fwto

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Gentlemen Prefer Blondes


Υπόθεση : Η Lorelei (Marilyn Monroe) και η Dorothy (Jane Russell), είναι δυο μικρά κορίτσια από το Little Rock, όπως λέει και το τραγούδι (Two Little Girls from Little Rock), που τραγουδάνε σε ένα καμπαρέ της σειράς. Η Lorelei έχει ένα κόλλημα με τους άνδρες που έχουν μεγάλο πορτοφόλι. Είναι αποφασισμένη λοιπόν να παντρευτεί πάση θυσία τον εκατομμυριούχο αρραβωνιαστικό της, ο οποίος είναι λιγάκι μουρόχαβλος και περιμένει την συγκατάθεση του αυστηρού πατέρα του. Από την άλλη η Dorothy, ψάχνει τον έρωτα στα όμορφα αγόρια και μαζί με την Lorelei, πηγαίνουν στο Παρίσι, όπου γίνονται μεγάλες star και όλοι πέφτουν στα πόδια τους. Εκεί είναι όπου η Lorelei θα ανακαλύψει τον εαυτό της και αν τελικά τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος μιας κοπέλας.


Κατηγορία ταινίας : Ξανθό Σαντρέ Σκανδιναβικό


Γενικά : Θα ξεκινήσω με ένα Quiz: Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του άνδρα, από την άλλη, τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, τώρα πες μου πιο είναι το πιο έξυπνο φύλλο;;; και μετά από αυτή την μικρή περισυλλογή, προχωράμε. Στο άκουσμα του ονόματος της Marilyn, έρχεται στο μυαλό μας η εικόνα της πιο λαμπερής γυναίκας, που έπλασε ποτέ το Hollywood. Η Marilyn, ήταν μια γνήσια κινηματογραφική ντίβα και ταυτόχρονα μια αφοπλιστικά αισθησιακή γυναίκα με τέλειες αναλογίες και ένα καταπληκτικό χαμόγελο. Παράλληλα υπήρξε πρωτοπόρος στην τέχνη της, ανοίγοντας δρόμο για μια σειρά από ηθοποιούς που θα ακολουθούσαν τα βήματα της και παραμένει μέχρι σήμερα ένα ανεξίτηλο σύμβολο του σεξ, που αναγνωρίζετε σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε ως μοντέλο και αυτό την οδήγησε στην ηθοποιία, όπου στα πρώτα χρόνια ήταν στην αφάνεια μέχρι που έπαιξε στο ¨ All About Eve ¨ και από εκεί και ύστερα ήρθε το ¨Gentlemen Prefer Blondes¨, το ¨ How to Marry a Millionaire¨ και το ¨Some Like It Hot¨ που την εκτόξευσαν στα ύψη. Καθιερώθηκε στο κινηματογραφικό στερέωμα ως το πρότυπο της χαζούλας ξανθιάς που κλίνει ελαφρώς στα πλούτη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, δεν ήταν και τα καλύτερα, λίγες αρρώστιες, λίγα προσωπικά προβλήματα και λίγο που πήρε ψηλά τον αμανέ και ήρθε το μυστηριώδης τέλος της. Λοιπόν μετά από αυτόν τον πρόλογο θα πω, ότι η ταινία για την χρονιά που παίχτηκε, έκανε τρομερή επιτυχία και καθιέρωσε την Monroe, ως μεγάλη star. Αν παιζόταν τώρα θα βαριόμασταν θανάσιμα, κυρίως από τα στερεότυπα που παρουσιάζονται: η ξανθιά χαζή, που λατρεύει το χρήμα, το αντίπαλο δέος, μια δυναμική τσαμπουκαλού μελαχρινή, που θέλει τον έρωτα και ένας φλούφλης άντρας που κάνει τον καμπόσο με τα λεφτά του μπαμπά του. Πάντως για εκείνα τα χρόνια, ήταν επιτυχημένο και προσέφερε γέλιο σε πολύ κόσμο, αν και ήταν ελαφρώς ακατάλληλη, εξαιτίας των αποκαλυπτικών κουστουμιών που φορούσαν οι δυο πρωταγωνίστριες. Τέλος να πω ότι η Jane Russell, ήταν μακράν καλύτερη από την Monroe, την οποία αντιπάθησα σαν χαρακτήρα.


Ποιον θα έπαιζα : Λυπάμαι πολύ, αλλά θα απορρίψω την πρόταση σας, έχω πολλές υποχρεώσεις αυτόν τον καιρό.


Αγαπημένη σκηνή : Οκ είναι φυσικό να πω ότι η σκηνή όπου η Marilyn, τραγουδάει το ¨ Diamonds are a girls best friend ¨ έχει μείνει στην ιστορία. Παράλληλα όμως μου άρεσε η έξυπνη ατάκα της Marilyn στον πεθερό της: «όχι δεν θέλω να παντρευτώ τον γιο σας, για τα λεφτά του, τον παντρεύομαι για τα δικά σας λεφτά». Ομολογώ πως ήταν πανέξυπνο.


Χειρότερη σκηνή : Είναι τώρα οι πρωταγωνίστριες στο πλοίο που τις πηγαίνει στο Παρίσι. Μαζί τους στο πλοίο είναι η ολυμπιακή ομάδα της Αμερικής και κάνει γυμναστικές επιδείξεις μέσα σε ένα απίστευτα τεράστιο γυμναστήριο και ταυτόχρονα με τις γυμναστικές επιδείξεις, οι αθλητές τραγουδούσαν και χόρευαν κιόλας. Ρε παιδιά ένα μέτρο σε κάποια πράγματα.


Δες την : Για τον θρύλο Marilyn Monroe, για τα τραγούδια και αν δεν έχεις τίποτα άλλο να δεις στο σπίτι σου.


Μην την δεις : Γιατί είναι μια παλιά ταινία, που δεν έχει και πάρα πολύ ενδιαφέρον και απευθύνετε κυρίως σε σινεφίλ.


Με ποιον να την δεις : Με κάποιον σινεφίλ φίλο σου ή φίλη σου, που έχει ένα κολληματάκι με την Marilyn…


Μην την δεις με : Κάποιον αντρουά φίλο σου, που θα γυρίσει και θα σε αποκαλέσει: «Φλούφλη άντρα!!!!» (Κάτι άλλο θα πει, αλλά δεν το λέω, είμαι σεμνός).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis