fwto

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

PULP FICTION(1994)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΠΟΙΜHN!
Παίζουν:John Travolta,Samuel Jackson,
Uma Therman,Bruce Willis,Tim Roth
Σκηνοθεσία:Quentin Tarantino

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΘΡΙΛΕΡ,ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ


Ο Jules Winnfield και ο Vincent Vega είναι 2 γκανγστερ που πρέπει να βρουν μια τσάντα με χαμένα λεφτά του αφεντικού τους Marsellus Wallace. Από την άλλη ο Butch Coolidge είναι επαγγελματίας μποξέρ που πήρε οδηγίες από τον MARSELLUS να χάσει τον επόμενο αγώνα μποξ με αντάλαγμα τα λεφτά που περιείχε η βαλίτσα.Κατά ένα περίεργο τρόπο οι ζωές των τριών θα συνδεθούν....

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

χμ τι να πω για τη συγκεκριμένη ταινία!!καταρχάς πρέπει να σκεφτώ με μυαλό και οπτική 1994!!
Μου άρεσε σκηνοθετικά πάρα πολύ, άλλωστε είναι !!!tarantino !!!στην ταινία που τον καθιέρωσε γνωστό στο παγκόσμιο κοινό!και το στόρυ δεν λέω είχε ενδιαφέρον!τρεις διαφορετικές ιστορίες άναρχα τοποθετημένες που με κάποιο τρόπο τελικά συνδέονται!!
Έλα όμως που με χάλασαν οι θεόκουλοι και παντελώς άσχετοι με το στόρυ διαλογοι!
Βέβαια ήταν και ατακαδόρικοι διαλογοι δεν λέω, αλλά δεν έιχαν κανένα απολύτως νόημα τις περισσότερες φορές.Βέβαια για τους επαγγελματίες κριτικούς αυτό θεωρήθηκε ατού και πρωτότυπο στοιχείο οπότε τι να σας λεω εγω!Τεσπά ο tarantino δεν μας λέει και τίποτα καινούργιο οκ μια ιστορια με γκάνγστερ είναι, αλλά έχει αυτό το κάτι στην σκηνοθεσία που αλλάζει όλο το σκηνικό!
Πολύ καλός ο travolta του πάει ο ρόλος του γκανγκστερ! πως να το κρύψουμε, αλλά θεός κατά την προσωπική μου άποψη ήταν ο samuel!!!!και ακολουθεί ο bruce!
Αρκετή βία ,αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί το αντίθετο μάλιστα!,tarantino χωρίς βία γίνεται?δεν γίνεται!
δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν την έχουν δει (άσχετα αν έγω την ειδα για πρώτη φορά πριν μερικές βδομάδες !είμαι και cinefil πανάθεμα με!)αλλά αν, λέω αν. δεν την είδατε ε! δείτε την για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του tarantino, για την άψογη σκηνοθεσία, το ενδιαφέρον στόρυ ε!, και τους κουλούς αλλα ατακαδόρικους διαλόγους!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-2\5
κάποιες στιγμές ναι!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
μπα.....

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2\5
ψιλοπράγματα!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0\5
καθαρά ψυχαγωγική!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-3\5
έχει βία , αλλά νομίζω οι μετέπειτα ταινίες του είναι πιο βιαιες!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
είναι αυτή η σκηνοθεσία που σε τραβάει μάλλον!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
μμμμμ οχι τόσο τεχνικά όσο σκηνοθετικά!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-4\5
τι να πω τώρα??

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8\10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis