fwto

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader



Υπόθεση : Η Lucy και ο Edmund, τα δυο από τα τέσσερα αδέλφια των πρώτων ιστοριών, πηγαίνουν να μείνουν μαζί με τον ξάδελφο τους Eustace, ο οποίος τους βγάζει το λάδι με την ξινή συμπεριφορά του. Μια μέρα και ενώ πάλι μαλώνουν, ο πίνακας στην άκρη του δωματίου, ζωντανεύει και τους μεταφέρει στην ανοιχτή θάλασσα της Νάρνιας. Εκεί τους περισυλλέγει ο ¨Ταξιδιώτης της Αυγής¨ το πλοίο του βασιλιά Caspian (Ben Barnes) και μαζί με τον παλιό τους γνώριμο ξεκινάνε ένα ταξίδι, με σκοπό να βοηθήσουν τον Βασιλιά να βρει τους χαμένους Λόρδους, που πριν από χρόνια είχαν χαθεί στις άγνωστες θάλασσες.

Με μια κουβέντα : Άιντε φτάνει, βαρέθηκα!

Γενικά : Και καθώς βλέπω την τρίτη ταινία της Νάρνιας, περνά από το μυαλό μου η φρικιαστική ιδέα, ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Καταρχήν για αυτούς που δεν ξέρουν ¨Τα Χρονικά της Νάρνιας¨ είναι μια σειρά επτά βιβλίων με εναλλαγές χαρακτήρων που έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους (ξαδέλφια, αδέλφια, κ.τ.λ.), κάθε βιβλίο είναι και μια διαφορετική περιπέτεια, μόνο που στο τέλος τους έβδομου βιβλίου όλοι οι ανθρώπινοι χαρακτήρες σκοτώνονται από εκτροχιασμό τρένου. Ναι, ναι καλά διάβασες, τους μισούς τους πάτησε το τρένο και οι άλλοι μισοί ήταν ήδη μέσα στο τρένο, μα τι τύχη είναι αυτή. Βέβαια ο συγγραφέας, για να χρυσώσει το φτυάρι, έγραψε πως ναι μεν πέθαναν αλλά πήγαν όλοι στην Νάρνια, που είναι κάτι σαν παράδεισος! Τέλος πάντων για να μην φτάσουμε στο σημείο να δούμε τον εκτροχιασμό, ας ελπίζουμε όλοι πως ¨Ο Ταξιδιώτης της Αυγής¨ θα είναι η τελευταία ταινία της Νάρνιας, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος. Η πρώτη ταινία ήταν καλή, η δεύτερη μέτρια προς κακή, η τρίτη αν και βασίζεται σε ένα από τα πιο πετυχημένα βιβλία, δεν καταφέρνει να ξελασπώσει το αμαυρωμένο όνομα της σειράς των ταινιών. Μιλώντας με την οπτική κάποιου που έχει διαβάσει το βιβλίο, θα πω πως έχει πολλά κενά, ανακρίβειες, λάθη, καινούργιες προσθήκες (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ) και υπόσχεση για συνέχεια. Το χειρότερο όμως αγαπητέ μου δεν είναι τίποτα από αυτά τα πταίσματα, το μεγαλύτερο λάθος είναι η επιλογή του Will Poulter στο ρόλο του Eustace, πιθανού συνεχιστή των περιπετειών στην χωρά της Νάρνιας. Ο ρόλος του Eustace επιβάλει στον ηθοποιό να έχει μια φυσική ξινίλα και μια γενικότερη υπεροψία, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να βλέπω αυτό το δεκάχρονο να παίζει σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή. Ήταν κακάσχημο, όταν σου λέω κακάσχημο, να φαντάζεσαι το πιο άσχημο πράγμα που είδες επί 100 φορές! Αυτό που τον έκανε τόσο άσχημο, μισητό και ανατριχιαστικά γλοιώδη, ήταν τα φρύδια του, που βάζω το χέρι μου στην φυτεία, ότι τα βγάζει! Τέλος πάντων τζάμπα καεί η λάμπα και τζάμπα ασχολούμαι με την ταινία, γιατί είμαι σε γενικές γραμμές απογοητευμένος, καθώς περίμενα πως μετά την πρώτη αποτυχία, όλοι οι συντελεστές θα είχαν μάθει από τα λάθη τους.

Η Ατάκα : Aslan: «Έχετε επιστρέψει για έναν λόγο. Η περιπέτεια σας ξεκινά τώρα

Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα να κάνω τον βασιλιά Caspian.

Αγαπημένη σκηνή : Η μόνη ενδιαφέρουσα σκηνή είναι εκείνη στο τέλος, με τον τοίχο του νερού, που χώριζε την Νάρνια με την χώρα του Άσλαν.

Χειρότερη σκηνή : Όταν το καράβι έφτασε στο νησί του Σκότους, που εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι να υπάρχει στο βιβλίο, αυτό και μόνο με ξενέρωσε.

Δες την : Αν απλά θέλεις να δεις την συνέχεια των ταινιών.

Μην την δεις : Αν είσαι φαν των βιβλίων, θα απογοητευτείς.

Με ποιον να την δεις : Με τα μικρότερα αδέλφια σου.

Μην την δεις με : Φαν των βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis