fwto

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Brotherhood of the Wolf


Υπόθεση : Έτος 1766 και οι κάτοικοι του απομονωμένου χωριού Ζεβοντάν έχουν κυριευτεί από φόβο. Ένα μυστηριώδες κτήνος σκοτώνει ανεξέλεγκτα νεαρές κοπέλες τον τελευταίο χρόνο, ενώ όλες οι προσπάθειες εντοπισμού του αποβαίνουν άκαρπες. Η είδηση φτάνει μέχρι την βασιλική αυλή του Λουδοβίκου ΙΕ΄, που στέλνει στην περιοχή ως απεσταλμένο του τον Grégoire de Fronsac (Samuel Le Bihan), έναν προικισμένο και παράτολμο επιστήμονα. Εκείνος μαζί με τον μυστηριώδη φίλο του Mani (Mark Dacascos), θα θελήσει να διαλευκάνει το μυστήριο με την βοήθεια του νεαρού αριστοκράτη Thomas d'Apcher, της Ιταλίδας πόρνης Sylvia (Monica Bellucci) αλλά και της πανέμορφης Marianne που του κλέβει την καρδιά. Ποιον, όμως, μπορεί να εμπιστευτεί αληθινά;


Κατηγορία ταινίας : Κοκκινοσκουφίτσα!


Γενικά : Πότε έβαλα το dvd , πότε το έβγαλα χαμπάρι δεν πήρα. Οι 2 ½ ώρες που κρατά η ταινία κύλισαν σαν νερό, η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα, πίστευα ότι θα βαριόμουνα θανάσιμα, αλλά αποδείχτηκα λάθος. Η ιστορία απλή, το 1766 που ότι έβλεπαν το παρερμήνευαν και πίστευαν ότι βλακεία έλεγε ο κάθε μπαστουνόβλαχος, εμφανίζετε στα περίχωρα ενός χωριού ένα τέρας, που όπως λέγετε θυμίζει λύκο και συχνά πυκνά τρώει για πρωινό μικρά κοράσια με κακάο και βουτήματα. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκετε φυσικά και η θρησκεία, που εκείνη την εποχή έκοβε και έραβε (ενώ τώρα δεν το κάνει…) Το κακό με την ιστορία είναι πως αν θυμάσαι κάποιες μικρές λεπτομέρειες και ενώσεις μερικά κομμάτια του πάζλ, στην μέση της ταινίας όλες οι απορίες, σου απαντώνται. Αυτό εμένα δεν με δυσαρέστησε καθόλου, γιατί παρόλο που ήξερα τι γίνετε, ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου ήταν στο σκοτάδι και έψαχνε να βρει αυτό που εγώ ήδη ήξερα. Η σκηνοθεσία μου άρεσε πάρα πολύ, με ενδιαφέρονται πλανά και με σεκάνς σε αργή κίνηση και παγωμένες εικόνες που κορύφωναν την αγωνία του θεατή. Η μουσική ενδιαφέρουσα και συμβάδιζε με τα σκηνοθετικά πλάνα, εκεί δηλαδή που το πλάνο πάγωνε, η μουσική σιωπούσε. Οι ερμηνείες ενδιαφέρουσες ο Le Bihan στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει όλο το έργο γραμμένο πάνω στον χαρακτήρα του και το δουλεύει καλά. Ενδιαφέρων προκαλεί ο Dacascos με την ερμηνεία του ως Mani, ενός μυστηριώδη ινδιάνου άσου στις πολεμικές τέχνες. Το ζεύγος Bellucci – Cassel συνεργάζονται για άλλη μια φορά, χωρίς βέβαια να έχουν κοινές σκηνές. Η Bellucci κάνει μια πόρνη και μας δείχνει για πολλοστή φορά τον κώλο της (Έτσι μαντάμ κάνω και εγώ καριέρα!). Τον Cassel από την άλλη δεν τον συμπάθησα ποτέ μου, έχει το πιο απεχθές πρόσωπο που έχω δει, φτού φτού μακριά από μας, σαν τον διάβολο είναι! Κλείνοντας θα ξαναπώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία, όχι μόνο για το θέμα του κτήνους, αλλά και για τον τρόπο που παρουσιάζονταν οι κοινωνικοπολιτικές πεποιθήσεις του κόσμου, εκείνης της εποχής.


Ποιον θα έπαιζα : Θα έπαιζα τον ρόλο του καρατέκα Mani, πρέπει και εγώ να αρχίσω να ρίχνω μερικές ξεγυρισμένες, τώρα με την ζέστη έχει αρχίσει να μου γυαλίζει το μάτι.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου μια βοσκοπούλα ψάχνει το προβατάκι της σε μια χαράδρα, χάνει η καημένη την ισορροπία της και πέφτει μέσα στην λίμνη, που είχε σχηματιστεί και όπως γυρνάει την πλάτη της βλέπει το κτήνος να την πλησιάζει.


Χειρότερη σκηνή : Στο μπουρδέλο της περιοχής, όπου και βρίσκετε η Bellucci με σουφρωμένα χείλι και σαγηνευτικό βλέμμα. Εντάξει κοπελιά το πιάσαμε το υπονοούμε, αλλά μην μας το δείχνεις σε κάθε ταινία, πρωτοτύπησε καμιά φορά!


Δες την : Για την όμορφη σκηνοθεσία της , για την μουσική, για τις αξιοπρεπέστατες ερμηνείες και για τις άψογα χορογραφημένες σκηνές των μαχών.


Μην την δεις: Γιατί κρατά 2 ½ ώρες και είναι γυρισμένο στην γαλλική γλώσσα.


Με ποιον να την δεις : Με έναν άντε δυο φίλους.


Μην την δεις με : Με την κοκκινοσκουφίτσα. Μην την βάλεις αυτή μέσα στο σπίτι σου, είναι άτιμη γυναίκα, μπαμπέσα, πως το λένε; Ο λύκος δεν έφταιγε σε τίποτα, εκείνη του κουνήθηκε και εκείνος νηστικός όπως ήταν (γιατί ήταν και χειμώνας) της όρμισε. Όλο αυτό είναι τελείως άσχετο, αλλά ήθελα να κάνω αυτή την καταγγελία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis