fwto

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

The Twilight Saga: Eclipse



-->
Υπόθεση : Η Bella (Kristen Stewart), για μια ακόμα φορά βρίσκει τον εαυτό της περιτριγυρισμένο από το κίνδυνο, καθώς στο Seattle συμβαίνουν μυστηριώδης δολοφονίες και εξαφανίσεις και όλοι πιστεύουν πως πίσω από όλα αυτά γίνονται από τους βρικόλακες. Μέσα σε όλον αυτό τον χαμό η Bella πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα της για τον Edward (Robert Pattinson) και στην φιλία της με τον Jacob (Taylor Lautner), γνωρίζοντας βέβαια πως η απόφαση της, όποια και να είναι αυτή, θα διχάσει βρικόλακα και λυκάνθρωπο. Ταυτόχρονα με όλα αυτά, η μέρα που έχει αποφασιστεί για την αλλαγή της πλησιάζει και ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή της ξεκινά.

Κατηγορία ταινίας : Νεκροφιλία Vs Κτηνοβασία

Γενικά : Λοιπόν άκου να δεις τι άλλαξε από την δεύτερη ταινία, που ξαναείδα πρόσφατα. Ο Robert Pattinson ελαφρώς ασχήμυνε, ο Taylor Lautner ελαφρώς ομόρφυνε και η Kristen Stewart παραμένει με το ίδιο κοιμισμένο βλέμμα, που έρευες θέλουν να το έχει εκ γενετής. Καθόμουν λοιπόν και περίμενα να δω κάτι διαφορετικό, γιατί έχοντας διαβάσει τα βιβλία ξέρω πως έχει την πιο δυνατή δράση από τα προηγούμενα 3. Ταυτόχρονα η σειρά άλλαξε και σκηνοθέτη και πλέον η ταινία γυρίστηκε με την σκηνοθετική ματιά του David Slade, ο οποίος γύρισε το 30 days of night, οπότε και εγώ περίμενα μια πιο σκοτεινή ταινία. Μπούρδες! Ήταν ακριβώς σαν να έβλεπα τις προηγούμενες δυο, τα ίδια και τα ίδια, ξανά και ξανά. Ο Pattinson με το χαμηλωμένο του κεφάλι, δήθεν ότι πονάει για την κοπέλα του, η δε κοπέλα του, κοιμάται όρθια ενώ βρίσκετε ανάμεσα σε δυο κουκλιά… Ναι οκ, ας το πάρουμε αντικειμενικά, το κουκλί δεν είναι ο Pattinson, που είναι καλυμμένος από την βρόμα. Το κουκλί είναι ο Lautner και σε φάτσα και σε σώμα (αν και λίγο σφίχτερμαν!!), βέβαια το παίξιμο του ήταν πολύ σφιγμένο και δεν τα έλεγε καλά σε αυτό το επεισόδιο. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι τελείως, ΜΑ τελείως διακοσμητικοί, κοινός για το μπούγιο!!! Κάτι άλλο που σκεφτόμουν χτες το βράδυ είναι πως πριν από 2 χρόνια όταν βγήκε η πρώτη ταινία το επίσημο τραγούδι του έργου (Decode από τους Paramore), είχε γίνει τρομερή επιτυχία, στην δεύτερη ταινία δεν έχω ιδέα ποιο ήταν το επίσημο κομμάτι και σε αυτή την ταινία είναι το Neutron Star Collision των Muse, καλό τραγουδάκι αλλά για μένα την παράσταση κλέβει το πολύ αναμενόμενο Heavy In Your Arms των αγαπημένων μου Florence + The Machine (1 λεπτού σιγή για την μοναδική Florence…..) Κλείνοντας το μόνο που θα πω είναι ότι εμένα τα βιβλία, μου άρεσαν και τα διάβαζα με μανία, αλλά αυτή την ταινία πραγματικά την βαρέθηκα, δεν είχε τίποτα καινούργιο να μου προσφέρει.

Ποιον θα έπαιζα : Στην προηγούμενη ταινία ήθελα να κάνω την Dakota Fanning, γιατί ήταν σκύλα μαύρη, αλλά για να μην επαναλαμβάνομαι σε αυτή την ταινία θα ήθελα να κάνω τον Jacob. Έχω ξαναπεί, πως είναι ο πιο αδικημένος και θλιμμένος χαρακτήρας σε όλη την σειρά.

Αγαπημένη σκηνή : Λυπάμαι αλλά δεν έχω.

Χειρότερη σκηνή : Ήταν λοιπόν, η Bella και ο Edward στο σπίτι μόνοι, πάνω σε ένα γελοιωδώς μεγάλο κρεβάτι. Η Bella έχει ανάψει, γιατί οι ορμόνες βαρούσαν παλαμάκια με τα νεύρα της και έτσι προσπαθούσε να κάνει σεξ με τον βρικόλακα. Σαν πεθαμένος ο άλλος και χωρίς ίχνος ορμονών, γύρισε και την είπε: «Α! Bella μου, αν θες κοκό, πρώτα θα με παντρευτείς, για να μην μου σπιλώσεις την τιμή» Καλά, δεν είπε αυτό ακριβώς, αλλά αυτό εννοούσε. Ξενέρωτε δρακουλιάρη!!!

Δες την : Γιατί έχεις δει τις προηγούμενες δυο ταινίες, για να δεις τι κατάφερε να κάνει ο καινούριος σκηνοθέτης, για το εφηβικό και ελαφρώς rock ηφάκι που έχει το soundtrack και γιατί γουστάρεις κάποιον από τους 3 ηθοποιούς.

Μην την δεις : Γιατί δεν είσαι ένα τρελαμένο έφηβο κοριτσάκι, που βλέπει τον Pattinson και το βαρκάκι του σκίζετε από μόνο τους. Γιατί αν το δούμε τελείως ψυχρά το θέμα, η ταινία δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, και επειδή όλοι οι ηθοποιοί είναι τελείως γλάστρες σε αυτό το έργο εκτός από τους 3 κεντρικούς, που κάνουν όλη την δουλειά.

Με ποιον να την δεις : Με φαν της σειράς!

Μην την δεις με : Με τους άνδρες φίλους σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis