fwto

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

MARY AND MAX(2009)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΦΙΛΙΑ, ΤΙ ΙΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ!
με τις φωνές των: Toni Colette, Phillip Sheymour Hoffman,Eric Bana,Barry Hamfreys
Σκηνοθεσία:Adam Elliοt

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ,ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

p,s συγγνώμη για το τέραστιο κειμενάκι!δεν θα σας το ξανακάνω!πρόκειται για αμπελοφιλοσοφική θεώρηση, οπότε οποιος θέλει δεν διαβάζει!ευχαριστώ εκ των προτέρων! :DD

Δεν θα πω πολλά για αυτό το διαμάντι κι αν δε σ 'αρεσει(η ταινία) οσο εμένα, χέστηκα!!
!Η mary είναι ένα μοναχικό κορίτσι 8 ετων?περίπου!κάπου στην Αυστραλία!Φίλους δεν έχει και όλοι απλά την κοροιδεύουν!Τα πράγματα στο σπίτι δεν είναι καλύτερα!Ο πατέρας ασχολειται με τη δουλειά, η μητέρα αλκοολική!Κάποια μέρα αποφασίζει να στείλει γράμμα τυχαία σε έναν άγνωστο.Ο παραλήπτης είναι ένας 40χρονος στην Αμερική με σύνδρομο Άσπεργκερ!Αρχικά ο ίδιος ταράζεται αλλά τελικά μια φιλία εξ αποστάσεως θα αναπτυχθεί αλλάζοντας ριζικά τις ζώες και των 2!!!!!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Είναι 4.30 τα χαράματα!Έκανα την προσωπική χαζομάρα να πιω καφέ ενώ δεν πίνω σχεδόν ποτέ στα 26 χρόνια ζωής μου, και έτσι η επίδραση της καφείνης δεν λέει να περάσει με τίποτα!
Και ξέρετε τι γίνεται όταν ξενυχτάς μπροστά στην οθόνη την υπολογιστή ή (έστω για τους ξεπόρτηδες) που προτιμούν τον χαμηλό φωτισμό παρέα με εκατοντάδες ξένους δίπλα τους και την παρέα του ποτού τους, ακούγοντας συνήθως μουσική!
Οι σκέψεις σε κατακλύζουν και ω!ναι ως εκ θαύματος αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια εκείνη την ώρα,δεν είναι και τόσο φωτεινά ή και να είναι (για τους εξαιρούντες τυχερούς)κατά μια έννοια σε καίνε και θέλεις να βρεις απάντηση την ίδια εκείνη στιγμή!αποτυχημένοι έρωτες, καψούρες,χωρισμοί, τσακωμοί, προβλήματα στο σπίτι, οικογενειακές υποθέσεις,επαγγελματικές αποτυχίες,πρωσωπική κριτική,κοσμοθεωρίες , αμπελοφιλοσοφίες, γαμοσταυρίδια για την γ.....την ζωή και την τύχη σου, η φωνή της μάνας σου , γυναίκας σου , γκομενου σου -γκομενας να σε λέει ανίκανο για οτίδηποτε, που δεν έχεις στο ήλιο μοίρα δεν τον την αγαπας ,και άλλα τόσα άπειρα που μπορούν να καταγραφούν και σε άπειρες επιτομές εγκυκλοπαιδειών και δεν έχουν τελειωμό( αφού είναι ατέλειωτα τα μονοπάτια του μυαλού μας!!!)
Εγώ που λέτε ανάμεσα σε ορισμένες από τις αρκετές σκέψεις μου σκάλωσα στον τομέα της ζωής που λέγεται φιλία!Είναι γεγονός πως και η ταινία από μόνη της με έκανε να σκεφτώ κάποια πράγματα αλλά ναι μάλλον χρειάστηκε και αυτή εδώ η αγρυπνία μου για να το κάψω εντελώς!
Είναι ίσως το ζώδιο δεν ξέρω ,υποτίθεται οι λέοντες έχουν λεει ως άλφα και ωμέγα στη ζωή τους τους φίλους , ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια λέει στην ουσία της ύπαρξης τους !Εγώ πάλι λέω πως αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων αλλά τελως πάντων και σίγουρα δεν είμαι ο σωστός λέοντας!(έτσι νομίζω δηλαδή)! η Λίτσα κατι παραπάνω θα ξέρει!
Αnyway έκανα λοιπόν μια ανασκόπηση, φίλοι ήρθαν, έφυγαν,έμειναν,πέρασαν,προσπέρασαν, ξεχαστηκαν λίγο ή πολύ, παραμεληθηκαν,αδικηθηκαν,προδόθηκαν, απογοητεύτηκαν ε και τέλος πάντων ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή οχι στη ζωή μας πλέον κάποιοι, πιστέυω πως πάντα κουβαλούν και κουβαλάμε ένα κομμάτι της ψυχής τους,είτε φωτεινό είτε και γκρίζο-μαύρο(αναφέρομαι στους λυκόφιλους αλλά και από αυτούς πάλι κάτι καλο !πάντα! για σένα! έχεις να μάθεις!)
Που λέτε κατέληξα ή μάλλον μια φωτεινή,ονειροπαρμένη,μελοδραματική,υπερβολική? θεική? ή ανθρώπινη? έστω, αναλαμπή ήρθε μέσα μου κάνοντας με να νιώσω ευλογήμενη να το πω που είχα τη φώτιση πάλι! μέσα από μια προσωπική κρίση να κοιτάξω λίγο πιο βαθιά(πάντα υποκειμενικά και προσωπικά, το δικό μας πολύ ή βαθύ είναι ίσως το ρηχό ή λίγο για τους άλλους)τους ανθρώπους που τελικά είναι η δεύτερη οικογένεια μας!
Συνήθως και θα γενικεύσω πάλι, οι φίλοι ποτέ δεν είναι τέλειοι!και θα μου πείτε ποιος είναι!ζητάμε λαγούς με πετραχείλια δικαίως ή αδικως από αυτους, θέλουμε να ειναι πάντα εκεί, να μας στηρίζουν,να μας ακούνε ,να μας συμβουλέυουν,γινόμενοι εμείς πάντα εγωιστές ίσως και λίγο παρτάκηδες!Πολλές φορές ένας φίλος μπορεί να γίνει σκληρός απέναντι μας!ίσως ζηλεύει, μας υποτιμά,θέλει το κακό μας ,δεν μας καταλαβαίνει,είναι αλλού,και και.. ή τελικά απλά μας αγαπά και θέλει να μας προστατέψει!
Άπειρα είνα τα σενάρια!!!
Πιστεύω όμως και σαφώς νομίζω δεν είμαι καθόλου πρωτότυπη σ'αυτό που λεώ, χιλιοειπωμένα λόγια άλλωστε, αν επενδύσεις χρόνο,υπομονή και πάνω από όλα ψυχή μπορεί στο τέλος να ανταμειφθείς!και δεν μιλάω για υλικά ανταλλάγματα ούτε ηθικές ανταμοιβές!μιλάω για ψυχική πληρότητα και το γέμισμα που νιώθεις όταν ξέρεις πως κάποιοι εκεί έξω είναι εκεί για να σε στηρίζουν!σε χαρούμενες, άσχημες,χαζές και γελοίες στιγμές !!ή απλά να τα κάνεις όλα αυτά εσύ,γι αυτούς!
και πάλι όλα αυτά ακούγονται εγωιστικά έτσι δεν είναι?στην ουσία πάλι το μόνο που φαίνεται έιναι :ότι ο μόνος που οφελείται στη φιλία είναι ο εαυτούλης μας!!!
Ισως τα λόγια είναι φτωχά και σίγουρα δεν φτάνουν εκατό ζωές για να περιγράψεις κάθε αμυχή αυτής και μόνης της,της φιλικής αλληλοεπεξεργασίας και αλληλοδουλέματος-αλληλοζυμώσεως!
Νομίζω τελικά πως οι φίλοι καθορίζουν ένα κομμάτι της προσωπικότητας μας και σίγουρα μας κάνουν να βλέπουμε με άλλο μάτι τη ζωή!!
Μας καθορίζουν και τους καθορίζουμε, είναι σαν ερωτική σχέση τελικά , το εγώ γίνεται εμείς!εμείς θα γελάσουμε, εμείς θα κλάψουμε, θα γελειοποιηθουμε,θα μαλώσουμε,θα τα βρουμε,θα βγουμε έξω θα τα πιούμε θα θα....ποτέ εγώ, πάντα εμείς!
Έτσι λοιπόν αν και οι φιλοι μας ποτέ δεν είναι τέλειοι ποτε δεν είναι αρκετοί, δεν έχουν απάντηση σε κάποιο από τα ερωτήματα μας νομίζω πως απλά και μόνο το γεγονός οτι υπάρχουν στη ζωή μας σε κάνει να παιρνεις δύναμη και τους δίνει δύναμη!
Γι αυτό σας εύχομαι ειλικρινά κάποια στιγμή να νιώσετε πλήρεις μαζί τους και τούμπαλιν, αν δεν το έχετε νιώσει!μακάρι να περιγραφόταν όλο αυτό!!
Αυτή η ανάρτηση είναι εννοείται αφιερωμένη στους φίλους μου-συγγενείς μου!!! , είτε είμαι- είναι κοντα ειτε όχι(η αληθινή φιλία δεν έχει όρια χρονικά ή τοπικά κτλ!!)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-2,5\5
χμμμ δεν το λέω γέλιο, γλυκιά ευφορία καλύτερα!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-4\5
θα συγκινηθείς νομίζω αλλά τον πάκο άστον δεν θα χρειαστεί!μιλάω για άλλη συγκίνηση!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-5\5
συναισθήματα!!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5
εε νομίζω εγώ το έκαψα και ας με λες τρελή πεζή και δεν συμμαζεύεται!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-0\5 απαξιώ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-5\5
άνετα γίνεται και ταινία,βαθιά συγκινητική, ανθρώπινη απλά μαγευτική!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-4\5
τι να λέω τώρα!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-4\5
υπέροχη μουσική!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8,5+\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis