fwto

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Stardust


Υπόθεση : Σε ένα Βρετανικό χωριό με το όνομα ¨Τοίχος¨ υπάρχει ένας θρύλος που λέει πως όποιος περάσει το τοίχος που προστατεύει το χωριό θα βρεθεί στο βασίλειο του Stormhold, ένα παράλληλο σύμπαν όπου η μαγεία βασιλεύει. Μια μέρα ένα αγόρι με το όνομα Tristan Thorn (Charlie Cox) πέρασε μέσα από το τοίχος για να βρει ένα αστέρι που έπεσε στην γη και να το επιστρέψει στην κοπέλα που αγαπούσε. Προς έκπληξη του, το αστέρι δεν ήταν απλώς μια πέτρα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια κοπέλα, η Yvaine (Claire Danes), η οποία δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη που έπεσε από τον ουρανό . Σύντομα ο Tristan και η Yvaine θα βρεθούν μπλεγμένοι σε περιπέτειες με έναν άκαρδο πρίγκιπα, που ψάχνει το μενταγιόν που φορά η κοπέλα - αστέρι και με 3 μισητές μάγισσες, που θέλουν να πάρουν την καρδία της Yvaine και να την φάνε με σκοπό να ξαναγινούν νέες. Για να καταφέρουν να γλιτώσουν από τους κινδύνους, ο Tristan και η Yvaine θα πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται και να εμπιστευτούν κάποιος απρόσμενους φίλους, ώστε να καταφέρουν να γλιτώσουν από τους κινδύνους του μαγικού βασιλείου.


Κατηγορία ταινίας : Αστέρι μου, στολίδι μου….


Γενικά : Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία βασισμένη σε ένα παιδικό μυθιστόρημα που γράφτηκε 10 χρόνια πριν, σχετικά πρόσφατα δηλαδή. Το μαγικό στοιχείο, το οποίο είναι και το κιτρικό στοιχείο του Αυγουστιάτικου αφιερώματος μας, είναι διάχυτο σε όλη την ταινία και κυριολεκτικά σε μαγεύει. Η ιστορία έχει πολλές οπτικές γωνιές, βλέπουμε τον φτωχό πλην τίμιο νέο, που αναζήτα ένα αστέρι για να αποδείξει στην ψωνισμένη του χωριού ότι την αγαπάει, βλέπουμε ένα αστέρι – κοπέλα που περνά τα πάνδεινα χωρίς να φταίει σε τίποτα, έχουμε μερικούς πρίγκιπες που όταν δεν αλληλοσκοτώνονται αναζητούν το μενταγιόν που φορά το αστέρι – κοπέλα και φυσικά σε όλα αυτά υπάρχουν και 3 μάγισσες που θέλουν να φάνε την καρδία της κοπέλας και να ξαναγίνουν νέες. Με λίγα λόγια απλά και καθημερινά πράγματα. Η ταινία μπορεί να σου ακούγετε σαν ένα καλό παραμύθι που θα το δουν τα μικρά παιδιά, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Το έργο είναι τόσο προσεγμένο στην λεπτομέρεια που εξιτάρει τον θεατή και τον κρατά κολλημένο στην θέση του, σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Καταρχήν έχει μια μαγευτική Michelle Pfeiffer στο ρόλο της κάκιας μάγισσας που θέλει να σκοτώσει το αστέρι και να του φάει την καρδία. Είναι πραγματικά πανέμορφη και κάνει την νεαρή Claire Danes να μοιάζει σαν κακή απομίμηση της. Η αποκάλυψη βεβαία και ένα από τα μεγαλύτερα χαρτιά του έργου είναι ο Robert De Niro, που η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμφώνησε να παίξει αυτό το ρόλο. Ο De Niro υποδύεται έναν πειρατή του αέρα, ο οποίος είναι κάτι ανάμεσα σε Σαμπουτζάκη και Τακη Ζαχαρατο που μιμείται την Σαμπουτζάκη, φτερού με λίγα λόγια ο πειρατής. Κατά τα άλλα η ταινία έχει μια πολύ όμορφη πλοκή, και πολύ καλά οπτικά εφέ, έχει την περιπετειούλα, έχει και το ρομάντζο, με λίγα λόγια τα έχει όλα και συμφέρει.


Ποιον θα έπαιζα : Θα πάρω τον ρόλο του αφανή ήρωα που έχουν όλα τα παραμύθια, θα έκανα τον αφηγητή της ιστορίας, που φυσικά τα ξέρει όλα, άλλα δεν λέει τίποτα.


Αγαπημένη σκηνή : Υπάρχει μια που πραγματικά με ενθουσίασε η συνέπια των ανθρώπων που ευθύνονται για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Σε κάποια φάση του έργου ο ένας από τους επτά πρίγκιπες βρίσκετε στην μπανιέρα του νεκρός με κομμένο λαιμό. Το ενδιαφέρων στην συγκεκριμένη σκηνή είναι, πως αντί για κόκκινο αίμα που θα έτρεχε από το σημείο του κοψίματος, εμείς βλέπουμε γαλάζιο αίμα να βγαίνει, κάτι το οποίο σε ένα μαγικό σύμπαν θα ήταν ρεαλιστικότατο εφόσον οι πρίγκιπες είναι γαλαζοαίματοι!!!


Χειρότερη σκηνή : Είναι δυνατόν να είσαι κοτζάμ μάγισσα, να είσαι σε αναζήτηση ενός αστεριού και την άμαξα σου να την σέρνουν δυο κατσίκες;;; Είναι δυνατόν! Χάθηκαν τα άλογα;


Δες την : Γιατί αν και παραμύθι είναι πολύ προσεγμένο, με ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών και μια πολύ καλή αφηγηματική γραμμή των γεγονότων.


Μην την δεις : Γιατί βαριέσαι να δεις μια πιο ανάλαφρη ταινία.


Με ποιον να την δεις : Μπορείς να την δεις με την κοπέλα σου, ακόμα μπορείς να την δεις με την αδελφή σου και γενικότερα με όλες της γυναίκες και κοπέλες που σε περιτριγυρίζουν… Μπαγασάκο!!!!


Μην την δεις με : Φίλο σου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τον λόγο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis