fwto

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

The School of Rock


Υπόθεση : Ο Dewey Finn (Jack Black), είναι ένα ρεμάλι που διώχνετε από τα μέλη της ίδιας του της μπάντας. Μαζί με αυτό, έρχεται και η κοπέλα του συγκατοίκου του, που τον πρήζει τα συκώτια για να πληρώσει το νοίκι και να βρει καμιά δουλειά της προκοπής. Καθώς λοιπόν ο Dewey προσπαθούσε να πουλήσει τα υπάρχοντα του για να βγάλει κανένα φράγκο, δέχεται μια κλίση από ένα ευυπόληπτο σχολείο, το οποίο ζητά τον συγκάτοικο του, για να αναπληρώσει κάποια μαθήματα στο σχολείο. Ο Dewey αποφασίζει να πάρει τον ρόλο του συγκατοίκου του και να παρουσιαστεί εκείνος ως καθηγητής στο σχολείο, για να κερδίσει μερικά λεφτά, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που ανακαλύπτει ότι μέσα στην τάξη, που του ανέθεσαν να διδάξει, βρίσκονται παιδιά με τεράστιο μουσικό και φωνητικό ταλέντο.


Κατηγορία ταινίας : Rockaholic


Γενικά : Αυτή η ταινία είναι μια από της αγαπημένες τις φίλης και καμένης (πραγματικά) σινεφίλ Tina-Λαμπρινή-Fey και όταν της είπαμε ότι θα κάνουμε αφιέρωμα σε ταινίες με σχολεία και κολέγια, της ήρθε αμέσως στο θολωμένο της μυαλό, η συγκεκριμένη ταινία με τον αγαπημένο της Jack Black. Φυσικά άρεσε και σε μένα πάρα πολύ, αν σκεφτείς ότι η ταινία είναι ένα πραγματικό μάθημα για την ιστορία της ροκ μουσικής. Λοιπόν για αυτή την ταινία το μόνο που χρειάζεται να πούμε είναι πως ο πρωταγωνιστής της είναι ο Jack Black, λάτρης της ροκ μουσικής και λάτρης των κωμικών ταινιών. Το βλέπεις στο μάτι του, που γυαλίζει επικίνδυνα, την έχει την κωμωδία στο αίμα του και σε αυτή την ταινία δίνει πραγματικό ρεσιτάλ. Η υπόθεση είναι αυτή που είπα πιο πάνω, αφού εξαπατά το σχολείο και μπαίνει μέσα σαν καθηγητής, ανακαλύπτει πως τα παιδιά στην τάξη του είναι πολύ ταλαντούχα, έτσι αποφασίζει να τα μετατρέψει από φλόρικα παιδάκια του μπαμπά και της μαμάς, σε τρελούς ροκάδες. Εννοείτε πως υπάρχουν πολύ κωμικές σκηνές μέσα στο έργο και παράλληλα ακούγονται κομμάτια από τα πιο γνωστά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών. Έτσι το Soundtrack της ταινία μπορεί να περηφανευτεί πως έχει τα πιο καυτά ονόματα της ροκ βιομηχανίας, όπως AC/DC με το ¨Back In Black¨, Metallica με το ¨The Wait¨, Led Zeppelin με το ¨Immigrant Song¨ αλλά και τους, The Doors, KISS, Ramones, The Darkness, όλους αυτούς και πολλούς άλλους, όλοι μαζεμένοι σε ένα από τα πιο τέλεια Soundtrack που έχουν βγει. Για την συγκεκριμένη ταινία δεν έχω πολλά να πω, αν θέλεις να δεις μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ταινία, με μπόλικη ροκ μουσική, τότε αυτή είναι η επιλογή σου.


Ποιον θα έπαιζα : Μα φυσικά τον Jack Black!


Αγαπημένη σκηνή : Όλες οι σκηνές με την καφετέρια, είναι μεγάλο σούργελο, ειδικά στην σκηνή στην καφετέρια όπου μεθά και αρχίζει να τραγουδά μαζί με τον Black.


Χειρότερη σκηνή : Με την ξενέρωτη γκόμενα του συγκατοίκου του, που κάλεσε τους μπάτσους.


Δες την : Για τον θεϊκό Jack Black, για της αναφορές σε όλα τα συγκροτήματα και τους θρύλους της ροκ αλλά και για την καταπληκτική μουσική.


Μην την δεις : Γιατί απλά βαριέσαι να δεις κάτι ανάλαφρο.


Με ποιον να την δεις : Με την παρέα σου, που γουστάρει την ροκ μουσική!


Μην την δεις με : Με ξενέρωτα άτομα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis