fwto

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Back to the Future Part III


Υπόθεση : Έχοντας διορθώσει το παρελθόν και έχοντας εξασφαλίσει ένα φυσιολογικό παρόν για τον εαυτό του ο Marty (Michael J. Fox), δέχεται ένα γράμμα από τον φίλο του Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd), ο οποίος βρίσκετε παγιδευμένος στο 1885. Έτσι ο Marty επιστρέφει στο παρελθόν και να σώσει τον Doc και κάνει μια συμφωνία με τον ληστή της περιοχής για μια μονομαχία μέχρι θανάτου. Παράλληλα η χρονομηχανή δεν λειτουργεί καθώς της τελείωσαν τα καύσιμα και έτσι οι δυο ήρωες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο 1885.


Κατηγορία ταινίας : Χωροχρονικό Συνεχές ΙΙI


Γενικά : Ε! αφού είδα τα 2 προηγούμενα να μην δω και πως τελειώνει η τριλογία; Πάνω κάτω τα έχουμε πει όλα, για αυτό θα σου πω τι καινούργιο παίζετε στην τρίτη ταινία. Αυτή την φορά (Ευτυχώς) δεν επιστρέφουμε στο 1985 ούτε πάμε στο 2015, αυτή την φορά κάνουμε ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο και επισκεπτόμαστε την άγρια δύση του 1885, εκατό χρονιά από το παρόν του έργου. Αυτό κατά την άποψη μου δίνει μια φρεσκάδα στο έργο, που έλειπε από το δεύτερο μέρος που ήταν κάτι σαν ¨πείραγμα¨ της πρώτης. Καταφέρνουμε να δούμε την πόλη των προηγούμενων ταινιών, όπως ήταν όταν πρωτοφτιαχνόταν το 1885, εννοείτε πως το δικαστήριο με το ρολόι είναι εκεί σε προκατασκευαστικό στάδιο βέβαια, όπως και το σαλούν της πόλης που στο 1985 θα γίνει η κεντρική καφετέρια. Κατά τα άλλα όλα τα ίδια, οι ίδιοι ηθοποιοί κάνουν τους προ – προ - προπάππους τους και εγώ έχω αρχίσει να βαριέμαι. Ο Christopher Lloyd απολαυστικός όπως πάντα αν και μου τα χαλάει λίγο, γιατί βρίσκει γκόμενα και εκτός από χτυπημένος από τα ηλεκτρικά κύματα, χτυπάτε και από τα βέλη του έρωτα. Ο Michael J. Fox για μένα είναι ένας σκωτικά αδιάφορος ηθοποιός που ναι μεν έκανε θραύση την δεκαετία του 80΄ τώρα όμως είναι στα αζήτητα. Η τριλογία ολοκληρώνετε με την καταστροφή του αυτοκινήτου –χρονομηχανής και με την αποκατάσταση του σήμερα αλλά και του αύριο των ηρώων. Έχει θετικό πνεύμα, ενδιαφέρουσα πλοκή και καλογραμμένο σενάριο. Σίγουρα είναι καλύτερη από την δεύτερη αλλά πιο μέτρια από την πρώτη.


Ποιον θα έπαιζα : Τον Christopher Lloyd πριν ερωτευτεί.


Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη, αλλά υπάρχουν αρκετές ευχάριστες σκηνές.


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή με το τρένο πιστεύω πως είναι απλά πολύ τραβηγμένη και καθυστερεί αδικαιολόγητα την πλοκή του έργου, μόνο και μόνο για να κορυφωθεί η αγωνία.


Δες την : Για το καλοδουλεμένο σενάριο για την σκηνοθεσία αν και είναι σχετικά κλεμμένη από της ταινίες του Clint Eastwood και για να ολοκληρώσεις την τριλογία.


Μην την δεις : Γιατί η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι η πιο μέτρια από τις 3 και φυσικά αν δεν έχεις δει τις προηγούμενες δυο, οπότε και να κάτσεις να την δεις δεν θα βγάλεις και μεγάλο νόημα.


Με ποιον να την δεις : Με φίλους σου, όπως έκανες και στις προηγούμενες ταινίες.


Μην την δεις με : Σε είπα άσε την κοπέλα ήσυχη, εφόσον δεν είδε τα προηγούμενα 2 μέρη, λες να κάτσει να δει αυτό που είναι και σαν Γουέστερν;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis