fwto

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Last Holiday


Υπόθεση : Η Georgia Byrd (Queen Latifah) είναι μια υπάλληλος από την Νέα Ορλεάνη που εργάζεται σε ένα υπερκατάστημα. Όλη της την ζωή την πέρασε με στερήσεις και στην σιωπή, ποτέ δεν δοκίμασε τα θεσπέσια πιάτα που μαγείρευε, ποτέ δεν εξομολογήθηκε τον έρωτα της για ένα συνάδελφο της και πάντα ήταν υποχείριο των ανωτέρων της. Όλα αυτά όμως αλλάζουν δραματικά όταν μετά από μια λιποθυμία, της διαγνώσετε όγκος στον εγκέφαλο και πως έχει μόνο τρεις εβδομάδες ζωής. Έτσι η Georgia τα βροντάει όλα και σηκώνετε και φεύγει, με προορισμό την ζωή που δεν έζησε ποτέ της. Παίρνει λοιπόν όλες τις οικονομίες της και πετά μέχρι την Ευρώπη με σκοπό να μείνει στο πανάκριβο χειμερινό ξενοδοχείο Pupp, όπου ένας από τους αγαπημένους της σεφ δουλεύει εκεί, παράλληλα αποφασίζει να βγει από το καβούκι της και να αντιμετωπίσει της φόβους της και να ανοιχτεί στον έξω κόσμο, γνωρίζοντας γερουσιαστές και εκατομμυριούχος. Είναι επιτέλους ευτυχισμένη γιατί πολύ απλά δεν έχει τίποτα να χάσει ή μάλλον έτσι πιστεύει.


Με μια κουβέντα : Μια από τις πιο ευχάριστες ταινίες της Queen Latifah.


Γενικά : Οι ταινίες της Queen Latifah είναι για μένα εγγύηση όταν βρέχει, είμαι άρρωστος και γενικότερα όταν είμαι σε μια μίζερη φάση στην ζωή μου. Έτσι βλέπω μια ταινία της και αμέσως η διάθεση μου καλυτερεύει. Δεν θυμάμαι να έχει παίξει κάποιον δραματικό ρόλο, ίσως εκείνον στο Chicago όπου και προτάθηκε για Oscar, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί η Latifah δεν χρειάζεται βραβεία για να κερδίσει το κοινό, αυτό το έχει στο τσεπάκι της με τέτοιες ταινίες. Η ταινία ασχολείται κυρίως με το πώς ξεπερνάς τους φόβους σου και με ποιον τρόπο προσπαθείς να ζήσεις την ζωή σου. Σε βάζει να σκεφτείς τι θα έκανες αν μάθαινες πως σε τρεις εβδομάδες θα πέθαινες και πως τελικά μέχρι τώρα δεν ζούσες στο έπακρο, αν και είχες τόσο πολλά όνειρα και τόσες δυνατότητες, και όλα εκείνα τα πράγματα που ήθελες να κάνεις δεν θα πραγματοποιηθούν γιατί σου τελείωσε ο χρόνος. Ακούγετε λίγο στενάχωρο τώρα που το σκέφτομαι, αλλά η ταινία παρουσιάζει τι συμβαίνει όταν αποφασίζεις να το γλεντήσεις και να περάσεις καλά, όταν ξέρεις ότι θα τινάξεις την ανθισμένη αμυγδαλιά. Έτσι η Queen Latifah με τον δικό της τρόπο του δίνει και καταλαβαίνει, μέχρι και ελεύθερη πτώση από φράγμα έκανε για να νοιώσει ζωντανή, άσε δε που γνώρισε σπουδαίους ανθρώπους αποδεικνύοντας τους πως οι άνθρωποι από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα είναι χαρούμενοι και ευγενικοί. Το σενάριο της ταινίας είναι καλό για το είδος της, γιατί ενώ καταφέρνει και σου φτιάχνει την διάθεση, σε μερικά σημεία σου χαρίζει στιγμές συναισθηματικής φόρτισης που κάνουν την ταινία κάπως πιο γλυκόπικρη. Παράλληλα στην ταινία συναντάμε τον LL Cool J και τον Gérard Depardieu που κάνει ένα ρόλο έκπληξη. Κλείνοντας μια ωραία και ευχάριστη ταινία, που μπορείς να τη για να σου φτιάξει το κέφι με τα αισιόδοξα μηνύματα που περνά.


Η Ατάκα : Georgia Byrd: Την επόμενη φορά… θα γελάσουμε περισσότερο, θα αγαπήσουμε περισσότερο, δεν θα είμαστε τόσο φοβισμένοι.


Ποιον θα έπαιζα : Αν δεν έπαιζα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα συμβιβαζόμουνα με εκείνον του Gérard Depardieu.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η Georgia κάνει όλα τα μποτέ στο ξενοδοχείο.


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω!


Δες την : Για να σου φτιάξει την διάθεση και να δεις την ζωή με άλλο μάτι.


Μην την δεις : Αν δεν έχεις χρόνο για ανάλαφρες ταινίες και είσαι πιο πολύ της ποιότητας.


Με ποιον να την δεις : Με όλους εκείνους που αγαπάς.


Μην την δεις με : Με ξινά άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis