fwto

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

THE EMPEROR 'S CLUB(2002)



ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ,
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΠΟ
ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙ!
Παίζουν:Kevin Klein,Emile Heirtz
Σκηνοθεσία:Michael Hoffman


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Ο William Hundert είναι ένας αφοσιωμένος καθηγητής Κλασσικών σπουδών που πιστευει πως καθήκον του δεν είναι μόνο να διδάξει ένα μαθητή αλλά να διαμορφώσει και τον χαρακτήρα του.Το έργο του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πετυχημένο,ώσπου στη σχολή καταφθάνει ο γιος του γερουσιαστή της Δυτική Βιρτζίνια Sedwick Bell.Είναι ένα ατίθασο παιδί που αμφισβητεί τα πάντα αλλά αποκτά πολύ γρήγορα δημοτικότητα στο σχολείο επηρρεάζοντας και τους υπολοιπους μαθητές.Ο Hundert θα προσπαθήσει να τον προσεγγίσει και να τον βοηθήσει να δει με άλλη οπτική τα μαθηματα.



Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Την πρώτη φορά που παρακολούθησα την ταινία την είχα βρει πάρα πολύ καλή σε αντίθεση με την δεύτερη φορά που, όχι ότι άλλαξα γνώμη. απλά δεν την βρήκα και τόσο σπουδαία ταινία.
Καταρχάς ο KLINE μου θύμησε λίγο τον Καντακουζηνό σε αμερικανική έκδοση.ΟΚ δεν ήταν τόσο πουριτανός (και αστείος!) όσο ο δικός μας αλλά πολύ συντηρητικούρα ρε παιδάκι μου!Καταλαβαίνω φίλε μου ότι έχεις κάποιες αρχές και πιστεύω και καλά κάνεις και τα διατηρείς αλλά έβγαινε κάπως προς τα έξω , λίγο ξυνός να πώ, λίγο κρυόκωλος κα΄τι τέτοιο,αλλά από άποψη ερμηνείας καλά τα πάει.
Έπειτα σε πιο γενικό επίπεδο. αυτό του στόρυ ήταν ενδιαφέρουσα ταινία απο την άποψη ότι ξεφεύγει απο το συνηθισμένο μοτίβο σχολικών ταινιών.Έχουμε έναν καθηγητή που ναι μεν είναι καλός και αγαπητός, αλλά δεν κάνει και θαύματα!! όπως σε άλλες παρόμοιες ταινίες.Με τον μαθητή του τα βρίσκει σκούρα γιατί ο συγκεκριμένος δεν μασάει πουθενά και βασικά είναι μεγάλο κωλόπαιδο και κακομαθημένο.
Παρόλη την επιμονή του καθηγητή και την εμπιστοσύνη που δειχνει στον νεαρό και παρά την φαινομενική αλλαγή του στο τέλος αποδεικνύεται πως ο HUNDERT δεν μπόρεσε να αλλάξει το χαρακτήρα του μαθητή.
Επιτέλους και μια αλλαγή !!και λίγο πιο ρεαλιστική προσεγγιση.
Επίσης είναι μια ταινία που πρέπει να δουν όλοι οι πολιτικοι (λίγο δύσκολο βέβαια και σιγά μη τους νοιάζει , οπότε ας τη δούμε εμείς για να διαπιστώσουμε αυτο που ήδη ξέρουμε πλέον γι αυτούς!)γιατι από ότι φαίνεται, είναι να έχεις την απατεωνιά και το ψέμα μέσα σου από μικρός όπως συμβαινει και στην ταινία με τον BELL μεγαλώνοντας να γράφει την αρετή και το ύθος εκεί που ξέρει και βάζει υποψηφιότητα για πολιτικός !!!!!!
Κατά τα αλλά κυλά κάπως αργά σαν ταινία και χωρίς ιδιαίτερη δραση αλλά λόγω καλής σκηνοθεσίας και ερμηνειών την είδα ΞΑΝΑ!! μέχρι τέλους !!


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-1\5
σε μία σκηνή ίσως.


ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-0\5
δεν υπάρχει λόγος

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ???(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-0,5\5
μπα.......


ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
γιατί καλό μου?

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ -ΑΓΩΝΙΑ)-3\5
Καλα το πάει αλλά θα μπορούσε και καλύτερα!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΏ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3\5
Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι η μοίρα του?κοινώς ότι είσαι, παίρνεις μετά στη ζωή???

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
όχι

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-0\5
μπα.....

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7\10

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ TRAILER ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis