fwto

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

GREEN ZONE(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!
Παίζουν:Matt Demon,Greg Kinnear
Σκηνοθεσία:Paul Greengrass


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΗ ,ΑΓΩΝΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας αφοσιωμένος λοχίας και η διμοιρία του βρίσκονται στον πόλεμο του Ιρακ προσπαθώντας να βρουν τα περίφημα όπλα μαζικής καταστροφής.
Όμως γρήγορα ο Miller(MATT DEMON) θα ανακαλυψει πως οι πληροφορίες που στέλνονται απο τους ανωτέρους του είναι ψευδείς και τα όπλα ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Βλέποντας την ταινία απο το εξώφυλλο και ξέροντας πάνω κάτω το στόρυ το μυαλό σου πάει κατευθείαν σε ένα πράγμα!ότι αυτό που πρόκειται να δεις είναι άλλη μια ταινία με μάχες και τους καταπληκτικούς και πάντα καλούς Αμερικανούς να σώζουν τον πλανήτη με τους ''έξυπνους'' πολέμους που κάθε λίγο και λιγάκι αποφασίζουν.Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση!
Η ταινία δεν έχει τρελή δράση , εννoοώντας μάχες,αιματοκυλίσματα κτλ αλλά επιτέλους μας δείχνει αυτό που όλοι ξέρουμε!τι?
ότι οι Αμερικανοί χάριν συμφερόντων κοπάνανε ένα ψέμα στην κοινή γνώμη(ύπαρξη πυρηνικών στην περίπτωση μας ) και ξεκινούν πόλεμο με τoυς στρατιώτες να νομίζουν και καλά ότι υπηρετούν έναν αληθινό σκοπό όταν στην ουσία κυνηγάνε φούμαρα!
Μου άρεσε αρκετά σαν ταινία αν και βαρέθηκα εως και σιχάθηκα να βλέπω σε κάθε πλάνο τον matt ο οποίος είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής και κάνει όλη τη δουλειά και είναι αυτός που ανακαλύπτει το ψέμα που υπηρετεί, και μαζί με έναν άραβα προσπαθεί να ανακαλύψει τι στο διάκο συμβαίνει!
Όπως προείπα μην περιμένεις να δεις τρελά και ατέλειωτα μπαμ μπουμ, αλλά την αγωνία,την ένταση(μην ξεχνάμε κινείται στα χνάρια του bourne ultimatum) την ατμοσφαιρικότητα την έχει και γενικά θα έλεγα ότι είναι αντικειμενική χωρίς πολλές υπερβολές!και το καλύτερο επιτέλους κάτι διαφορετικό!όχι βέβαια ότι και πάλι δεν αποφεύγουμε να καταλήξουμε σε καλό αμερικανο που ω!!!ειναι τόσο ειλικρινής και διψάει για αλήθεια και πάει να ξελασπώσει την κατάσταση αποκαλύπτωντας τα άπλυτα στη φόρα!ε!ας σοβαρευτούμε!
Πέρα αυτού είναι αρκετά καλοφτιαγμένη ταινία,με καλή σκηνοθεσία , και μοντάζ και την ερμηνεία ή μαλλον ατέλειωτη παρουσία του matt να μένει στο μυαλό σου!(καλά παίζει, αλλά μην φανταστείς οτι ξεπέρασε και τον εαυτό του!)
ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
δεν νομίζω

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
μπα....

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-0\5
ούτε για αστείο!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-4\5
αν θέλει ο Αμερικανός να κάνει πόλεμο είναι ικανός να σκαρφιστεί τα πάντα, κι ας είναι ψέμα!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-0\5 ευτυχώς όχι

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5
αν και χωρίς ιδιαίτερη δράση, η ταινία έχει ενδιαφέρον!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-1\5 ψιλοπράγματα

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5
μια από τα ίδια

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis