fwto

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

The Lion King


Υπόθεση : Ένα μικρό λιοντάρι γεννιέται στην Αφρική, κάνοντας τον θειο του Scar δεύτερο σε σειρά για τον βασιλικό θρόνο. Έτσι λοιπόν ο Scar δημιουργεί ένα σχέδιο μαζί με τις ύαινες, να σκοτώσουν τον βασιλιά Mufasa και τον πρίγκιπα Simba, έτσι ώστε να γίνει εκείνος βασιλιάς της σαβάνας. Ο βασιλιάς σκοτώνεται και ο Simba αφήνεται ζωντανός με την πεποίθηση πως εκείνος σκότωσε τον πατέρα του, έτσι το σκάει μακριά και αυτοεξορίζεται από το βασίλειο του. Μετά από χρόνια στην εξορία και ύστερα από μεγάλη πίεση γυρνά στην πατρίδα του για να εκθρονίσει τον σφετεριστή του θρόνου και να διεκδικήσει το βασίλειο που του ανήκει, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο ¨κύκλος της ζωής¨.


Με μια κουβέντα : Χουλα! Αν πεινάς και θες να φας κρέας με παχυντικά, φάε τον φίλο μου τον Πούμπα έτσι αμάσητα, κρέας διαλεκτό, φάτε τον σκασμό, μπείτε στην σειρά παρακαλώ. Θες κοψίδια (γιαμ γιαμ), θες παΐδια (γιαμ γιαμ), θες λιπίδια (γιαμ γιαμ), πέσε κατευθείαν στο ψητό, ΟΥ!


Γενικά : Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες κινουμένων σχεδίων, από την χρυσή εποχή της Disney. Ο βασιλιάς των λιονταριών είναι μια ταινία που άγγιξε εκατομμύρια κόσμο και ενέπνευσε εκατοντάδες καλλιτέχνες να ασχοληθούν με animation και να το φτάσουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Η ιστορία είναι γνωστή και αν είσαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν την έχει δει, πρέπει να τρέξει, γιατί αυτή η ταινία τα έχει όλα. Έχει το οικογενειακό δράμα με τον θάνατο του βασιλιά Μουφάσα, πες μου ένα παιδάκι που δεν έκλαψε όταν έγινε αυτό. Έχει χιουμοριστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του τύπου: Χακούνα Ματάτα, τι υπέροχη φράση. Έχει σοφές κουβέντες από τον γέρο Ραφίκη, όπως: «Το παρελθόν πονάει, αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ, ή τρέχεις μακριά του ή μαθαίνεις από αυτό» τσσς τι είπε ο μπαμπουίνος! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που αποκομίζεις από το έργο, τσουπ έρχεται και το λατρεμένο soundtrack. Δεν ξέρω ποιος έβαλε το χέρι του για την δημιουργία του, αλλά εγώ του το φιλώ. Ναι οκ, τα τραγούδια είναι του Tim Rice και του Elton John, αλλά τα άλλα, τα ορχηστικά κομμάτια, ποιος τα συνέθεσε; Δεν έχω να πω πολλά για τον βασιλιά των λιονταριών, σίγουρα είναι ο βασιλιάς όλων των κινουμένων σχεδίων, καθώς άφησε εποχή με την συγκινητική του ιστορία και με του λατρεμένους του χαρακτήρες.


Η Ατάκα : Simba: «Κάποιος μου είπε κάποτε, ότι οι μεγάλοι βασιλιάδες του παρελθόντος είναι εκεί πάνω και μας παρακολουθούν.»


Ποιον θα έπαιζα : Τον Τιμόν, ασυζητητί.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Τιμόν και ο Πούμπα χορεύουν Χούλα!!!


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.


Δες την : Για την καταπληκτική ταινία, για τα χρώματα της, για τα τραγούδια και την μουσική της, για του χαρακτήρες και για να ξανανιώσεις λιγάκι παιδί.


Μην την δεις : Αν δεν έχει χρόνο για κινούμενα σχέδια.


Με ποιον να την δεις : Με όλη την οικογένεια σου, κοινώς με όσους αγαπάς.


Μην την δεις με : Με ξινά άτομα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis