fwto

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS(2009)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
LIFE IS THE CHOICES YOU MAKE!
Παίζουν:Heath Ledger,Christofer Plummer,
Lily Cole,Johnny Depp,Colin Farell,Jude Law
Σκηνοθεσία:Terry Gilliam

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

O DR.PARNASSUS(CHRISTOFER PLUMMER) πριν χιλιάδες χρόνια βάζει στοίχημα με το διάβολο και κερδίζει την αθανασία, για να κερδίσει έτσι την καρδιά της αγαπημένης του.Τα χρόνια περνούν και έχει στήσει έναν περιοδεύων θίασο,το IMAGINARIUM και με τη φαντασία του καθοδηγεί τους θεατες να διαλέξουν ανάμεσα στο φως και τη χαρά ή το σκοτάδι και τη θλίψη.
Από τον νεανικό του έρωτα έχει αποκτήσει μία 16χρονη κόρη που ο διάβολος ζητά ως έπαθλο και έτσι ο DR.PARNASSUS θα ξαναβάλει στοίχημα μαζί του για να τη σώσει.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Δυσκολο να σας περιγράψω το στόρυ της ταινίας ,αν και μπορει να σας βοήθησα να πάρετε μία γεύση του τι περίπου γίνεται, πολλοί θα βρουν την συγκεκριμένη ταινία παράξενη.
Προσωπικά μου άρεσε πολύ , ευτυχώς είναι μακρά καλύτερη απο την τελευταία αποτυχημένη ταινία του GILLIAM TIDELAND που εκείνη δεν καταλαβαίνεις Χριστό.
ANYWAY στο θέμα μας τώρα ουσιαστικά η ταινία είναι ένα παραμύθι λίγο πιο σκοτεινό από τα συνηθισμένα ,αλλά γεμάτο φαντασία και ωραία σκηνικά και εικόνες.
Άψογες ερμηνείες ειδικά αυτή του PLUMMER στο ρόλο του εξαθλιωμένου πατέρα που κάνει όμως τα πάντα για να σώσει την κόρη του, και μετά ακολουθεί ο !ζωή σε μας! HEATH που είχε ταλέντο, αλλά φαγώθηκε να πάει στον άλλο κόσμο μία ώρα νωρίτερα,όπως επίσης και ενός νάνου που συμμετέχει στην ταινία καιείναι όλα τα λεφτά!
Η τραγική ειρωνεία είναι πως και στην ταινία που είναι η τελευταία του εν ζωή , πάλι έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει αλλά ο θίασος τον περισώζει και έτσι μπλέκεται το κουβάρι της ταινίας.
Αρκετά μεγάλη σε διάρκεια ταινία θα μπορούσε να είναι και μικρότερη ίσως σε κουράσει σε ορισμένα σημεία αλλά είναι γυρισμένη με τόση φαντασία και ολίγο τι μπόλικη ψυχεδέλεια που ίσως προσπεράσεις την βαρεμάρα που νιώθεις.
Αν βέβαια δεν σου άρεσαν ποτέ οι ταινίες του GILLIAM(monty python,brazil κτλ) τότε εννοείται μη τη δεις.(αλλά μην ξεχνάς αν είσαι fan του Johhny παίζει και αυτός λίγο, ρίξτου ένα βλέφαρο θα στεναχωρεθεί!)
Σίγουρα δεν απευθύνεται σε όλους γιατί ο τρόπος που είναι γυρισμένες οι ταινίες του είναι μοναδικός και λίγο ιδιαίτερος αλλά το άλλο σίγουρο είναι πως η ταινία μας μιλά για πολλά όπως ηθικά διλλήματα, ενοχές ,τύψεις ,την αναγκαστική διαδικασία(κατά τον σκηνοθέτη) των επιλογών που κανουμε στη ζωή μας και έχουν τις επακόλουθες συνέπειες και άλλα μέσα από ένα κόσμο φανταστικό..


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
δεν νομίζω.

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-0\5
πάλι δεν νομίζω.

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2\5
αν δεν υπήρχε ο έρωτας σαν στοιχειο στην ταινία πιστεψτε με, δεν θα υπήρχε ταινία.

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
δεν νομίζω.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3,5\5
έχει ενδιαφέρον κι ας είναι περίεργη δές τη.

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3\5
και γω νομίζω όπως και στην ταινία πως ζωή είναι οι επιλογές που κάνουμε τελικά ,καλές οι κακές, αλλά όλες έχουν συνέπειες καλές και κακές πάλι.

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-4\5
πολύ ωραία σκηνικά και κοστούμια!απλά τελεια!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5
έτσι κι έτσι!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5 \ 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis