fwto

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

American Pie


Υπόθεση : Ο Jim, ο Oz, ο Finch and ο Kevin είναι τέσσερις πολύ καλοί φίλοι, που συμφωνούν όλοι μαζί να χάσουν την παρθενιά τους μέχρι την ημέρα της αποφοίτησης. Το δύσκολο σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως θα πετύχουν αυτό το στόχο μέχρι την βραδιά του σχολικού χορού. Ο Oz μπαίνει στην σχολική χορωδία για να γνωρίσει ένα κορίτσι που του αρέσει, ο Finch γίνετε πιο πιεστικός με την κοπέλα του, ο Kevin αρχίζει να διαδίδει φήμες για τις σεξουαλικές του επιδώσεις. Όσο για τον Jim τον έχουν πιάσει πάνω σε μια μηλόπιτα, τον έχουν δει να αποτυγχάνει μέσω Internet και μέσα σε όλα αυτά έχει και τις σεξουαλικές συμβουλές από τον πατέρα του. Τελικά θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους πριν τον σχολικό χορό ή θα μάθουν κάτι πιο σημαντικό από αυτό;


Κατηγορία ταινίας : Εξάψεις


Γενικά : Κάτι ήξερα και δεν έβλεπα τόσα χρόνια αυτή την ταινία και τώρα εξαιτίας του αφιερώματος αναγκάστηκα να την δω. Καλά δεν μου βαλαν και βραστά αυγά κάτω από τις μασχάλες, μόνος μου έβγαλα τα μάτια μου. Το θέμα που πραγματεύεται η ταινία είναι ένα και διαχρονικό, το σεξ. Σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, εξ, σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, εξ, σεξ, σεξ, σεξ, σεξ….. ουφ! Εγώ τελείωσα και οι πρωταγωνιστές στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν. Δεν ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα και πως αντιμετωπίζουν οι έφηβοι το σεξ, το σίγουρο είναι πως δεν είναι σαν τους Αμερικανούς πρωταγωνιστές της ταινίας. Τέτοια λύσσα πια για να πηδήξουν (συγγνώμη κιόλας), αν αυτή την λύσσα την είχαν στο διάβασμα θα ήταν αριστούχοι. Επειδή δεν θέλω να μακρηγορώ, θα σας πω ότι η ταινία δεν μου άρεσε, το χιούμορ ήταν χονδροειδέστατο, οι σκηνές έξω από τα όρια της πραγματικότητας και του ρεαλισμού και το σενάριο απλά για τα σκουπίδια. Απορώ πως άρεσε η συγκεκριμένη ταινία σε τόση μεγάλη μερίδα του κόσμου; Φυσικά δεν υπάρχει κορίτσι που δεν προσβλήθηκε από την συγκεκριμένη ταινία, αλλά όταν είσαι άντρας (Αγόρι πες, για μικρούς απευθύνετε η ταινία) γελάς με σκηνές, όπως εκείνη με το σπέρμα μέσα στην μπύρα;;; Τα λόγια είναι περιττά, αλλά επειδή έχω δει πολύ χειρότερα πράγματα, δεν θα σε αποτρέψω να μην την δεις (εφόσον, την έχεις γλιτώσει), δες την και έλα να με πεις αν σου άρεσε και αν δεν την βρήκες κολλημένη στο πως 4 αγόρια θα καταφέρουν να γαμήσουν πριν την αποφοίτηση. Α! και μια άκυρη σκέψη, που είναι όλοι οι μαύροι από το έργο;;;


Ποιον θα έπαιζα : Τον μπαμπά του Jim.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που ο μπαμπάς του Jim, δίνει στον γιο του, διάφορα τσοντοπεριοδικά χαρακτηρίζοντας τα με ευπρεπής χαρακτηρισμούς.


Χειρότερη σκηνή : Η γενική ιδέα που έχουν στην Αμερική για τους Ευρωπαίους, είναι πως είμαστε πολύ ελευθέρων ηθών σε θέματα γύρω από το σεξ. Εμένα σαν κάτοικο της Ευρώπης δεν με προσβάλει καθόλου αυτή η άποψη, αλλά όταν μου βάζεις σε μια ταινία, μια κοπέλα από την ανατολική Ευρώπη, να βγάζει τα ρούχα της, έτσι στο άσχετο, μέσα σε ένα ξένο σπίτι, το θεωρώ μεγάλη συγγραφική καφρίλα. Είπαμε ελεύθεροι, αλλά όχι τσούλοι οι Ευρωπαίοι!


Δες την : Αν είσαι 17 χρονών και ταυτίζεσαι με τα άγχος των πρωταγωνιστών.


Μην την δεις : Για χιλιάδες προσβλητικούς λόγους, που πραγματικά βαριέμαι να αναλύσω.


Με ποιον να την δεις : Με φίλους που όταν βλέπουν γυναικεία στήθη, τα μάτια τους χάνονται στο κενό και χασκογελάνε σαν διανοητικά καθυστερημένοι και λένε με μια φωνή: «ΟοΟοοο Βυζάκια, βυζάκια!!!»


Μην την δεις με : Με την κοπέλα σου, έλεος ρε φίλε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis