fwto

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Hot Tub Time Machine


Υπόθεση : Μια παρέα αντρών, ο Adam (John Cusack), ο Lou (Rob Corddry), ο Nick (Craig Robinson) και ο ανιψιός του Adam, Jacob (Clark Duke), αποφασίζει να περάσει ένα 2ήμερο στο Kodiak Valley Ski Resort, όπου την δεκαετία του 80, οι 3 ενήλικες είχαν περάσει στιγμές μεγάλης τρέλας. Η απόδραση αυτή, είναι για τον καθένα κάτι ξεχωριστό, ο Adam θέλει να ξεχάσει τον χωρισμό του, ο Lou θέλει να ξανανιώσει έφηβος, ο Nick θέλει να ξεφύγει από την γυναίκα του και ο Jacob τους ακολουθεί, γιατί πρέπει να σταματήσει να είναι κλεισμένος στο υπόγειο του θειου του και να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Φτάνοντας όμως στο προορισμό τους, θα διαπιστώσουν πως, η πόλη έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί και το ξενοδοχείο που έμεναν παλιά, είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, βρίσκουν έναν τζακούζι, το οποίο μετατρέπετε σε μηχανή του χρόνου, ύστερα από ένα μίγμα, παράνομου ρώσικου ποτού, ενός σκίουρο και αναμνήσεων. Οι 3 φίλοι και ο ανιψιός, ξυπνούν την άλλη μέρα, για να ανακαλύψουν, πως έχουν επιστρέψει στο 1986.


Κατηγορία ταινίας : Αντροπαρέα


Γενικά : Τα μαλλιά, οι βάτες, τα τραγικά μεγάλα σκουλαρίκια, οι μπλε σκιές στα μάτια, τα casio, ο μαύρος Michael Jackson, το Atari, τα Walkman, η διάλυση των WHAM, οι Poison στα πάνω τους και άλλες πολλές συγκινητικές αναμνήσεις, που πολλές θα θέλατε να ξεχάσετε αλλά κρυφά τις αναπολείτε, θα σας φέρει στο μυαλό αυτή η ταινία. Η ταινία είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός, Wild Hogs, The Hangover και 80’s. Με λίγα λόγια μια αντροπαρέα σε τρελά κέφια, που επιστρέφει στο παρελθόν, για να ξαναζήσει, το διήμερο των εφηβικών της χρόνων. Η ταινία έχει πολλές σκηνές γέλιου, πολύ πριν μεταφερθούμε στο παρελθόν, αλλά όταν η παρέα επιστρέφει στο 1986 τα πράγματα γίνονται ξεκαρδιστικά. Η επιστροφή στην δεκαετία του 80, θα φέρει πολλές αναμνήσεις σε πάρα πολύ κόσμο, ακόμα και σε μερικούς που την πρόλαβαν στο τελείωμα της. Κορυφαίες ήταν και οι σκηνές όπου έσκαγε μύτη ο μετρ της κωμωδίας Chevy Chase, ο John Cusack σαν ένα αστέρι των 80’s δίνει μια αξιοπρεπέστατη ερμηνεία, ενώ το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι ότι πρέπει για μια κωμωδία σαν και αυτή. Το soundtrack είναι απλά τρομερό πέρα από τα κομμάτια του σήμερα, ακούγονται τρομερές επιτυχίες που στιγμάτισαν την δεκαετία του 80 όπως: το "Push It" των Salt-N-Pepa, το λατρεμένο "The Safety Dance" των Men Without Hats, το "Cry Tough"των Poison, το "Once in a Lifetime" των Talking Heads και πολλά, πολλά άλλα!!! Κλείνοντας είναι μια ταινία που θα ευχαριστηθείς να την δεις και που μπορεί να θέλεις να την δεις ξανά, γιατί είναι απλά ευχάριστη, έξυπνη και ανατρεπτική.



Ποιον θα έπαιζα : Στανταράκι τρελό, θα έκανα τον ανιψιό και καμένο computer freak, του έργου. Το παλικάρι έμενε κλεισμένο σε ένα υπόγειο μέσα στο σκοτάδι αγκαλιά με το λάπτοπ του, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και στην συνέχεια όταν γύρισε στο παρελθόν, πετούσε τις πιο καυστικές ατάκες από όλους, είναι δυνατόν να μην θέλεις να παίξεις τον ρόλο του;


Αγαπημένη σκηνή : Όταν καταλαβαίνουν ότι έχουν επιστρέψει στο παρελθόν και βλέπουν γύρω τους διάφορα σημάδια από την δεκαετία του 80 και από πίσω να ακούγετε το άσμα: "The Safety Dance"!!!!


Χειρότερη σκηνή : 2-3 σκηνές, που ο Adam (John Cusack), ήταν με μια κοπέλα και την ψιλοκαμάκωνε. Ρε φίλε, θέλουμε να δούμε σκηνές άπειρης καφρίλας με την παρέα σου, όχι εσένα να σαλιαρίζεις!!!


Δες την : Γιατί είναι εγγυημένο ότι θα περάσεις καλά. Θα γελάσεις με τα κωμικά επεισόδια που συμβαίνουν και θα συγκινηθείς (λέμε τώρα!) για τα χρόνια που πήγαν χαμένα (?).


Μην την δεις : Γιατί δεν έχεις χρόνο για μια ανάλαφρη ταινία.


Με ποιον να την δεις : Μια ταινία για τους άντρες, που δεν έπαψαν ποτέ να είναι παιδία.


Μην την δεις με : Με τους άντρες, που δεν έπαψαν ποτέ να έχουν το σκατό κάτω από την μύτη τους aka. ξινοί άντρες!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis