fwto

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

TAKE THE LEAD(2006)


EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
1η ΩΡΑ ΦΥΣΙΚΗ, 2η ΧΗΜΕΙΑ, 3η SALSA!
Παίζουν :Antonio Banderas,
Rob Brown,AlfreWoodard
Σκηνοθεσία:Liz Friedlander


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΜΟΥΣΙΚΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένας δάσκαλος χορού περπατὠντας μια νύχτα, γίνεται μάρτυρας βανδαλισμού απο μαθητἐς, του αυτοκινἠτου μιας διευθύντριας σχολείου.Αντί να καταγγείλει το γεγονός αποφασίζει να τους διδάξει μαθηματα χορού για να τους εμφυτεύσει μέσω της αγάπης του γι'αυτόν, αξίες και αρχές,άγνωστες στην κακόφημη περιοχή όπου κατοικούν!


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί μιούζικαλ αφού η ταινία έχει θέμα της το χορό κι όμως ανήκει στις ταινίες του σχολικού αφιερώματος, μιας και όλα όσα διαδραματίζονται συμβάινουν σε ένα σχολείο!καλο??
Σκεψου μετά τη ζαλούρα από τη χημεία ή την βαρετή ιστορία να έκανες μαθήματα χορού?και δεν εννοώ τις βλακείες που μας μαθαίναν στο σχολείο ! μας μάθαιναν κανένα συρτό άντε και στο τσακιρ κέφι κανένα συρτάκι και τελείωνε η υπόθεση!πάλι καλά να λέμε δηλαδή!
Βέβαια ποτέ δεν ήμουν λάτρης του χορού όποτε δεν με πολυένοιαζε να σας πω και την αλήθεια και καλύτερα που δεν μας ζάλιζαν το κεφάλι!
Anyway στην ταινία μιλάμε να χύνεται ο ιδρώτας από τις πρόβες και τα παιδια να συμμετέχουν ακόμη και σε διαγωνισμο,ὀχι έτσι αστεία!!!Στην αρχή η διευθύντρια τους εννοείται αντιδρά , αλλά από τη άλλη δε βαριέσαι ας μάθουν και κάτι αφού δεν μαθαίνου κάτι άλλο!!
Καλή ταινιούλα , ο λατίνος ANTONIO κλέβει την παράσταση καλά μη φανταστείς ότι αξίζει και όσκαρ αλλά του πάει ρε παιδί μου ο χορός είναι στο αίμα του πιστεύω.
Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και τα μαθήματα χορού εφαρμόστηκαν δε ξέρω σε ποσα σχολεία όπως αναφέρει και η ταινία.
Το μοτίβο τέτοιων ταινιών το ίδιο εννοείται,κάνει μπαμ άλλωστε, κακόφημο σχολείο,μαθητές με χίλια μύρια προβλήματα και τσουπ έρχεται κάποιος καθηγητής ή δάσκαλος χορού στην προκειμένη και όλα ξαφνικά αλλάζουν.Παρόλα αυτά ήταν ευχάριστη ταινιούλα με το χορό της και το ρυθμό της , συμπαθητικές χορογραφίες οπότε τι άλλο να ζητήσεις!!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
όχι

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-0\5
όχι

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5
εεεε......κάτι ψιλά!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
γιατί??

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5
interesting......

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-1\5
αμάν πια εκεί στο Αμέρικα!όλο καινοτομίες είναι αλλά το χειροτερο εκπαιδευτικό αυτοι το έχουν!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
δεν νομιζωη

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-3\5
πολύ μουσική!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis