fwto

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ORPHAN (2009)


ΤΙΤΛΟΣ: ORPHAN
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Vera Farmiga,Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jaume Collet- Serra
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: " Τύφλα να χει το παιδί της Ρόζμαρι!!!"

Υπόθεση:Η τραγική απώλεια του αγέννητου παιδιού τους έχει καταρρακώσει την Κέιτ (Βέρα Φαρμίγκα) και τον Τζον (Πίτερ Σάρσγκααρντ), φθείροντας τόσο τον γάμο τους, όσο και την εύθραυστη ψυχική ισορροπία της Κέιτ, η οποία στοιχειώνεται από εφιάλτες και δαίμονες του παρελθόντος. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να επαναφέρουν τη ζωή τους σε κανονικούς ρυθμούς, το ζευγάρι αποφασίζει να υιοθετήσει ένα παιδί. Στο τοπικό ορφανοτροφείο, τόσο ο Τζον όσο και η Κέιτ έλκονται ανεξήγητα από ένα νεαρό κορίτσι, την Έσθερ (Ίζαμπελ Φέρμαν). Από τη στιγμή, όμως, που θα καλωσορίσουν την Έσθερ στην οικογένεια τους, αρχίζουν να συμβαίνουν μια σειρά ανησυχητικών γεγονότων που οδηγούν την Κέιτ στο συμπέρασμα ότι το αγγελικό αυτό κοριτσάκι, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Εστιάζοντας στην ασφάλεια της οικογένειάς της, η Κέιτ προσπαθεί να κάνει τον Τζον και τους υπόλοιπους να δουν αυτό που κρύβεται πίσω από το γλυκό πρόσωπο της Έσθερ. Οι προειδοποιήσεις της όμως, περνούν απαρατήρητες μέχρι που πλέον είναι αργά... για όλους.

Για πες, για πες: Αν και την ταινία την είχα δει πριν από αρκετό καιρό και δυστυχώς δεν θυμάμαι και πολλές λεπτομέρειες για να επισημάνω...Θυμάμαι ωστόσο σίγουρα ότι είχα τρομάξει πολύ! Αυτό σας το βεβαιώμαι! Δεν ξέρω γιατί! Κάτι αυτό το σκασμένο το κωλόπαιδο με το ψυχρό βλέμμα, την επιτηδευμένη προφορά, με πρόσωπο που από γλυκό γίνεται τρομακτικό σε κλάσματα δευτερολέπτου, σε κάνει αρχικά να πιστεύεις ότι είναι ένα γλυκό, πικραμένο και απροστάτευτο ορφανό που ζητά φροντίδα και προδερμ, ενώ όπως εξελίσσεται στην συνέχεια πρόκειται για το παιδί του Εωσφόρου! Μπροστά της και το μωρό της Ροζμαρι δεν πιάνει μία! Την σιγανοπαπαδίτσα! Σίγουρα είναι ο κύριος (και ίσως και ο μαναδικός) λόγος που σώζει την ταινία από το να γίνει κλισέ και από ορισμένες τετριμμένες σκηνές αλλά και από το αναμενόμενο σενάριο. Μεγάλο ατού επίσης και το ανατρεπτικό και πολύ ενδιαφέρον τέλος της ταινίας. Αλλά η...σατανική μικρομέγαλη απλά τα σπάει!!!

Με αρέσει: Η...σκατούλα Esther που με την υποκριτική της, την ψυχρότητα, το παγερό βλέμμα και τις υστερικές αντιδράσεις που έχει κάθε φορά που κάποιος πάει να της βγάλει την κορδέλα που φοράει στο λαιμό της, μας έκανε να.... τα κάνουμε πάνω μας!!! Το σκατόπαιδο!

Δεν με αρέσει: Όλα καλά ρε παιδιά με τις ταινίες τρόμου και κατανοητά, έως ένα σημείο όμως! Γιατί όμως βρε καλά μου τόοοοοοσο σκοτάδι; Ήμαρτον δηλ.; Ξεστραβωθήκαμε!!!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Η Warner Bros αναγκάστηκε να αφαιρέσει από το trailer της ταινίας την ατάκα της Esther: "It must be hard to love an adopted child as much as your own" μετά από πολλά παράπονα και κριτικές που δέχθηκαν από ανάδοχους γονείς και ιδρύματα υιοθεσίας. Βέβαια η ατάκα παρέμεινε στην ταινία.... Αααα! Όλα κι όλα μαντάμ! Μπορεί το δικό σας το παιδί να βγήκε καλό! Για ρώτα όμως εδώ τα παιδιά που υιοθέτησαν τον Σατανά προσωποποιημένο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis