fwto

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Love Actually


-->
Υπόθεση : Οι χαρακτήρες ερωτεύονται και παλεύουν με αυτό το συναίσθημα. Μερικοί ερωτεύονται τα σωστά άτομα ενώ κάποιοι άλλοι τα λάθος. Κάποιοι ψάχνουν για μια σχέση, ενώ κάποιοι άλλοι μια περίοδο να πενθήσουν για τον έρωτα που χάσαμε. Η αγάπη ξεκινά και η αγάπη τελειώνει. Όλοι φλερτάρουν πολύ. Όλοι φλερτάρουν με τον έρωτα. Σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτων κοινωνικών τάξεων, η αγάπη είναι το θέμα. Ρομαντική αγάπη, αλλά και αδελφική, στοργική, συναδελφική, όλα τα είδη της αγάπης σε μια ταινία.
Με μια κουβέντα : Μια ταινία με δυνατά ονόματα, που δεν μένει μόνο στην βιτρίνα!

Γενικά : Η ταινία μπορεί να πραγματεύεται τις ζωές πολλών ανθρώπων την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ εμείς έχουμε Σεπτέμβριο, αλλά και πάλι δεν είναι καθόλου εκτός σεζόν. Ίσως να φταίει το γεγονός πως ακόμα δεν βγήκε το καλοκαίρι και εγώ έχω το πρώτο μου κρύωμα και το γουστάρω τρελά (Καλοκαίρι Ψόφα!), έτσι είμαι κουκουλωμένος με την κουβέρτα μου και βλέπω όλη μέρα ταινίες, από την άλλη μπορεί να φταίει πως το ουσιώδες θέμα της ταινία είναι η αγάπη. Αχ η αγάπη σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις και σε αφήνει ξερό και αποσβολωμένο με ένα ηλίθιο χαμόγελο στα χείλι, κάπως έτσι είναι και όλοι σχεδόν οι χαρακτήρες της ταινίας. Ο έρωτας τους χτύπησε την πόρτα είτε το θελαν είτε όχι, ο έρωτας χρόνια και ώρα δεν κοιτά αν θέλετε την γνώμη μου. Λοιπόν αυτή η ταινία όπως είπα και πιο πάνω δεν πέφτει στην λούμπα, άλλων ταινιών (¨He's Just Not That Into You¨, ¨Valentine's Day¨), που έχουν μεγάλα ονόματα για βιτρίνα ενώ η υπόθεση βρομάει από χιλιόμετρα. Καμία σχέση. Στο Love Actually γίνετε ακριβώς το αντίθετο, μεγάλα ονόματα του βρετανικού κινηματογράφου μαζεύτηκαν για να αναδείξουν ακόμη περισσότερο μια ταινία, που ήταν σίγουρη επιτυχία από το σενάριο της και μόνο. Ο Hugh Grant, ο Colin Firth, ο Liam Neeson, η Emma Thompson και η – θα σε αγαπώ μέχρι να πεθάνω- Keira Knightley, είναι μόνο πέντε από τους δεκάδες εξαιρετικούς ηθοποιούς που έδωσαν πνοή σε αυτή την ταινία και την έκαναν ένα απόλυτο must see την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, αλλά και όποια περίοδο είναι κάνεις ερωτευμένος. Οι ερμηνείες τους μοναδικές, κωμικές, συγκινητικές, εκφραστικές και αληθινές, με ένα σενάριο αστείο και ρομαντικό που αγγίζει τις καρδιές όλων μας. Η ταινία ήταν σίγουρη επιτυχία εφόσον οι παραγωγοί των πιο επιτυχημένων Βρετανικών ταινιών, όπως το : ¨4 Γάμοι Και Μια Κηδεία¨, ¨Το Ημερολόγιο Της Μπρίτζετ Τζόουνς¨ και ¨Νότινγκ Χιλ¨, συνεργάστηκαν όλοι μαζί, για να φτιάξουν αυτές τις μικρές αλλά πολύ ρομαντικές ιστορίες με έναν και μοναδικό κοινό άξονα, την αγάπη.
Η Ατάκα : Billy Mack: «Γεια σας παιδιά. Ένα μήνυμα από τον θειο Μπίλ: Μην αγοράζετε ναρκωτικά… γίνετε ποπ σταρ και θα τα έχετε τζάμπα!!!»
Ποιον θα έπαιζα : Θέλει και ρώτημα; Μα φυσικά τον χαρακτήρα του Bill Nighy, ο οποίος ως ηθοποιός αλλά και ως ξεπεσμένος ποπ σταρ στο έργο, είναι καταπληκτικός, δεν υπάρχει!
Αγαπημένη σκηνή : Όλες φυσικά οι σκηνές με τον Bill Nighy, αλλά και του Hugh Grant, ο οποίος για πρωθυπουργός της Βρετάνιας έχει πάρα πολύ χιούμορ!
Χειρότερη σκηνή : Καμία συγκεκριμένη.
-->
Δες την : Για τους εκπληκτικούς ηθοποιούς, για το πολύ καλό σενάριο, για το αισθηματικό και χιουμοριστικό της πνεύμα και για το καταπληκτικό της soundtrack μέσα στο οποίο μπορείς να ακούσεις: την Dido με το ¨ Here With Me¨, την Norah Jones με το ¨ Turn Me On¨, τους The Beach Boys με το ¨ God Only Knows¨ αλλα και πολλους αλλους!

Μην την δεις : Αν δεν είσαι ερωτευμένος, αν μόλις χώρισες, αν απεχθάνεσαι τον έρωτα, αν οι καρδούλες σου φέρνουν ναυτία και αν έχεις κουκλάκι του Αγίου Βαλεντίνου μόνο και μόνο για να του κάνεις βουντού!
Με ποιον να την δεις : Με την σχέση σου!
Μην την δεις με : Μονός ή με την αντροπαρέα σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis