fwto

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

The Karate Kid


Υπόθεση : Ο 12χρονος Dre Parker (Jaden Smith) αναγκάζετε να μετακομίσει στην Κίνα μαζί με την μητέρα του, για να έχουν ένα καλύτερο αύριο. Με το που φτάνει στην Κίνα, ο Dre ερωτεύεται την συμμαθήτρια του Mei Ying, αλλά οι πολιτισμικές τους διαφορές, κάνουν μια τέτοια σχέση αδύνατη. Παράλληλα ο Dre, αποκτά πολλούς εχθρούς στο σχολείο και για να τους αποφύγει στρέφετε για βοήθεια στον Mr. Han (Jackie Chan), ο οποίος όπως αποδεικνύετε είναι δάσκαλος kung fu. Μαζί προπονούνται για να ξεπεράσουν τους φόβους που έχει ο καθένας μέσα του και να κερδίσουν τους αγώνες της ζωής τους.


Κατηγορία ταινίας : Πούλμαν / Συγκαμένος Άντρας / Αποκρουστική Εικόνα


Γενικά : Πριν πω κάτι ουσιώδες για την ταινία να εξηγήσω τις κατηγορίες που ανέφερα πιο πάνω. Κατηγορία πούλμαν είναι η ταινία που έχει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και ο κόσμος ναυλώνει πούλμαν για να πάει στον κινηματογράφο για να της δεις (Βλ. Avatar). Η δεύτερη κατηγορία είναι ο Συγκαμένος Άντρας, αυτή η κατηγορία απλά αναφέρετε στο περπάτημα του Jackie Chan. Η κατηγορία Αποκρουστική Εικόνα τονίζει την απέχθεια μου, προς το παράλογα γυμνασμένο σώμα του Jaden Smith, ο οποίος είναι μόλις 12 χρονών και έχει όσους μυς, όσους εγώ δεν θα καταφέρω ποτέ να βγάλω στην επιφάνια (Μην Σώσω!). Τώρα, τα της ταινίας. Κακά τα ψέματα όσο και αν ήθελα να την κάψω στην αρχή, δεν μου έδωσε και μεγάλες λαβες να την κάνω μπουρλότο. Οκ, είχε μερικές κάφρικες αμερικανίες, μερικές ενοχλητικές αναφορές σε αέρια (Ντροπή στην Κίνα βρίσκεστε…), είχε το ενοχλητικό παιδάκι, που σον και καλά το έβαλε ο μπαμπάς του στο χώρο του θεάματος, μιας και η οικογένεια Smith δεν έχει καθόλου λεφτά. Ακόμη έχει ένα κουρασμένο – κοιμισμένο Jackie Chan και ένα φρικτό Soundtrack με επίσημο τραγούδι το ¨Never Say Never¨ του Justin Bieber (Αυτό νομίζω ήταν το πιο τραγικό από όλα!!!!). Τώρα φαίνετε σαν να μην μου άρεσε τίποτα, αλλά φαίνετε λάθος, μου άρεσε η ταινία, την είδα άνετα, τουλάχιστον αυτό που πρέσβευε ήταν σωστά παρουσιασμένο (για τον Kung Fu, λέω ντε…), τα κινέζικα τοπία είχαν και αυτά ενδιαφέρων και κέντριζαν λίγο το μάτι. Σε σχέση τώρα με το πρωταρχικό Karate Kid δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, δεν έχει καμία ομοιότητα με την ταινία θρύλο των παιδικών μας χρόνων. Έτσι είναι φίλε μου, ο παλιός είναι αλλιώς, όσο και αν ο νέος είναι ωραίος.


Ποιον θα έπαιζα : Θα παίξω κανένα χοντρό κινεζάκι που τρώει ανέμελα το μαλλί της γριάς του και δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το Kung Fu.


Αγαπημένη σκηνή : Στο θέατρο σκιών που επισκέπτεται ο μικρός Dre και βλέπει την αναπαράσταση ενός από τους πιο γνωστούς θρύλους της Κίνας. Επιτέλους κάτι ενδιαφέρον και εγκυκλοπαιδικό σε αυτή την ταινία.


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή στο εμπορικό που πάει ο Dre με την κινεζούλα φίλη του και ανεβαίνουν σε μια ειδική εξέδρα - παιχνίδι και αρχίζουν να χορεύουν στην μουσική πολύ γνωστών εμπορικών επιτυχιών. Δεν μου άρεσε αυτή η σκηνή γιατί ήταν πολύ αμερικάνικη, πολύ δήθεν και πολύ ψωνίστηκη και για τα δυο παιδάκια.


Δες την : Για το Kung Fu, για την Κίνα και για να περάσει η ώρα σου.


Μην την δεις : Γιατί δεν πιάνει μια μπροστά στο πρώτο Karate Kid.


Με ποιον να την δεις : Με κανένα ανιψάκι σου.


Μην την δεις με : Την κοπέλα σου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis