fwto

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

V FOR VENDETTA(2005)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
REMEMBER,REMEMBER THE 5th OF NOVEMBER......
Παίζουν:Natalie Portman,Hugo Weaving, Stephen Rea, Steven Fry,John Hurt
Σκηνοθεσία:James McTeigue

Την νύχτα της 5ης Νοεμβρίου 1605 ο GUY FALKES προσπάθησε να ανατινάξει με πυριτιδα το βρεταννικό κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια διαμαρτυρίας απέναντι στην τυρρανική βασιλεία του Ιάκωβου του Ι. Η ''ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑΣ''έτσι όπως ονομάστηκε η επιχείρηση, έληξε άδοξα αφού ο GUY συνελήφθη και έπειτα από βασανιστήρια ομολόγησε την πράξη του και τους υπόλοιπους συνεργάτες του.
Από το πραγματικό αυτό ιστορικό γεγονός, γεννήθηκε το κόμικ V FOR VENDETTA με τον ήρωα που κρυβόταν πίσω από την περίφημη μάσκα του GUY FALKES.
Κάπου στο 2020 η φασιστική κυβέρνηση του ADAM SHUTTLER(JOHN HYRT) έχει καταδικάσει τον βρεταννικό λαό σε μια ζωή ανελευθερίας.Τα Μ.Μ.Ε λειτουργούν σαν υποχείρια της κυβέρνησης, απαγόρευση της κυκολοφορίας , αποκλεισμός από το κοινωνικό σύνολο ανθρώπινων ομάδων και μειονοτήτων(μαύροι, ομοφυλόφιλοι, αναρχικοί κτλ.)Ο λαός υπακούει τυφλώμενος τις προσταγές της κυβέρνησης με πρόσχημα την πρστασία από την αναρχία, τους τρομοκράτες και τo χάος.
Ένας άνδρας λοιπόν με τη μάσκα του GUY FALKES(HUGO WEAVING) θα προσπαθήσει να αφυπνίσει το λαό, έχοντας για σύμμαχο του, την EVEY.(NATALIE PORTMAN).

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Κάθησα χτες βράδυ στο σπίτι , και αν και δεν το συνηθίζω έκανα ζάπινγκ στην τηλεόραση όταν είδα στο STAR να παίζει το V FOR VENDETTA. Είναι αρκετά παλιά ταινία, αλλά νομίζω ότι είναι από τις πολύ καλές και κλασσικές πλέον ταινίες και αξίζει να προστεθεί στο blog μας.
Θεωρω ότι η ταινία είναι καταρχάς μέσα στα πράγματα,και αν και κόμικ πιάνει τον παλμό των πραγματικὠν καταστάσεων που βιώνουν οι κοινωνίες ακόμη και σήμερα.Σίγουρα στην ταινία κάποια πράγματα εκφράζονται σε υπερβολικό βαθμό αλλά αυτό δεν αναιρεί τα γεγονότα και τις καταστάσεις
.ANYWAY είναι γραμμένο από τους αδελφούς WATCHOWSKY,δημιουργούς του πασίγνωστου και επίσης καταπληκτικού MATRIX.
Έξοχη σκηνοθεσία, καταπληκτικά σκηνικά και εφέ, σκοτεινό ύφος και μυστήριο , όπως θα άρμοζε σε μια ταινία εμπνευσμένη από κόμικ και έναν αρκετά σκοτεινό, μυστήριο και επαναστατικό ήρωα, μία NATALIE PORTMAN που εγώ προσωπικά της βγάζω το καπέλο ότι κι αν κάνει το κάνει πολύ καλά. Το μέγα μπράβο όμως νομίζω ανήκει στον JOHN HURT ,που υποδύεται τον φασίστα πρωθυπουργό της χώρας και ερμηνευτικά σε κάνει όντως να τον μισείς και να θέλεις την εξόντωση.του.
Είναι μία ταινία που πιστεύω οι περισσότεροι έχουν δει αλλά αν ποτέ δεν βρείτε καποια νέα κυκλοφορία , δείτε το για δεύτερη φορά και τρίτη και τέταρτη !!!!(και χωρίς τις ανυπόφορες διαφημίσεις του STAR, που προς έκπληξη μου ήταν νομίζω κάπως μειωμένες!!!!!!!!)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ
ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5 ΜΠΑ.....

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-1\5 ΕΓΩ ΦΟΡΤΙΖΟΜΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΟΤΑΝ Ο GUY ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ Η EVEY ΣΤΟ ΒΑΓΟΝΙ.

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-3,5\5 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΒΡΕ!ΠΟΥ ΠΟΘΕΙ ΤΗΝ EVEY!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-1\5 ΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΚΑΠΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-5\5 ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΟΜΙΚ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ!!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5 ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΕΧΝΗ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ??????

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-4\5 ΑΔΕΡΦΟΙ WATCHOWSKY,ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-3\5 ORIGINAL MUSIC ΤΟΥ DARIO MARIANELLI KAI TO STREET FIGHTING MAN ΤΩΝ ROLLING STONES ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis