fwto

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΕ ΝΟΤΕΒΟΟΚ (2004)




ΤΙΤΛΟΣ: ΤΗΕ ΝΟΤΕΒΟΟK
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nick Cassavetes
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner, Gena Rowlands.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "Σ'αγαπώ, μ'αγαπάς...τι θα γίνει με μας;"

Υπόθεση: Ένας ηλικιωμένος κύριος, που βρίσκεται σε ένα οίκο ευγηρίας και φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας, αφηγείται μία ιστορία αγάπης δύο νεαρών σε μια συνομήλική του, η οποία πάσχει από γεροντική άνοια και έλλειψη μνήμης. Η ιστορία αυτή περιγράφει τον θυελλώδη καλοκαιρινό έρωτα της 17χρονης Άλις, μιας κοπέλας από εύπορη και αξιοκρατική οικογένεια, που περνάει τις καλοκαιρινές τις διακοπές μαζί με την οικογένειά της, σε μια μικρή πόλη, το Σίμπρουκ. Εκεί γνωρίζει τον Νόα, έναν νεαρό εργάτη κατώτερου κοινωνικού, μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου απο αυτήν. Παρά τις έντονες διαφορές τους, ζουν έναν έντονο έρωτα ο οποίος όμως διακόπτεται απότομα από την αντίθεση των γονιών της Άλις. Έτσι, η Άλις φεύγει για τις σπουδές τις ενώ ο Νόα κατατάγεται στον στρατό. Οι ζωές τους συνεχίζονται και συναντιούνται αρκετά χρόνια μετά, όταν η Άλις, αρραβωνιασμένη με άλλον πλέον, βλέπει τυχαία την φωτογραφία του Νόα σε μία εφημερίδα και πηγαίνει να τον επισκεφτεί. Έκει, διαπιστώνουν ότι ο καλοκαιρινός τους έρωτας δεν έχει σβήσει ακόμη.....

Για πες, για πες: Είναι γεγονός!!! Ακόμη και γω, η σκληρή και άσπλαχνη Ελένη, που δεν φημίζομαι για τον ρομαντισμό μου.....εεε λοιπόν ναι!!! Αυτή η ταινία τα κατάφερε και με έριξε!!! Τι συγκινητική, τι τρυφερή, τι ρομαντική ταινία είναι αυτή!!! Και το περίεργο είναι ότι ενώ ξέρεις ότι δεν βλέπεις και κανένα αριστούργημα, ωστόσο καταφέρνει να σε κερδίσει αμέσως!!! Προσπερνάς τα όποια τεχνικά, σκηνοθετικά, ερμηνευτικά ή οποιαδήποτε άλλα μειονεκτήματα που τυχόν εντοπίζονται στην ταινία γιατί μαγεύεσαι αμέσως από αυτήν την γλυκιά και τρυφερή ιστορία αγάπης που, τόσο εξαιρετικά,αποδίδουν οι δύο πρωταγωνιστές. H χημεία μεταξύ τους τόσο έντονη, χωρίς έντονους μελοδραματισμούς και κλισέ, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν μπορεί όντως να υπάρχει τόσο έντονη αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων....
Η σκηνοθεσία και η φωτογραφία με τα υπέροχα τοπία συμβάλει αισθητά στην ρομαντική ατμόσφαιρα που αποπνέει η ταινία και την ομορφαίνει ακόμη περισσότερο.
Με αρέσει: Ο ρομαντισμός που ρέει άφθονος καθόλη την διάρκεια της ταινίας, η καλή χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών (τόσο του νεαρού όσο και του ηλικιωμένου ζευγαριού). Συγκλονιστική η σκηνή του τέλους με το ηλικιωμένο ζευγάρι που πεθαίνει αγκαλιασμένο, αν και ολίγον τι μελοδραματική και κλισέ, αλλά τι να κάνεις; Ρομαντική ταινία βλέπεις, αναπόφευκτο να υπάρχουν και αυτά!

Δεν με αρέσει: Ίσως κάποιες κλισέ και μελοδραματικές σκηνές που νιώθεις οτι τις έχεις ξαναδεί ίσως σε κάποια άλλη ρομαντική ταινία. Η μουσική δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και περνάει ελαφρώς απαρατήρητη.

Η πληροφορία της ημέρας: Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Nick Cassavetes, είναι ο γιος της Gena Rowlands, της ηθοποιού που υποδύεται την ηλικιωμένη στην ταινία και του ηθοποιού- σκηνοθέτη John Cassavetes.

P.S: Θεωρεί την ταινία " The Notebook" ως την...χειρότερη ταινία που έχει κάνει ever!!! Απο κει να καταλάβεις.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis