fwto

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest


Υπόθεση : Η δεύτερη ταινία μας βρίσκει εκεί ακριβώς που είχαμε σταματήσει. Ο Will Turner (Orlando Bloom) και η Elizabeth Swan (Keira Knightley) πρόκειται να παντρευτούν όταν τους συλλαμβάνουν, επειδή βοήθησαν τον διαβόητο πειρατή Jack Sparrow (Johnny Depp) να δραπετεύσει. Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει το ζευγάρι την φυλακή είναι να βρουν τον Jack και να τον φέρουν πίσω μαζί με την μαγική του πυξίδα. Παράλληλα ο Jack έχει τα δικά του προβλήματα, καθώς χρόνια πριν είχε κάνει μια συμφωνία με τον θρυλικό πειρατή Davy Jones (Bill Nighy), για να επιτάξει το ¨Μαύρο Μαργαριτάρι¨. Καθώς ο χρόνος του τελειώνει, εμφανίζετε ο Will και Jack με δόλιο τρόπο τον ρίχνει μέσα στον ¨Ιπτάμενο Ολλανδό¨ το πλοίο του Davy Jones. Εκεί ο Will θα πρέπει να βρει το κλειδί που ξεκλειδώνει το κριμένο σεντούκι του Jones και με ότι εκείνο περιέχει, θα μπορέσουν να ελέγξουν τον Jones και το τέρας ¨Κράκεν¨. Το θέμα είναι, αν θα καταφέρουν οι ήρωες μας, να φτάσουν στο σεντούκι πριν τον ίδιο τον Jones.


Κατηγορία ταινίας : Θαλασσινά Καλιμμάνης


Γενικά : Θυμάμαι που είχα δει αυτή την ταινία στο κινηματογράφο και δεν είχα βγάλει άκρη με το τι γίνετε και τα γέλια από τους γύρω μου, μου έσπαγαν τα νεύρα (ναι, ήμουν ξινός από τότε!). Αυτό που με πείραξε στην δεύτερη ταινία, είναι πως πέραν από την οικειότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των προσώπων, όλοι η περιπέτεια της πρώτης ταινίας έχει ξαφνικά χαθεί, σαν να μην έγινε. Θέλω να πω, πως δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στις 2 ταινίες, κανένα σημείο αναφοράς, που να τις συνδέει έστω και λίγο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλές πληροφορίες, με ονόματα, μέρη , καταστάσεις και να πλέξει το πράγμα άλλο τόσο, με προδοσίες και απατεωνιές, που στο τέλος να μην ξέρεις τι γίνετε. Παρόλα αυτά η ταινία δεν σε απογοητεύει, είναι σίγουρα εκατό φορές πιο εντυπωσιακή από την πρώτη, με πιο όμορφες εικόνες από τα εξωτικά μέρη, που δεν πρόκειται ποτέ να επισκεφτούμε, έχει μεγαλύτερες και πιο σπουδαίες μάχες, έχει αστείες και με χιούμορ σκηνές, έχει εξελιγμένα ψηφιακά εφέ και άλλα πολλά. Ο Johnny Depp, όπως και στην πρώτη ταινία είναι ο λόγος που η σειρά έγινε επιτυχία, είναι απλά απολαυστικός. Ο Orlando Bloom έπαιξε καλύτερα από την πρώτη και έγινε πιο επικίνδυνος με την καλή έννοια τις λέξεις. Η Keira Knightley εξακολουθεί να είναι πολύ όμορφη, αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ντε και καλά, να μεγαλώσει ο ρόλος της, τόσο πολύ. Σε ρόλο έκπληξη συναντάμε τον ταλαντούχο βρετανό ηθοποιό Bill Nighy, ο οποίος υποδύεται τον πειρατή Davy Jones και είναι συνέχεια με κάτι πλοκάμια στα μούτρα του και είναι δύσκολο να τον αναγνωρίσεις παρά μόνο αν κοιτάξεις προσεκτικά τα μάτια του. Κατά τα άλλα είναι αγνώριστος, ούτε καν η βρετανική του προφορά διακρίνετε και το ερώτημα που μου γεννιέται είναι, γιατί έπαιξε ο Nighy σε αυτή την ταινία; Η μουσική τα ίδια, δεν νομίζω πως έγινε καμία αλλαγή, οπότε συνεχίζει να σε ταξιδεύει. Η σκηνοθεσία μου άρεσε αρκετά, γρήγορη και άμεση, δίνοντας δυναμισμό σε κάθε πλάνο που βλέπαμε. Το σενάριο επίσης καλό αλλά μπλέκετε πολύ και τουλάχιστον το δικό μου μικρό μυαλό ήθελε μια επανάληψη, για να τα πιάσει όλα. Κλείνοντας είναι μια ταινία που θα αρέσει σε πολύ κόσμο, σε μένα τουλάχιστον άρεσε, είχε ότι ήθελα να δω.


Ποιον θα έπαιζα : Σκαφτόμουνα, πως εφόσον στην πρώτη ταινία έκανα τον πειρατή – παντογνώστη (Gibbs), δεν θα μπορούσα στην δεύτερη ταινία να πάρω τον ρόλο κάποιου άλλου.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση από την πρώτη φορά που είδα την ταινία, είναι εκείνη που ξιφομαχούν ο Will, ο Jack και ο πρώην ναύαρχο, πάνω σε έναν τροχό ενός νερόμυλου σε κίνηση. Λίγο έως πολύ παρατραβηγμένο για αν γίνει, αλλά και πάλι εντυπωσιακότατο.


Χειρότερη σκηνή : Σε κάποια σκηνή είναι το Μαύρο Μαργαριτάρι αγκυροβολημένο στην αμμουδιά και μετά από μερικές σκηνές το βλέπουμε πάλι μέσα στην θάλασσα και οι μονοί που ήταν εκεί για να το βάλουν στην θάλασσα ήταν δυο κακομοίρηδες. Είναι δυνατόν;… μάλλον, είναι ανθρωπινός δυνατόν να σπρώξεις ένα ολόκληρο καράβι πίσω στην θάλασσα με μόνο την δύναμη δυο αντρών;;;


Δες την : Για τα υπέροχα τοπία, για τις κατάλευκες αμμουδιές και για τα καταπράσινα δάση. Για τις πολύ καλές ερμηνείες, για την καλή σκηνοθεσία, για την περιπέτεια, για τις μάχες, για τους πειρατές – νηστήσιμα και για πολλά άλλα.


Μην την δεις : Εφόσον δεν κάθισες να δεις την πρώτη, μην μπεις στην διαδικασία να δεις την δεύτερη. Ξεκίνα το όλο από την αρχή και μετά πιασε και την δεύτερη.


Με ποιον να την δεις : Με κανέναν φίλο σου χαλαρά, ίσως και με εκείνον που είδες την πρώτη ταινία.


Μην την δεις με : Με την κοπέλα σου, για τους λόγους που είπα στην πρώτη ταινία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis