fwto

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

I'M NOT THERE





I'M NOT THERE
Σκηνοθεσία: Todd Haynes
Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Cate Blanchett, Richard Gere, Heath Ledger
Εναλλακτικός τίτλος: "Τι θέλει να πει ο....τραγουδιστής;"

Υπόθεση: Το "I'm not there" είναι ένα αντισυμβατικό ταξίδι στην εποχή και τη ζωή του Μπομπ Ντίλαν. Εξι διαφορετικοί ηθοποιοί υποδύονται τα διαφορετικά πρόσωπα του Ντίλαν, από το δημόσιο και το ιδιωτικό μέχρι το φανταστικό, πλάθοντας ένα πλούσιο και πολύχρωμο πορτρέτο για τον πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο Αμερικανό τραγουδιστή-είδωλο. Ποιητής, προφήτης,παράνομος,υποκριτής,σταρ που ηλεκτρίζει, μάρτυρας του ροκ'ν'ρολ, αναγεννημένος χριστιανός-επτά διαφορετικές ταυτότητες, επτά ζωτικά όργανα στο σώμα μίας και μόνης ζωής, τόσο έντονης και πλούσιας όσο και η εποχή την οποία ενέπνευσε.
Για πες, για πες: Η περιγραφή που μόλις διάβασες δεν είναι άλλη από αυτή που υπάρχει στο.....πίσω μέρος του dvd!!!!!!! Γιατί πολύ απλά......ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΧΡΙΣΤΟ!!!! Ομολογουμένως, είχα πολύ καιρό να δω ταινία που να με εκνευρίσει και να με κουράσει τόσο πολύ!!! Αφού τελείωσε (έπειτα απο 2 ώρες και 10 λεπτά!!!) και έκανα το σταυρό μου!!! Από τα μισά της ταινίας παράτησα κάθε προσπάθεια να κατανοήσω, οχι μόνο την υπόθεση της ταινίας αλλά και τους διαλόγους-αμπελοφιλοσοφίες, κοινώς παπαριές (συγγνώμη κιόλας για το λεξιλόγιο) που έβγαιναν από τα στόματα των ηθοποιών. Δεν ξέρω, μέσα σε όλο αυτό το κακό, που σκατά ήταν ο Μπομπ Ντίλαν και πως μπορεί να συνδέονται όλα αυτά με την ζωή του! Οκ, ακούσαμε κανα 2-3 ωραία τραγουδάκια αλλά....ε και; Κλάιν μάιν που λένε και στα μέρη μου! Όσο για την Cate που της κάνουμε και αφιέρωμα αυτό το μήνα οπότε πρέπει να πω κάτι ξέχωρα για αυτήν......λυπάμαι αλλά δεν βρίσκω και πολλά να πω γιατί απλά δεν κατάλαβα! Και δεν θέλω να την χαντακώσω τώρα για την δική μου "ανιδεότητα" γιατί η γυναίκα είναι ηθοποιάρα ότι και αν κάνει!!! Τι να λέμε τώρα!!!!
Με αρέσει: Σχεδόν τίποτα (άντε κανένα τραγουδάκι ίσως....)!!!
Δεν με αρέσει: Σχεδόν τα πάντα!!!!!
'Αχρηστη πληροφορία της ημέρας: Καθόλου άχρηστη, το αντίθετο, πολύ χρήσιμη θα είναι η πληροφορία που θα σου δώσω για την ταινία: ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΕΙΣ!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis