fwto

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1



Υπόθεση : Ο Harry (Daniel Radcliffe), ο Ron (Rupert Grint) και η Hermione (Emma Watson) εξορμούν για την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής των Πεμπτουσιωτών. Στο μεταξύ ο πόλεμος έχει ξεσπάσει και οι Θανατοφάγοι του Voldemort (Ralph Fiennes) καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίσταση. Ο Harry Potter ως ο εκλεκτός είναι ο νούμερο ένα καταζητούμενος για τους Θανατοφάγους του Voldemort και πρέπει να παραδοθεί μπροστά του ζωντανούς. Η μόνη ελπίδα του Harry για να εξοντώσει τον Voldemort είναι να βρει και να καταστρέψει τους Πεμπτουσιωτες. Κατά την διάρκεια της αναζήτησης αυτής, θα μάθει για μια ξεχασμένη ιστορία, που μιλά για του Κλήρους του Θανάτου, οι οποίοι μπορούν να χαρίσουν σε αυτόν που τους κατέχει την δυνατότητα να εξουσιάζει τον θάνατο. Ο Voldemort έχει ήδη ξεκινήσει την ανίχνευση των Κλήρων και ο Harry μαζί με τους φίλου του θα πρέπει να τον προλάβει αλλά παράλληλα να καταστρέψει και τους Πεμπτουσιωτες.
 
Με μια κουβέντα : Η καλύτερη ταινία της σειράς με διαφορά (Ούτε εγώ δεν το πίστευα)!!!
Γενικά : Και τώρα θα αναπολήσω…. Ήμουν στο δημοτικό όταν βγήκε το πρώτο βιβλίο του Harry Potter, ήμουν στο γυμνάσιο όταν βγήκε η πρώτη ταινία στους κινηματογράφους και τώρα, λίγο πριν τελειώσω τις σπουδές μου, με ένα δάκρυ να κυλά στο μάγουλο μου, βλέπω το πρώτο μέρος της έβδομης ταινίας ή αλλιώς την αρχή του τέλους. Για τους φαν των βιβλίων, η συγκεκριμένη ταινία είναι μια ανάσα δροσιάς σε σχέση με παλαιότερες της σειράς, που ήταν γεμάτες με ανακρίβειες και με ελλείψεις πολλών σημαντικών σκηνών που βοηθούσαν την πλοκή του εκάστοτε έργου. Το πρώτο μέρος της έβδομης ταινίας είναι πιστό αντίγραφο του βιβλίου. Πιθανώς οι παραγωγοί κατάλαβαν πως στις 2 προηγούμενες ταινίες (Κυρίως στην έκτη) άφησαν πολλά στοιχεία από το βιβλίο έξω, έτσι τώρα που το τέλος πλησιάζει, έπρεπε το κοινό να ενημερωθεί σωστά για το τι πραγματικά παίζεται, έτσι η μια ταινία δεν τους έφτανε και αναγκάστηκαν να την γυρίσουν σε δυο μέρη. Όπως είπα και πιο πάνω η ταινία είναι πιστό αντίγραφο του βιβλίου, τίποτα δεν έχει αλλοιωθεί, τίποτα δεν έχει αλλαχτεί, ούτε έχει κοπεί, ότι έβλεπα εκείνη την ώρα έφερνα στο μυαλό μου την σκηνή που είχα σχεδιάσει με την φαντασία μου, όταν διάβαζα το βιβλίο, για αυτό και μόνο τον λόγο, ένα μεγάλο μπράβο στους παραγωγούς και στον σκηνοθέτη που έμεινε επιτέλους πιστός στο βιβλίο. Από άποψη εφέ, η ταινία έχει κάνει άλματα από την προηγούμενη της, όλα φαίνονται εξαιρετικά εξελιγμένα και όμορφα. Η δράση, το κυνηγητό και οι μονομαχίες έχουν τον κύριο λόγο, σε μια ταινία που οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Το μόνο αρνητικό στοιχείο που μπορώ να της προσάψω είναι μια κοιλία που κάνει κάπου στα μισά, αλλά είναι απολύτως φυσιολογική, όταν το μόνο που βλέπεις είναι οι 3 κεντρικοί ήρωες να περιπατάνε χωρίς να ξέρουν που πηγαίνουν. Κλείνοντας γιατί πάλι είπα πολλά, η ταινία είναι πάρα πολύ καλή, είτε είσαι φαν είτε όχι, αξίζει να την δεις, έχει περιπέτεια, χιούμορ, εφέ, συγκίνηση και χίλια δυο άλλα, που την κάνουν την καλύτερη ταινία της σειράς, μέχρι τώρα… Ραντεβού το καλοκαίρι για το δεύτερο μέρος!
Η Ατάκα : Harry Potter: «Τι γνωρίζεται για τους Κλήρους του Θανάτου;»
Ποιον θα έπαιζα : Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που θέλω να κάνω τον Harry Potter!!!
Αγαπημένη σκηνή : Αν και η πρώτη σκηνή με την Ερμιόνη να κάνει μάγια στους γονείς της για να την ξεχάσουν είναι πολύ συναισθηματικά φορτισμένη, κάπου προς το τέλος του έργου γίνεται (επιτέλους) η εξιστόρηση της ιστορίας των Κλήρων του Θανάτου. Και ενώ νόμιζα ότι την ιστορία θα την πει η Ερμιόνη σαν την θεια Λένα, με έναν εφετζίδικο τρόπο, μεταφερόμαστε στο παραμύθι που εξιστορείτε σε μορφή Animation και μένω μαλάκας. Εκστασιάστηκα, ήταν σαν να βλέπεις κινούμενα σχέδια μέσα στην ταινία. Ενθουσιάστηκα όσο δεν πάει! Πραγματικά ευφάνταστος ο τρόπος που παρουσιάστηκε η ιστορία των Κλήρων και πλήρως κατατοπιστική!!!
Χειρότερη σκηνή : Εκείνες οι σκηνές στην μέση του έργου που προκαλούν κοιλιά, νομίζω πως όλοι ένοιωσαν έτσι!
Δες την : Γιατί είναι η ταινία που προμηνύει το τέλος, έχει πολύ καλή μουσική, έχει ξεφύγει από την ελαφριά υπόθεση των προηγούμενων τίτλων, είναι πιστή στο βιβλίο, παίζει ο μισός βρετανικός κινηματογράφος σε αυτήν και γιατί πολύ απλά είναι ο Harry Potter!
Μην την δεις : Αν σαν την φίλη μου την Ξανθή, δεν είδες ποτέ σου ταινία του Harry Potter, γιατί πολύ απλά δεν του έσβησαν ποτέ τούρτα στα γενέθλια του. Μα είναι αυτό δικαιολογία;
Με ποιον να την δεις : Με φίλους που γουστάρουν τον Harry Potter.
Μην την δεις με : Άτομα σαν την φίλη μου την Ξανθή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis