fwto

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Sex and the City 2

Υπόθεση : Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) παντρεύτηκε τον John "Mr. Big" Preston, τον άνδρα που ήταν γραφτό να είναι μαζί, αλλά όπως όλα τα ζευγάρια έχει και αυτό τα ζόρια του. Παράλληλα ο Charlotte (Kristin Davis) βιώνει την καθημερινή τρέλα της μητέρας με δυο μικρά παιδιά, η Miranda (Cynthia Nixon) ζει τον επαγγελματικό εξευτελισμό από το αφεντικό της και η Samantha (Kim Cattrall) το έχει ρίξει στα βιταμίνες και στα χάπια, για να έχει μια ήρεμη εμμηνόπαυση. Αυτή είναι η ζωή των τεσσάρων φίλων, μέχρι που η Samantha πετάει την ιδέα να ξεφύγουν όλες μαζί, όπως παλιά και να πεταχτούν μέχρι το μαγευτικό Abu Dhabi. Εκεί όμως τους περιμένουν πολύ περισσότερα πράγματα, από την καυτή άμμο και την χλιδή του Αραβικού Εμιράτου.


Κατηγορία ταινίας : Του Πάμπλουτου!!!


Γενικά : Η δεύτερη ταινία δεν είναι τόσο καλή όσο η πρώτη για τους έξης απλούς λόγους. Η πρώτη ταινία, όταν βγήκε, είχε γίνει ο κακός χαμός, καθώς μας δινόταν η ευκαιρία να δούμε τι απέγιναν οι 4 πρωταγωνίστριες, 5 χρόνια μετά το τέλος της σειράς. Στην δεύτερη ταινία δεν είχαμε πια και τόσο άγχος, αν τελικά ο γάμος της Carrie είναι ανθόσπαρτος. Ακόμη στην πρώτη ταινία φαινόταν ότι είχαν βάλει όλοι τα δυνατά τους, για να καταφέρουν, να δημιουργήσουν μια πολύ καλή ταινία, βασισμένη στη σειρά, με στοιχεία της σειράς, αλλά παρόλα αυτά να εξακολουθεί να μοιάζει σε μια χολιγουντιανή ταινία. Τα κατάφεραν, δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά η πρώτη ταινία ήταν απολαυστική, από όλες της πλευρές. Ο σκοπός της δεύτερης ταινίας ήταν φυσικά να ξεπεράσει την πρώτη, αλλά πώς να ξεπεράσεις το τέλειο; Έτσι λοιπόν έγινε μια τρομερή προσπάθεια να ξεπεράσουν όλοι οι συντελεστές του έργου, τους εαυτούς τους. Δεν τα κατάφεραν δυστυχώς. Η ταινία κραυγάζει υπερπροσπάθεια, είναι απίστευτα υπερβολική στην σκηνοθεσία της και γενικά απίστευτα φορτωμένη με λάμψη και χλιδή, πράγμα που θα μπορούσε να είναι και λιγάκι προσβλητικό για όλους εμάς, που βιώνουμε την κρίση, αλλά από την άλλη, ταινία είναι θέλει και λίγο καλοπέραση!!! Το σενάριο ρηχό, χωρίς κάτι να προσφέρει, η μουσική είναι ενδιαφέρουσα έχει τα κλασσικά εμπορικά κομμάτια, αλλά έχει και τους ήχους της ανατολής που δένουν άνετα με την ταινία. Γενικά έχω το αίσθημα ότι η ταινία είναι πολύ πρόχειρη, δεν έχει ίντριγκα, δεν έχει πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, είναι πολύ χλιαρή και κινάτε υποτονικά και τις 2 ½ ώρες που κρατά. Πέρα όμως από όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία, πρέπει να παραδεχτούμε το μεγαλείο των ρούχων. Τα ρούχα λοιπόν, ήταν πολλά, ήταν εκθαμβωτικά, ήταν πανάκριβα και μπορούμε για μια ακόμα φορά να πούμε ότι η Patricia Field έκανε το θαύμα της. Ακόμη η επίσκεψη των κοριτσιών στο Abu Dhabi (αν και στην πραγματικότητα δεν πήγαν ποτέ), ανοίγει το μάτι του κοινού, με τις διαφορετικές και ενδιαφέρουσες εικόνες που σου προσφέρει, το ξενοδοχείο που έμεναν ήταν απλά παλάτι και ότι τους συνέβαινε ήταν τόσο κινηματογραφικό, που ξεφεύγει από τα όρια της πραγματικότητας. Κλείνοντας επειδή δεν έχω τι άλλο να πω, είναι μια ταινία, που ακόμα και μερικούς σκληροπυρηνικούς φαν (Δεν είμαι!), μπορεί να τους απογοητεύσει, αλλά από την άλλη έχει στοιχεία που μπορούν να σε κρατήσουν και να σε κάνουν να χαθείς για 2 ½ ώρες σε έναν κόσμο χλιδής και παράλογου πλούτου.


Ποιον θα έπαιζα : Αν είχα να διαλέξω μια από της τέσσερις πρωταγωνίστριες θα ήθελα να κάνω την Miranda, ήταν η πιο νορμάλ και ξέγνοιαστη από τις υπόλοιπες τρεις.


Αγαπημένη σκηνή : Καμία συγκεκριμένη, απλά οι σκηνές στο Abu Dhabi είχαν το πιο πολύ ενδιαφέρον.


Χειρότερη σκηνή : Είμαστε στο γάμο του Stanford και εγώ έχω κάψει ήδη τα μάτια μου από το εκθαμβωτικό λευκό, που βρίσκετε τριγύρω. Παράλληλα κάτι κύκνοι κόβουν βόλτες δεξιά και αριστερά, μέσα σε τεχνικές λιμνούλες, οι οποίες βρίσκονται μέσα σε ένα ξενοδοχείο!!!(η υπερβολή που λέγαμε), μια χορωδία από ομοφυλόφιλους άντρες να υμνεί το ζευγάρι και ξαφνικά για παπάς (Ή ότι έχουν στην Αμερική) να σκάει μύτη η Liza Minnelli σε ρόλο έκπληξη και να τραγουδά, με χορευτικό παρακαλώ, το ¨Single Ladies¨….


Δες την : Για τις αναμνήσεις μιας αγαπημένης σειράς, για τα ρούχα, για την μουσική, για την κοριτσοπαρέα.


Μην την δεις : Είναι ελαφρώς υπερβολική, δεν έχει την συναισθηματική κορύφωση της προηγούμενης ταινίας και γενικά είναι μια χλιαρή και άνευρη ταινία, που έγινε μονό και μονό για να βγουν λεφτά.


Με ποιον να την δεις : Με της κολλητές σου!


Μην την δεις με : Με το αγόρι σου. Έκανε ο κακομοίρης υπομονή να τελειώσει η σειρά, είδε και την πρώτη ταινία, αλλά θα σκάσει αν δει την δεύτερη και θα έχει και δίκαιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis