fwto

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Kill Bill: Vol. 1


Υπόθεση : Ο βασικός χαρακτήρας λέγεται ¨Η Νύφη¨ (Uma Thurman), ήταν μέλος της ομάδας των θανατηφόρων ερπετών, της οποίας αρχηγός είναι ο Bill. Όταν ανακάλυψε πως ήταν έγκυος στο παιδί του Bill, αποφάσισε να αφήσει πίσω της την ζωή της σαν δολοφόνος και να αρχίσει ξανά από την αρχή. Για κακή της τύχη όμως, ο Bill την ανακάλυψε την ήμερα του γάμου της και μαζί με την ομάδα των θανατηφόρων ερπετών προκάλεσαν μακελειό μέσα στην εκκλησία. Τέσσερα χρονιά αργότερα ¨Η Νύφη¨ ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει πως δεν είναι πλέον έγκυος και το παιδί της είναι νεκρό. Ζητώντας πλέον εκδίκηση από τους πέντε ανθρώπους που της κατέστρεψαν την ζωή, θα φτάσει σε ακραίες λύσεις και θα γυρίσει όλη την γη ανάποδα μέχρι να βρει την ηρεμία που αναζητά.


Με μια κουβέντα : Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας.


Γενικά : Αν ρωτήσεις σε μια παρέα για το τι άποψη έχουν για τον Quentin Tarantino θα ακούσεις διαφορές απόψεις, άλλες καλές και άλλες κακές. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που οι ταινίες του Tarantino είναι ότι καλύτερο σε θέματα σκοτωμού, αίματος και βίας, γιατί μπορεί να έχει όλα αυτά, αλλά καταφέρνει να κρατήσει ένα ανώτερο επίπεδο, σε σχέση με άλλες περιπέτειες. Σε αυτό οφείλετε το απίστευτο σενάριο, που ναι μεν έχει άπλετο βρισίδι, αλλά έχει και έξυπνες ατάκες που κολάνε τον άλλον στον τοίχο. Ακόμη η σκηνοθεσία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, έχει μπρος και πίσω στην πλοκή του στόρι και χρησιμοποιούνται διάφορα τρικ, όπως η χρήση animation μέσα στην ταινία, για να τραβήξουν την προσοχή του θεατή. Αν ακόμα δεν έχεις πιστή, το τελειωτικό χτύπημα το δίνει το Soundtrack των ταινιών αυτών που συνήθως προέρχεται από την προσωπική συλλογή του Tarantino. Έτσι και εδώ συναντάμε όλα αυτά τα πράγματα, σενάριο, σκηνοθεσία, μουσική, όλα στην εντέλεια για να μας παρουσιαστή η τέταρτη προσωπική ταινία του Quentin. Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες περιπέτειας, γιατί καταφέρνει και σε βάζει στο στόρι αμέσως με πολύ δυνατές σκηνές μάχης, και με μια μπερδεμένη υπόθεση που σου αποκαλύπτεται σίγα σίγα καθώς βλέπουμε τις αναμνήσεις της πρωταγωνίστριας. Μιας που είπα πρωταγωνίστριας, ήρθε η ώρα να πούμε και για την Uma, που μπορεί σαν γυναίκα να είναι σαν αγγούρι, αλλά σαν ¨Την Νύφη¨ άφησε εποχή στην ιστορία του σινεμά, κυρίως με εκείνη την ολόσωμη κίτρινη φόρμα που την έκανε να μοιάζει με μπανάνα αντί για αγγούρι, αλλά δεν έχει σημασία, το θέμα είναι πως κατάφερε από την μια μέρα στην άλλη, να κάνει και τον πιο ανίδεο στο σινεμά να λέει το όνομα της. Κλείνοντας η ταινία όσο και αν μου άρεσε εμένα, πρέπει να προειδοποιήσω πως έχει απίστευτα βίαιες σκηνές, με μπόλικη χρήση ψεύτικου αίματος και αρκετή δόση βωμολοχιών.


Η Ατάκα : The Bride: «Κούνα το μεγάλο σου δάκτυλο.»


Ποιον θα έπαιζα : Θα έκανα την νύφη, αλλά χωρίς το νυφικό.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η Elle Driver (Daryl Hannah) επισκέπτεται την Νύφη στο νοσοκομείο με σκοπό να την σκοτώσει και καθώς αλλάζει και μεταμφιέζεται σε νοσοκόμα ακούμε το ¨Twisted Nerve¨ του Bernard Herrmann.


Χειρότερη σκηνή : Μόνο αγαπημένες σκηνές έχω από αυτή την ταινία.


Δες την : Γιατί είναι μια πολύ καλή ταινία κατευθείαν από τα χεράκια του Tarantino.


Μην την δεις : Αν δεν μπορείς τα αίματα, τις βρισιές και τις μάχες.


Με ποιον να την δεις : Με φίλους αλλά και με την κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Την γιαγιά σου, θα φρίξει από το πολύ αίμα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis