fwto

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

HIGH TENSION-HAUTE TENSION(2003)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΦΟΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
Παίζουν:Cecile De France,
Maiwenn Le Besco,Philippe Nahon
Σκηνοθεσία:Alexandre Aja

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΘΡΙΛΕΡ, ΤΡΟΜΟΥ

2 νεαρές φοιτήτριες και φίλες πηγαίνουν για διακοπές στο εξοχικό των γονιών της μίας! Όλα φαίνεται πως κυλούν ήρεμα και βαρετά ώσπου ένας δολοφόνος επισκέπτεται τη νύχτα το σπίτι και σκοτώνει με φρικιαστικό τρόπο τα μέλη της οικογένειας πλην των κοριτσιών!Η μία είναι αιχμάλωτη και η άλλη προσπαθώντας να κρυφτεί, ψάχνει τρόπους να απελευθερώσει τη φίλη της !θα τα καταφέρει??

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Θα ήθελα πάρα πολύ να σας δώσω κάποια βασικά hint για τη συγκεκριμένη ταινία αλλά θα ήταν σαν να σας αποκάλυπτα όλη την ταινία!
Τό μόνο που θα σας πω είναι πως τη βρήκα ιδιαίτερα πρωτότυπη και ανατρεπτική και χαίρομαι που ανήκει στο ευρωπαικό σινεμά και συγκεκριμένα στον γαλλικό!
Η ταινία έχει άψογη σκηνοθεσία,λειτουργεί κλιμακωτά ξεκινά δηλάδη κάπως αργά και ήρεμα για να σε παρασύρει αργότερα σε ένα παιχνίδι φόβου,τρόμου και κυνηγιού γάτας -ποντικιού σε πολύ γρήγορους και φρενήρεις ρυθμούς!Οι ερμηνείες οκ δεν είναι για όσκαρ αλλά για το είδος τους είανι άψογες, ειδικά η cecile de france,σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στη θέση της και αισθάνεσαι τους χτύπους της καρδιά της να χτυπούν τρελά από φόβο!
Για τις σκηνές της ταινίας να προειδοποιήσω πως είναι ιδιαίτερα σκληρές καλά θα μου πεις τι θα μπορούσαν να ήταν ??στο μεγαλύτερο ποσοστό πιστεύω πως κάπου και κάπως τις έχουμε δει αυτές τις φρικιαστικές εικόνες αλλά εδω και ειδικά στο τέλος όπου η μια κοπέλα ενώ βλέπει ότι βλέπει τσιρίζει κιόλας με κάνει να έχω την πεποίθηση πώς ήταν αρκετά αιματηρή ταινία!
Τα εφέ της ευτυχὠς έχοουν κατι ψεύτικο, και εννοώ φυσικά τα περίτεχνα κοψίματα κεφαλιών, λαιμών κτλ που εε καταλάβαινες ότι είναι λίγο φτιαχτά!
Είναι νομίζω από τα καλύτερα ευρωπαικά θρίλερ και ταπώνει αρκετά τις αμερικάνικες γιατι πρωτοτυπεί, μπορεί να σας φαίνεται ένα απλό στόρυ αλλά δεν είναι!
ΑΑΑ!κλείνωντας να πω πως η ταινία και στο άνοιγμα της και στο τέλος της έχει ως soundtacks δυο καταπληκτικά τραγούδια, ένα ιταλικό (πασίγνωστο αλλά μου διαφεύγει ο τίτλος)και τέλος εvα από τα best songs ever των muse που αγαπάω τρελά και κόλλησε απόλυτα με την καταιγιστική και ιλλιγιώδη ατμόσφαιρα της ταινίας!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
ούτε για αστείο!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
κοίτα εγώ τους λυπήθηκα όλους τους άμοιρους!αν ήταν άλλο είδος, ένα δάκρυ θα το έριχνα!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5
κατά μια έννοια, μπορείς να πεις πως εδώ υπάρχει μεγάλη καψούρα, αλλά πολύ αρρωστημένη ρε αδερφέ!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-5\5
πολύ αίμα ειδικά προς το τέλος!!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0\5
όχι δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5

πφφ γαμώτο!αίμα αηδία και κακό αλλά το ενδιαφέρον της και την ανατροπή της, το έχει!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
κάποια στιγμή ο δολοφόνος κόβει το λαιμό της μάνας!συγγνώμη αλλά φαινόταν fake!έχω δει και καλύτερα λαιμοξεκοιλιάσματα!jesus,! what i'm saying!!!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-5\5
και μόνο που κλείνει με muse και new born!άριστα!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis