fwto

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Back to the Future Part II


Υπόθεση : Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του ¨Back to the Future¨ μας βρίσκει ακριβώς εκεί που μας άφησε η πρώτη ταινία. Με τον Doc Emmett Brown (Christopher Lloyd) να προσκαλεί τον φίλο του Marty (Michael J. Fox) σε ένα ταξίδι στο μέλλον αυτή την φορά, για να βοηθήσουν την μελλοντική οικογένεια του Marty από κάποια προβλήματα που έχει. Κατά την διάρκεια τους στο μέλλον ένας παλιός εχθρός των γονιών του Marty κλέβει ένα αλμανάκ με τα αποτελέσματα όλων των αθλητικών αγώνων των προηγούμενων δεκαετιών και επιστρέφει στο 1955 και το δίνει στον νεότερο εαυτό του. Ο Marty και ο Doc θα πρέπει να γυρίσουν πάλι πίσω στο 1955 για να αποκαταστήσουν τις διαταραγμένες ισορροπίες, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στο 1985 στο παρόν του Marty.


Κατηγορία ταινίας : Χωροχρονικό Συνεχές ΙΙ


Γενικά : Πειράζει που εμένα το δεύτερο μέρος της τριλογίας δεν μου άρεσε καθόλου; Πραγματικά ήταν σαν να έβλεπα την πρώτη ταινία ξανά και ξανά. Δεν είναι ότι οι χαρακτήρες γυρίζουν πάλι στο 1955, όχι εμένα με ενόχλησε που ακόμα και όταν επισκέφτηκαν το 2015 όλα ήταν ακριβώς ίδια. Η καφετέρια στην ίδια θέση, βέβαια πιο φουτουριστική, το παλιό ρολόι στο δικαστήριο ακόμα χαλασμένο (από το 1955, τραγικό), οι ίδιοι ενοχλητικοί χαρακτήρες, η ίδια σκηνή με το skeit board, μόνο που στο μέλλον είναι ιπτάμενο skeit board, α ναι σωστά δεν σας τα’ πα, ο σκηνοθέτης της τριλογίας (Robert Zemeckis), πίστευε ότι μέχρι το 2015 θα είχαμε ανακαλύψει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα… Μιας που λέμε και για το πώς θα είναι το μέλλον, ένα θα σου πω, το μέλλον θα είναι πιο κιτς και από το εμπριμέ φόρεμα της θειας σου της Ευτέρπης, που το πύρε το 1986. Όλα τα ρούχα που μας παρουσιαζόταν για την κολεξιόν φθινόπωρο - χειμώνας 2015 -16 είναι κάτι σαν ένα αποτυχημένο κοκτέιλ με λίγη δόση 80’s και με μια μοντέρνα ματιά για το μέλλον που έρχεται. Το μόνο θετικό είναι πως στο μέλλον, αν σου βραχούν τα ρούχα θα στεγνώνουν αυτόματα. Τέλος πάντων είναι λίγο μπούρδα και μπέρδεμα η ταινία, μια στο μέλλον μας πάει, μια στο ¨εναλλακτικό¨ παρόν, μια στο παρελθόν και τούμπλαλιν, δηλαδή και ναυτία να μην σε πιάνει από τα ταξίδια στο χρόνο, μια ελαφριά ανακατωσούρα την έχεις.


Ποιον θα έπαιζα : Τον τρελαμένο Doc Emmett Brown, που πήγε στο μέλλον και έκανε και το λίφτινγκ του.


Αγαπημένη σκηνή : Καμία συγκεκριμένη.


Χειρότερη σκηνή : Η επίσκεψη στο ¨Εναλλακτικό¨ 1985, εκεί ήταν που άρχισα να βαριέμαι.


Δες την : Γιατί είναι το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας και θες να έχεις μια συνεχεία. Εμένα βέβαια μπορεί να μην μου άρεσε, αλλά και πάλι δεν χάνει το χιούμορ της και την εφευρετικότητα της στο σενάριο και στην σκηνοθεσία.


Μην την δεις : Γιατί απλά δεν έχεις δει το πρώτο μέρος και ούτε σκέφτεσαι να δεις το δεύτερο μέρος.


Με ποιον να την δεις : Με μερικούς φίλους σου.


Μην την δεις με : Με την κοπέλα σου, ακόμα και αν κάθισε να δει το πρώτο μέρος, πίστεψε με το έκανε μόνο και μόνο για χάρη σου, οπότε μην την βασανίζεις με την δεύτερη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis