fwto

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

HEAVENLY CREATURES(1994)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΜΑΝΤΑΜ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΙ ΕΤΣΙ!
Παίζουν:Kate Winslet,Melanie Lynskey
Σκηνοθεσία:Peter Jackson

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΔΡΑΜΑ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Δυο ονειροπόλες έφηβες γνωρίζονται στο σχολείο και αμέσως αρχίζουν να κάνουν στενή παρέα μαζί.Οι γονείς τους αρχικά δεν δίνουν σημασία όταν ομως βλέπουν τον πολύ δυνατό δεσμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους αποφασίζουν πως αυτή η φιλία πρέπει να διακοπεί.Τα 2 κορίτσια αντιδρούν και καταστρώνουν ένα σχέδιο εκδίκησης με πολύ τραγικές συνέπειες.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Μια απο τις πρώτες δημιουργίες του Peter Jackson του δημιουργού της θρυλικής τριλογίας του Άρχοντα των δαχτυλιδιών.Βασισμένο σε αληθινή ιστορία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της μακριιιινής Αυστραλίας το έτος 1952.
Δυο νεαρά κορίτσια κάνουν παρέα ,είναι και λίγο αλλοπαρμένες και γενικά είναι λίγο στον κόσμο τους, προχωρούν λίγο πιο πέρα από τα επιτρεπόμενα όρια μιας φιλίας οποτε οι γονείς λαλούν(αν και ομολογώ πολυ ψύχραιμοι παρουσιάζονται στην ταινία αν αναλογιστείς την εποχή!) και αποφασίζουν να ξελασκάρουν λίγο τον δεσμό για να αποφευχθούν τα χειρότερα.Μη φανταστείς ότι δείχνει κάτι προκλητικό η ταινία (δεν είναι brokeback mountain)αλλά σίγουρα αφήνει να εννοηθεί πως η σχέση των 2 κοριτσιών ήταν κάτι παραπάνω από φιλική με αρκετές τρυφερές σκηνές.
Αλλά τι το θες! και τα 2 κορίτσια μαύρη κατάθλιψη! η δε kate μισή έμεινε από τη στενοχώρια!Αλλά δεν το άφησαν έτσι το πράγμα!κάποια στιγμή ξανασυναντιούνται αλλά δεν θα χει καλό τέλος το σμίξιμο!τα υπόλοιπα να τα δείτε δεν σας λέω!
ΑNYWAY τα πρώτα δείγματα και σκηνοθετικές απόπειρες του jackson, που από τότε φαινόταν ότι έχει μια λατρεία στο θέαμα της φαντασίας αφού η ταινία έχει πολλές σκηνές από φανταστικούς κόσμους που δημιουργούν τα 2 κορίτσια.Τρυφερή και γλυκιά στην αρχή, μας βαραίνει λίγο πιο μετά,γιατί αυτό που εκαναν τα κορίτσια εμένα προσωπικά με σόκαρε.Και δεν είναι ότι μας δείχνει κάτι συγκλονιστικό, οπτικά εννοώ, παρά μόνο μας περιγραφει πως τα 2 κορίτσια έφτασαν στα άκρα, αλλά όπως λέγεται, καμιά φορά η ιδέα και μόνο σε τρομάζει.
Η kate μικρούλα με αναψοκοκινισμένα μάγουλα αρκετά τσαχπινούλα και πεταχτούλα,όχι και τόσο αγνώριστη σε σχέση με τη θεά που είναι τώρα , ήταν πολύ καλή ερμηνευτικά αλλά και φωνητικά!κάποια στιγμή μας τραγουδάει και το χε η άτιμη!
Για την άλλη δεν ξέρω και πολλά αλλά σίγουρα δεν είχε την μετέπειτα πετυχημενη πορεία όπως της winslet όμως, ομολογώ ότι ίσως έπαιζε λίγο καλύτερα.
Ρεαλιστική αλλά και με αρκετή φαντασία είναι μια μέτρια τεχνικά και υποκριτικά ταινία αλλά κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον σου με την καλή σκηνοθεσία και την πλοκή της για να την παρακολουθήσεις μέχρι τέλους.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)- 0\5
χμμ, δεν νομίζω

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
αν και έχει έναν δραματικό τόνο όχι

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
όπως προείπα μην περιμένεις να δεις κάτι προκλητικό αλλά υπάρχει κάτι στον αέρα τρυφερο και αθώο!αλλά όχι και τόσο αθώο αργότερα!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-2\5 έρωτας έρωτας, αλλά μην φτάνουμε και στα άκρα!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-2\5
δεν βλέπεις αίματα , ανοιγμένα κεφάλια και τα σχετικά.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5
τρέχει σαν ταινία και η παρεμβολή φανταστικών κόσμων συμβάλλει νομίζω!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2,5\5
για αρχή peter καλούτσικα τα πήγες !μετά πήρες φόρα!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2,5\5
εε κατι ψιλά!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-6,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis