fwto

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Easy A

Υπόθεση : Η Olive Penderghast (Emma Stone) είναι ένα θύμα του σχολικού κουτσομπολιού, καθώς μετά από ένα αθώο ψέμα που λέει στην φίλη της Rhiannon, όλο το σχολείο μαθαίνει πως έχασε την παρθενιά της, από έναν πρωτοετή φοιτητή, που όμως είναι καθαρά ένα πλάσμα στην φαντασία της Emma. Καθώς τα νέα διαδίδονται, εκείνη βρίσκει τον εαυτό της να καλοδέχεται την όλη προσοχή από τους συμμαθητές της και όταν συμφωνεί να βοηθήσει έναν από αυτούς με το να ¨προσποιηθούν¨ ότι κοιμήθηκαν μαζί, η εικόνα της άλλαξε ακόμα πιο γρήγορα και απέκτησε καινούργια όρια που ξεπέρασαν τον έλεγχο της Olive. Βοηθώντας όλο και περισσότερα αγόρια, προσφέροντας τους ψεύτικες ερωτικές εμπειρίες, το μέτρο της Ακολασίας της εκτοξεύεται στα ύψη, κάνοντας την θρησκόληπτη Marianne να μισήσει ακόμα πιο πολύ την Oive και να επιδιώξει την αποβολή της από το σχολείο.


Με μια κουβέντα : Η Emma Stone ήρθε για να μείνει και το γουστάρω τρελά!!!!


Γενικά : Δεν περίμενα ότι θα περάσω τόσο καλά με μια ταινία αυτού του είδους, πόσο μάλλον να αρχίσω να γελάω με τις περισσότερες από τις σκηνές της. Το Easy A είναι μια ταινία σαν εκείνες που έκανε η Lindsay Lohan, μόνο που είναι πολύ καλύτερη, πιο έξυπνη πιο ενήλικη στην σκέψη της, πιο ενδιαφέρουσα στο στόρι της. Ακόμη το Easy A είναι μια ταινία καλύτερη από εκείνες που έκανε η Lindsay Lohan γιατί κυρίως δεν παίζει η Lohan αλλά η εκπληκτική Emma Stone. Την σύγκριση ανάμεσα στις δυο, την κάνω γιατί, ναι μεν η ταινία εξελίσσεται σε σχολικό έδαφος (Όπως οι περισσότερες ταινίες της Lohan), αλλά και γιατί η Stone μοιάζει λιγάκι στην Lindsay μόνο που ότι και αν έχει, είναι καλύτερο, πιο εξελιγμένο, πιο sexy, πιο όμορφο, πιο στιλάτο, πιο έξυπνο και με μια φωνή που αν την άκουγες να σου ψιθυρίζει στο αυτί θα τελείωνες επί τόπου! Αν δεν ξέρεις πια είναι η Emma σε οικτίρω, αλλά επειδή σε λυπάμαι για την άγνοια σου, σε πληροφορώ πως η γλυκιά Emma έπαιξε στο Zombieland (υπάρχει στο Blog) και ήταν καυτή σαν βραστό λουκάνικο! Σε αυτή την ταινία παίζει μια εξίσου καυτή έφηβη κοπέλα μόνο που είναι αρκετά ετοιμόλογη και έξυπνη, και αυτό οφείλετε στο εκπληκτικό σενάριο του Bert V. Royal, ο οποίος δημιούργησε το κορίτσι που όλοι θα θέλαμε να είχαμε γκόμενα στο σχολειό. Παράλληλα το σενάριο κάνει μια εκπληκτική σύνθεση, παλιών ταινιών της δεκαετίας του 80΄, ενώ παράλληλα δημιουργεί την πιο κουλάτη – άνετη – χαλαρή οικογένεια που έχει παρουσιαστεί σε εφηβική κωμωδία. Το soundtrack το έργου είναι αρκετά καλό με αποκορύφωμα το Don't You (Forget About Me) των Simple Minds, κάνοντας έτσι μια μικρή ένωση της ταινίας με το ¨The Breakfast Club¨ (υπάρχει στο blog). Κλείνοντας γιατί πιστεύω ότι στης καλές ταινίες πρέπει να έχεις σεμνό προφίλ, το μόνο που έχω να πω είναι πως πρέπει να την δεις, γιατί είναι μια ταινία που διαφέρει κατά πολύ από τις όμοιες τις και καταφέρνει να σε κάνει να γελάσεις από εκεί που δεν το περιμένεις.


Η Ατάκα : Olive: «Τι απέγινε ο ιπποτισμός; Μόνο στις ταινίες του 80 υπήρξε; Θέλω τον John Cusack έξω από το παράθυρο μου να κρατάει ένα κασετόφωνο. Θέλω μια βόλτα με το χορτοκοπτικό του Patrick Dempsey. Θέλω τον Jake από το ¨Δεκαέξι κεριά¨ να με περιμένει έξω από την εκκλησία. Θέλω τον Judd Nelson να κραδαίνει την γροθιά του στον αέρα, γιατί ξέρει ότι με κέρδισε, για μια φορά μόνο, θέλω την ζωή μου να είναι σαν ταινία του 80΄. Προτιμώ μια με ένα φανταστικό μουσικό νούμερο, χωρίς προφανή λόγο. Αλλά όχι, όχι δεν σκηνοθετεί την ζωή μου ο John Hughes»


Ποιον θα έπαιζα : Τον πατέρα της Olive, τον οποίο υποδύεται ο Stanley Tucci.


Αγαπημένη σκηνή : Όλες οι σκηνές που μας έδειχνε την οικογένεια της Olive. Το πόσο γέλασα με τον Stanley Tucci και την Patricia Clarkson, που έκαναν τους γονείς της Emma δεν περιγράφεται.


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.


Δες την : Για το έξυπνο, ευφάνταστο και ετοιμόλογο σενάριο και φυσικά για την Emma Stone.


Μην την δεις : Αν είσαι βλάκας.


Με ποιον να την δεις : Με όλο το κόσμο.


Μην την δεις με : Ξινά άτομα, τι σου έχω πει; Δεν σου έχω πει να μην βλέπεις αστείες με ξινά άτομα γιατί θα σου βγάλουν την ταινία από την μύτη;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis