fwto

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

The Little Mermaid


Υπόθεση : Αυτή είναι η ιστορία της Άριελ, της μικρότερης κόρης του βασιλιά Τρίτωνα και φυσικά είναι γοργόνα. Η Άριελ είναι ανικανοποίητη με την ζωή της στην θάλασσα και πάντα ονειρευόταν να βρεθεί στην στεριά και να γνωρίσει τους ανθρώπους και να ανακαλύψει την περίεργη φύση τους. Μετά από μια θύελλα έσωσε τον πρίγκιπα Έρικ και αποφάσισε, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, να βγει στην στεριά. Για να το καταφέρει αυτό ζητά την βοήθεια της Ούρσουλας, την μάγισσα της θάλασσας, η οποία της προσφέρει ανθρώπινα πόδια για να περπατά στην στεριά, αλλά με αντάλλαγμα την φωνή της. Εκείνη συμφωνεί και ανεβαίνει στον κόσμο των ανθρώπων για να γνωρίσει τον πρίγκιπα της και να τον κάνει να την φιλήσει μέσα σε τρεις μέρες, γιατί αλλιώς θα ξαναγίνει γοργόνα και θα ανήκει στην Ούρσουλα. Άραγε η μικρή Άριελ θα καταφέρει να κάνει τον πρίγκιπα να την ερωτευτεί η θα μπουν ανάμεσα τους άλλοι, που θέλουν το κακό της και του πατέρα της;

Με μια κουβέντα : Βότσαλα χίλια και ροζ κοχύλια, παίζουν τα ψάρια με τα σφουγγάρια και όλα είναι ωραία σε ένα τραγούδι θαλασσινό!

Γενικά : Μπορεί να μην κατάφερε να είναι η αγαπημένη μου ταινία κινουμένων σχεδίων αλλά δεν απέχει και πολύ από την πρώτη. Το πολύ καλό στην μικρή γοργόνα δεν είναι τόσο η ιστορία της, όπως στην πεντάμορφη και το τέρας, αλλά τα τραγούδια, η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί η ταινία και φυσικά ο χαρακτήρας της Άριελ. Όπως ήταν αναμενόμενο η ταινία βραβεύτηκε με το Oscar καλύτερης μουσικής και καλύτερου τραγουδιού, για το τραγούδι ¨Under the Sea¨ και δεν είναι μόνο αυτό το τραγούδι που είναι τέλειο, όλα τα κομμάτια ορχηστρικά και μη, σε μεταφέρουν με έναν μαγικό τρόπο μέσα στην θάλασσα, από το πρώτο κομμάτι των τίτλων μέχρι το τελευταίο έχεις την αίσθηση του αλμυρού νερού στα χείλι σου! Από την άλλη η ¨Μικρή Γοργόνα¨ ήταν η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε εξολοκλήρου στο χέρι και με αναλογική κάμερα. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από χίλια χρώματα, και χίλια εκατό φόντα για να αποκτήσει η ταινία την λάμψη της και να καταφέρει να έχει πάνω από ένα εκατομμύριο σκίτσα. Υπολογίζεται πως σχεδιαστήκαν πάνω από ένα εκατομμύριο φυσαλίδες , η κάθε μια στο χέρι και χωρίς την αντιγραφή τους από κάποιο ψηφιακό μέσο! Φυσικά η ταινία όσο τεχνικά και ακουστικά τέλεια και αν ήταν, δεν θα είχε την λάμψη που έχει σήμερα, αν δεν πρωταγωνιστούσε η Άριελ, η οποία σαν χαρακτήρας έχει μέσα της όλα τα στοιχεία από κάθε μια γυναικεία παρουσία σε ταινία της Disney, κανονικό αντράκι που πάει κόντρα στον ισχυρό πατέρα της, αλλά ταυτόχρονα μια κοπέλα με θεσπέσια φωνή, που μόνη της επιθυμία είναι να βγει στην γη και να ερωτευτεί. Η Μικρή Γοργόνα είναι μια ταινία που κάθε κοπέλα είδε στα νιάτα της και αν δεν το έκανε, πρέπει κάποια στιγμή να το κάνει. Ήταν η τελευταία ταινία που ήταν υπό την επίβλεψη του Walt Disney και η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων που κατάφερε με την Ούρσουλα ως τον βασικό ¨κακό¨ της υπόθεσης, να με τρομάξει!

Η Ατάκα : Άριελ: «Δεν ξέρω πως, ούτε ακριβώς, ξέρω πως κάποτε θα γίνει, θα έρθει η στιγμή, μια νέα ζωή, πάνω στην γη!»

Ποιον θα έπαιζα : Τον Κυρ. Γλάρο, μορφή το πουλί αυτό. Μα είναι δυνατόν να αποκαλέσει το πιρούνι τσατσαροχτένι; Πραγματικά ευφάνταστο!

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που μου αρέσει περισσότερο είναι εκείνη που πρωτοβλέπουμε την μυστική κρυψώνα της Άριελ και λέει και ένα από τα αγαπημένα μου Disneyκα τραγούδια!

Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή όπου βλέπουμε την Άριελ να κλαίει, όταν ο πρίγκιπας φεύγει μαζί με μια άγνωστη γυναίκα για να παντρευτούν, πολύ στενάχωρη σκηνή!

Δες την : Για την απίθανη και συναισθηματική ιστορία, για τα καταπληκτικά τραγούδια, για να θυμηθείς τα παλιά και να γελάσεις μα τις έξυπνες ατάκες και να συγκινηθείς με τις μελό σκηνές!

Μην την δεις : Αν δεν έχεις χρόνο για χάσιμο!

Με ποιον να την δεις : Λογικά η κοπέλα σου θα σου πει να την δείτε μαζί ή αν δεν έχεις κοπέλα, τότε καημένε μπάκουρε θα την δεις με τα ανιψιά σου ή αν ακόμα ντρέπεσαι τότε η μόνη λύση είναι να την δεις μόνος σου.

Μην την δεις με : Με τους άντρες φίλους σου, για ευνόητους λόγους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis