fwto

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

EAT,PRAY,LOVE(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
EAT,PRAY KAI ΦΛΥΑΡΙΑ!
Παίζουν:Julia Roberts,Javier Bardem,
Billy Crudup,James Franco
Σκηνοθεσία:Ryan Merphy


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ


Η liz είναι παντρεμενη με τον Stephen και φαινομενικά φαίνοται ευτυχισμένοι!Όμως μια μέρα θα διαπιστώσει πως δεν ζει τη ζωή που ονειρευόταν και ουσιαστικά έχει απομακρυνθεί από τα θέλω της , τον ίδιο της τον εαυτό και τον αληθινό προορισμό της!
Έτσι αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να κάνει τρία ταξίδια!Ένα στην Ιταλία όπου θα ανακαλύψει νέους γευστικούς πειρασμούς.ένα στην Ινδία για να βρει τη χαμένη πνευματικότητα της και τέλος στο Μπαλί , όπου ανάμεσα στην πνευματικότητα και την ανακάλυψη του πραγματικού της εαυτού θα ανακαλύψει και τον έρωτα!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Απο τρία στοιχεία αποτελείται η ανθρώπινη ύπαρξη:σώμα, πνεύμα και ψυχή!Αυτά τα τρία αν τα έχει ο άνθρωπος τότε έχει βρει την απόλυτη ισορροπία ίσως και την απόλυτη ευτυχία!
Στην ταινία η liz τα βρίσκει όλα!υλική ικανοποίηση μέχρι σκασμού στην Ιταλία, πνευματική ισορροπία στην Ινδια και ψυχική πληρότητα μέσα στα λάγνα και πλάνα μάτια του bardem!
Θα μου πείτε καλά είναι ανάγκη να τη φάει τόσος δρόμος και σκόνη για να τα ανακαλύψει όλα αυτά?εμ !τι να κάνουμε αφού την έπιασε η κρίση!
Δεν λέω συμπαθητική ταινία βασισμένη σε ένα best seller! αλλά κάπου βαριέσαι ρε παιδι μου και φλυαρία !πολύ φλυαρία!αυτή η julia πολύ μιλούσε αφού στην αρχή δεν προλάβαινα τους υπότιτλους!την είχε πιάσει υστερία!καπου μετά ήρθε και της κάθησε πως πρέπει να φύγει!
Στην Ιταλία ωραία πέρασε δεν μπορώ να πω, ωραία φωτογραφία είχε η ταινία,έτρωγε ΣΥ-ΝΕ-ΧΕΙ-Α και μαζί της πεινούσαμε και εμείς από όσα βλέπαμε! αλλά στο τέλος έβλεπε μόνο τους άλλους ευτυχισμένους όχι από το φαγητό!! και αυτή είχε πάλι ένα κενό!!!
Φεύγει κι από κει και πάει στην φτωχική Ινδία να βρει μια γκουρού και τέλος πάντων να βγάλει τη λουκά από μέσα της με την πιο καλή έννοια (γιατί αν ήθελε να βγάλει τη Λουκά καήκαμε!) τεσπά τραγουδάκια παλαμάκια εκεί,βρίσκει την ισορροπία και την συγχώρεση και φυσικά βοηθάει και έναν άλλο να βρει κι αυτός τη συγχώρεση που επιζητούσε(μην πάει ο νους σας στο πονηρό, περιμένετε!)!και εγω λέω:και καλά?έπρεπε να τρέχουν στην Ινδία μέσα στην βρωμα?
Τέλος πάντων, έχουμε δει περίπου τη μισή ταινία και κάτι παραπάνω και φτάνουμε στο εξωτικό Μπαλί και το ζουμερό κομμάτι!
Εκεί η liz θα πάει να βρει ένα άλλο γκουρού που τον συναντήσαμε και στην αρχή της ταινίας και θα του μαθει αγγλικά όπως εκείνος είχε προφητέψει!Περνάει ωραία και όμορφα λοιπόν ώσπου πάει να την γκρεμοτσακίσει και να τη στείλει στον άλλο κόσμο ο bardem με το αυτοκίνητο του!
Γενικώς του γυαλίζει και την ερωτεύεται με τα πολλά πολλά και εκείνη το ίδιο αλλά παθαίνει μια σύγχυση μεταξύ ατομικής ισσοροπίας και έρωτα τι να διαλέξει ? τι θέλει τελικά??μας συγχύζει!!!!εε ε το τέλος δεν θα σας το πω δείτε το! αν και φαντάζεστε!
έτσι που λέτε!καλή ταινία, με ωραία φωτό και τοπία, η julia σαν να ασχήμυνε λίγο εν αντιθέσει με τον κούκλο και γοητευτικότατο bardem, λίγο μεγάλη η διαρκεια της αλλά είχε καλή μουσική επένδυση!!!!
Νομίζω πως το βιβλίο είναι καλύτερο αν και δεν το διάβασα, αλλά ως συνήθως έτσι γίνεται , οπότε πάρτε το κι αυτό και συγκρίνεται!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
δεν θα το έλεγα!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
αν και ίσως υπάρχει κάποιες στιγμές μια δραματική ας το πω τάση, δεν κλαις!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
χέσε την υλική και πνευματική ισορροπία όλα για τον έρωτα γίνονται στην ταινία και όχι μόνο!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-4\5
που είναι η πραγματική ευτυχία οεο?ποια είμαι?που πάω??

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-0\5
όχι

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5
ενδιαφέρουσα αλλά λίγο πιο συντομα αν γίνεται!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
αν θεωρήσεις τα τοπία αστεράκια!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-3\5
καλή μουσική επένδυση και κλείσιμο ταινίας από τον eddie vedder!!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-6\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis