fwto

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Cruel Intentions


Υπόθεση : Η Kathryn (Sarah Michelle Gellar) και ο Sebastian (Ryan Phillippe) είναι δυο πλούσια ετεροθαλή αδέλφια, που όταν δεν πηδάνε ότι πετά-κολυμπά-περπατά πλήττουν θανάσιμα. Με σκοπό να διώξουν την βαρεμάρα τους σκαρώνουν διάφορα ερωτικά παιχνίδια σε αθώα παιδιά και μετά όταν οι ζωές τους καταστρέφονται, εκείνοι είναι εκεί και πίνουν σαμπάνια στον πόνο τους. Αυτή την φορά το παιχνίδι θα είναι πιο χοντρό. Η Kathryn παρατημένη από το αγόρι της, αποφασίζει να βρει την Celcile Caldwell (Selma Blair), την καινούργια κοπέλα του πρώην της και να την μετατρέψει από ένα καλό και αφελές κορίτσι σε μια τσουλίτσα, με την βοήθεια πάντα του καλού της αδελφού Sebastian . Εκείνος πάλι βάζει πιο ψιλά το πήχη και αποφασίζει να κοιμηθεί με την Annette Hargrov (Reese Witherspoon) την παρθένα κόρη του διευθυντή του σχολείου, απλά και μόνο για να τονωθεί το γόητρο του. Σύντομα όμως οι δυο διαβολικοί έφηβοι, που χαίρονται με τον πόνο των άλλων και κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, θα πληρώσουν το τίμημα των φρικτών πράξεων τους.


Με μια κουβέντα : Ελπίζω να μην υπάρχουν τέτοια παιδιά στην πραγματικότητα!


Γενικά : Αν και αυτή την ταινία την βάλαμε στο αφιέρωμα για τα σχολεία, πιστεύω ότι θα μπορούσε άνετα να μπει στο ερωτικό αφιέρωμα, που ίσως να κάνουμε κάποια στιγμή (Τι λέτε κορίτσια;). Σε αυτή την ταινία λοιπόν δεν έχουμε το κλασσικό εφηβικό έρωτα και άλλες τέτοιες σαχλοκαρδουλίστικες ιστορίες. Εδώ έχουμε ύπουλα ερωτικά παιχνίδια μεταξύ νεόπλουτων καθικιών , που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το σεξ και η δημιουργία πόνου σε άλλους ανθρώπους. Κάτι σαν μίγμα της Σωσώς και της Κορίνας από τα ¨Εγκλήματα¨. Ίσως για αυτό τον λόγο να έγινε επιτυχία η ταινία, επειδή δεν είναι τίποτα συνηθισμένο, αλλά είναι πιο σκοτεινό, πιο βίαιο, πιο ωμό και πιο ψυχρό από όλες τις ανάλαφρες εφηβικές ταινίες που έχουμε συνηθίσει. Καλοί σε αυτή την ταινία δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο οι κακοί και τα θύματα τους, άτομα τα οποία δεν έφταιξαν σε τίποτα, αλλά επειδή βρέθηκαν στο δρόμο των κακών θα πρέπει να πληρώσουν. Οι ταινία διαθέτει ένα έξυπνο και όμορφα μπλεγμένο σενάριο, που μπλέκει τις ζωές όλων των ηρώων, έχει όμορφη σκηνοθεσία, ένα δυνατό καστ ηθοποιών που βάζουν τα δυνατά τους να αναδείξουν τους ήρωες τους, αλλά το κλου του έργου είναι η μουσική του. Όλο το soundtrack μυρίζει δεκαετία του 90’ με μια δόση από περασμένη εφηβεία, μπορείς να ακούσεις: τους Placebo με το ¨ Every You Every Me ¨, τους Cardigans με το ¨ Lovefool¨, τους Faithless με το ¨Addictive¨, αλλα και τους Fatboy Slim, Craig Armstrong, Blur και The Verve! Μια ταινία που πρέπει να δεις γιατί είναι ικανή να σου προσφέρει μεγάλες δόσεις συγκίνησης ακόμα και αν δεν το περιμένεις.


Η Ατάκα : Kathryn : Το μισώ όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως το θέλω. Με διεγείρει τόσο πολύ!!!


Ποιον θα έπαιζα : Ένα μίγμα όλων των ηρώων.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στην κηδεία του Sebastian όπου η Annette παίρνει την εκδίκηση της, μοιράζοντας το ημερολόγιο που ¨καίει¨ την αδελφή του Kathryn.


Χειρότερη σκηνή : Η ίδια ακριβώς σκηνή που μου άρεσε. Πιστεύω ότι σήκωνε πολύ περισσότερο ¨κάψιμο¨ η Kathryn από μερικά αρνητικά νεύματα από τους μαθητές και τους γονείς.


Δες την : Για την υπόθεση, που δεν θυμίζει τίποτα κοινότυπο, για τους ηθοποιούς και για την μουσική της.


Μην την δεις : Μην την δεις αν σε εκνευρίζουν οι νεόπλουτοι έφηβοι που δεν έχουν κανέναν έλεγχο και κάνουν ότι γουστάρουν.


Με ποιον να την δεις : Με φίλους, με την κοπέλα σου!


Μην την δεις με : Με τους γονείς σου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis