνή όπου μια πύλη έχει ανοίξει μεταξύ πνευμάτων-ζωντανών και κάποιος πρέπει να μπει!
πάει να μπει η μάνα αλλά το μέντιουμ λέει :όχι εσυ μπορεί να χαθείς δεν εχεις μπει ποτέ!
μάνα:ούτε και συ!
μέντιουμ:σωστά!....μπες εσυ!!!!!!!!
μέντιουμ σου λέει μετά,πήγε να σώσει το τομάρι της!!
Ενα θρίλερ καλό για την εποχη του , βλέπεται με ενδιαφέρον και χαρακτηρίστηκε και cult!!

info:η καταρα της ταινίας!!!
:στα γυρίσματα ένα εκ των παιδιών της οικογένειας πήγε να πνιγεί απο τα χέρια μιας κούκλας κλόουν στη διάρκεια των γυρισμάτων!
2ο το κοριτσάκι της ταινίας είχε τραγικό τέλος αφού μετά από λίγα χρόνια πέθανε από κάποια αρρώστια!(it;s true!)
και τρίτον, το τρίτο παιδί της οικογένειας (η αδερφή του μικρού κοριτσιού)δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-1\5
ό τρόπος που αρχικά η οικογένεια αντιμετωπίζει η οικογένεια την εισβολή των φαντασμάτων στο σπίτι είναι απλά κωμικός!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
εε όχι !

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-0\5
πάρε άλλη ταινία!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-1\5
χμμ δεν είναι όπως τα σημερινά θρίλερ, αλλά και πάλι για την εποχή της είναι καλή!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0\5 όχι!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5 όπως είπα αν και πλέον είναι κάπως ξεπερασμένα τα εφέ του και η ατμόσφαιρα του καλά κρατεί!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-3\5 εφέ 80's!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5 μπα...

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis