fwto

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Salt


Υπόθεση : Η Evelyn Salt (Angelina Jolie) είναι πράκτορος της CIA και μάλιστα αξιοσέβαστη ακόμα και από το αφεντικό της, Ted Winter (Liev Schreiber). Στα ξαφνικά εμφανίζετε ένας Ρώσος κατάσκοπος με μια υψίστης σημασίας πληροφορία, ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα εκτελεστή στην κηδεία του Αμερικανού αντιπροέδρου. Η αποκάλυψη έρχεται όταν ο Ρώσος κατάσκοπος κατονομάζει την Evelyn Salt ως την δολοφόνο του Ρώσου προέδρου. Ενδιαφερόμενη για την ασφάλεια του άντρα της, τον οποίο δεν μπορεί να βρει στο σπίτι, το σκάει από τα κεντρικά της CIA, ενώ ο Winter αρνιέται να πιστέψει ότι η Salt είναι διπλός πράκτορος και αγωνίζεται για να βρει την αλήθεια και ποια είναι στην πραγματικότητα η Evelyn Salt.


Κατηγορία ταινίας : Ass Kicking Mama!


Γενικά : Το θέμα δεν είναι αν τελικά μου άρεσε η ταινία, το θέμα είναι αν τελικά έβγαλα άκρη με το σενάριο. Η πρώτη σκηνή ήταν μια χαρά, σε έβαζε στο κλίμα της περιπέτειας αμέσως, καθώς βλέπαμε την Angelina αιχμάλωτη και με τα εσώρουχα να την σέρνουν διάφοροι φρουροί στις φυλακές, από την δεύτερη σκηνή και μετά το πράγμα μπλέκετε λίγο. Ξαφνικά δέχεσαι τέτοιο καταιγισμό πληροφοριών, τοποθεσιών και ονομάτων που παθαίνεις ένα μικρό overdose και χάνεις την μπάλα. Άπειρες φορές αναρωτήθηκα, σε ποιο στρατόπεδο ανήκει η Salt και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε, μια έλεγα ότι ήταν με τους Ρώσους, μετά άλλαζα γνώμη και έλεγα, δουλεύει για την CIA και μετά σκεφτόμουνα ότι πολύ απλά δουλεύει για την πάρτη της, για να πάρει εκδίκηση η κοπέλα. Καθώς λοιπόν κυλά η ταινία, η οποία εστιάζει ΜΟΝΟ στο πρόσωπο της Angelina και πουθενά αλλού, αναρωτήθηκα πως γίνετε μια γυναίκα μετρίου προς κοντού αναστήματος, με ανορεκτικές τάσης να καταφέρνει να βάζει κάτω με μια κίνηση, πάνω από 100 νταγλαράδες και η ρουφιάνα να μην σπάει ούτε νύχι! Κατά τα άλλα η ταινία προσφέρει άπλετο ξύλο, κυνηγητό, καταδίωξη με αυτοκίνητα, πανέξυπνες τεχνικές επιθέσεις και μια Angelina πιο σαγηνευτική από ποτέ. Α! τώρα που είπα σαγηνευτική, μέσα στην ταινία η Angelina αναγκάζετε να μεταμφιεστεί ως άντρας αξιωματικός, έτσι σκάει μύτη στον λευκό οίκο με κοντό μαλλί, μικρά χείλι, μεγάλα αυτιά, ψεύτικη μύτη, με το γενικό συμπέρασμα να είναι πως αν τελικά η Jolie ήταν άντρας δεν θα γύρναγε κανένας να την κοιτάξει. Η ερμηνεία της ήταν πολύ καλή, όπως επίσης και του Schreiber, ο οποίος στο έργο είναι πάνω κάτω ότι και η Jolie, με λίγα λόγια αλλαξοστρατοπεδάκιας! Κλείνοντας πιστεύω ότι είναι μια ταινία που παρακολουθείτε άνετα και πως αν δεν πρωταγωνιστούσε η Jolie δεν θα έκανε μεγάλη επιτυχία.


Ποιον θα έπαιζα : Αν δεν κάνω την Salt αποχωρώ από την ταινία.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στην κηδεία του αμερικανού αντιπροέδρου, όπου ανοίγει κυριολεκτικά η γη και καταπίνει τον ρώσο πρόεδρο.


Χειρότερη σκηνή : Η Salt βρίσκετε μέσα σε ένα φρεάτιο ασανσέρ (ας το πούμε) και σκοπός της είναι να προλάβει το ασανσέρ που κατεβαίνει στον τελευταίο όροφο. Τι κάνει η Salt λοιπόν για να προλάβει το ασανσέρ; Μα φυσικά στηρίζει τα γυμνά της χέρια σε δυο κολόνες και αρχίζει να γλιστρά. Τώρα πες μου μετά από κατάβαση 5 ορόφων, δεν συγκάηκαν οι παλάμες της;;;


Δες την : Για την Jolie φυσικά και για τις σκηνές πραγματικής περιπέτειας.


Μην την δεις : Γιατί η Angelina κυριολεκτικά αλλάζει τα φώτα ρωσικής και αμερικάνικης εθνοφρουράς με μια της κίνηση, είναι απλά πολύ μούφα το όλο σκηνικό. Παράλληλα το σενάριο είναι μπλεγμένο και φορτωμένο μέχρι εκεί που δεν πάει.


Με ποιον να την δεις : Μπορείς να την δεις μαζί με την κοπέλα σου, μια ταινία όπου το κουμάντο κάνει μια γυναίκα, θα της φτιάξει την διάθεση.


Μην την δεις με : Με τον υπερκατάσκοπο τον πέντε ηπείρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis