fwto

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

All Good Things


Υπόθεση : Μια ιστορία αγάπης βασισμένη στην πιο διαβόητη ιστορία δολοφονίας της Νέας Υόρκης. Η Katie (Kirsten Dunst) είναι μια νεαρή κοπέλα της οποίας έχει χαλάσει ο νεροχύτης. Ο David (Ryan Gosling) είναι υδραυλικός και κατάγεται από πάμπλουτη οικογένεια που κατέχει το μισό κέντρο της Νέας Υόρκης. Γνωρίζονται, αγαπιούνται, παντρεύονται και τότε ξεκινάνε τα προβλήματα, ενώ η Katie επιθυμεί ένα παιδί, ο David για άγνωστους λόγους είναι ενάντια σε αυτή της την επιθυμία, για λόγους που δεν επιθυμεί να εκφράσει στην γυναίκα του. Μετά από μερικές αδικαιολόγητες συμπεριφορές του David η Katie εξαφανίζεται μυστηριωδώς και κανείς δεν έμαθε ποτέ τίποτα για το τι απέγινε. 20 χρόνια αργότερα με νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως, γίνεται μια δίκη που σκοπό έχει να λύσει το μυστήριο της εξαφανισμένης κοπέλας και να βάλει σε μια τάξη μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Νέας Υόρκης.

Με μια κουβέντα : Και κάπου στα μισά ξενέρωσα.

Γενικά : Εγώ αυτή την ταινία την είδα μόνο και μόνο γιατί λατρεύω την Kirsten Dunst, η οποία γύρισε αυτή την ταινία έχοντας μόλις βγει από κέντρο απεξάρτησης, γιατί έπασχε από κατάθλιψη. Η Kirsten Dunst λοιπόν σε μια συνέντευξη της είπε ότι το ¨ All Good Things ¨ είναι η καλύτερος ρόλος της καριέρας της και εγώ δεν μπορώ πάρα να συμφωνήσω μαζί της. Ήταν υπέροχη, δεν έχω λόγια, πανέμορφη φυσικά όπως πάντα, αλλά παράλληλα έχει ωριμάσει σαν ηθοποιός παίζει πιο δύσκολους και ρόλους που της δίνουν την δυνατότητα να δούμε και μια πιο καλλιτεχνική πλευρά της. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Ryan Gosling για τον οποίο κάνουν ΚΡΑ! όλες οι γυναίκες και αυτό γιατί είχε παίξει στο ¨Ημερολόγιο¨, αλλιώς θα ήταν στα αζήτητα. Έμενα λοιπόν ο Ryan δεν μου αρέσει καθόλου, έχει αυτό το υφάκι του ανέκφραστου που συναντά τον κοιμισμένο, καμία έκφραση ρε παιδί μου, καταντά τρομακτικό, νομίζεις ότι έπαθε καμία συμφόρηση και κανένας δεν πάει να τον βοηθήσει. Τέλος πάντων ο Ryan αν και ανέκφραστος παίζει καλά τον ρόλο του σε μια ταινία που στην μια της ώρα με είχε κερδίσει, κυρίως λόγο της Dunst, αλλά μετά με έχασε, γιατί πολύ απλά ο χαρακτήρας της Dunst εξαφανίζεται και έτσι για σαράντα ολόκληρα λεπτά έβλεπα μια ταινία που δεν είχε πλέον ενδιαφέρον και γίνονταν όλο και πιο κουλή (πραγματικά, δεν έχω άλλη λέξη!) καθώς περνούσε η ώρα. Τέλος είναι μια ταινία την οποία αξίζει να δεις έστω και για το μισό κομμάτι της, όσο για το υπόλοιπο το βλέπεις για την τιμή των όπλων.

Η Ατάκα : Deborah Lehrman: «Αυτή η κοπέλα ξέρει τι περιπτωσάρα είσαι;»

Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα από την μια να κάνω την Dunst που είχε έναν πολύ καλό ρόλο, αλλά από την άλλη σκέφτομαι να πάρω τον ρόλο του Gosling για να τον αναδείξω καλύτερα και να τον ξυπνήσω από το κώμα που έχει πέσει.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η Dunst πηγαίνει να κάνει έκτρωση και η αμέσως επομένη σκηνή που είναι σε ένα club, με μια έκφραση που δεν περιγράφεται, απλά υπέροχη η Dunst!!!

Χειρότερη σκηνή : Δεν θέλω να το αποκαλύψω, απλά στα τελευταία 40 λεπτά που είπα πιο πάνω, ο ρόλος του Gosling προσπαθεί να κρυφτεί από τις αρχές και ο τρόπος που επιλέγει να το κάνει είναι απλά γελοίος να το βλέπεις.

Δες την : Για την πολύ καλή ερμηνεία της Kirsten Dunst και γιατί η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα ενός εγκλήματος.

Μην την δεις : Γιατί ο Gosling είναι τραγικός.

Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.

Μην την δεις με : Τα μικρότερα αδέλφια σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis