fwto

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

The Wolfman


Υπόθεση : Ο Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) έχοντας χάσει την παιδική του ηλικία, όταν η μητέρα του πέθανε, έφυγε από το γενέτειρα του και για πολλά χρόνια έμεινε μακριά, μετά όμως, από την έκλυση της Gwen (Emily Blunt), της αρραβωνιαστικιάς του αδελφού του, επιστρέφει , για να βρει τον εξαφανισμένο του αδελφό. Η επιστροφή του Lawrence δεν βελτιώνει καθόλου την σχέση με τον πατέρα του, ενώ ταυτόχρονα στην περιοχή επικρατεί γενική αναστάτωση, εξαιτίας ενός αιμοδιψούς όντος, που σκοτώνει τους χωρικούς κάθε πανσέληνο. Παράλληλα στην περιοχή στέλνετε από την Scotland Yard, ο επιθεωρητής Aberline (Hugo Weaving), οποίος έχει ως σκοπό του να διαλευκάνει την υπόθεση των φόνων. Όντας αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά και να προστατεύσει τη Gwen, ο Lawrence θα αποκαλύψει μία άγνωστη πλευρά του εαυτού του.


Κατηγορία ταινίας : Και το Bikini, τέλειο κορίτσια!!!


Γενικά : Τα σχόλια μου, για αυτή την ταινία μπορεί να είναι περιορισμένα, καθώς η προσοχή μου ήταν ελαφρός αποσπασμένη, από την ταινία, λόγο εξωγενών παραγόντων…. Λοιπόν η ταινία είναι Remake του The Wolfman, που πρωτοπαίχτηκε το 1941, η καινούργια ταινία, πατάει σταθερά στην πρωταρχική της , αλλά δίνει μεγαλύτερο βάρος στην σχέση πατέρα – γιου και στο τραγικό τέλος μιας ερωτικής ιστορίας. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως η ταινία δεν έλεγε και πάρα πολλά, ήταν πολύ απλοϊκή και έκανε μπαμ ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πατέρα του κεντρικού ήρωα. Η σκηνοθεσία ήταν καλή, η σεκάνς στο δασός με τους βράχους σε κύκλο, ήταν πολύ καλή. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που έδειχνε τις μέρες που περνούσαν , παρουσιάζοντας μας το φεγγάρι πότε να γεμίζει και πότε να αδειάζει (ερώτηση: λέμε αδειάζει, όταν μιλάμε για το φεγγάρι;;;). Πολύ καλή ήταν και η παρουσίαση της βικτοριανής εποχής και γενικότερα της ζωής, στην Αγγλία εκείνη την εποχή, από τα μεγάλα σπίτια, μέχρι τα γυναικεία φορέματα. Ακόμη η ταινία παρουσιάζετε πολύ καλά και προσεγμένα, δημιουργώντας την αίσθηση ότι κάτι κακό πρόκειται να γίνει στα σκοτεινά τοπία και μέσα στην ομίχλη. Ο Benicio Del Toro, αν και πολύ βασανισμένος και χτυπημένος από την μοίρα, δεν καταφέρνει να δημιουργήσει πολλά συναισθήματα στο κοινό, εκτός από τις σκηνές στο άσυλο. Ο Anthony Hopkins, μπορεί να παίξει τα πάντα τελικά και κατά την άποψη μου καταφέρνει να ανατριχιάσει το κοινό, με την σιγανή και επιτακτική φωνή του. Η Emily Blunt, πανέμορφη όπως πάντα, αν και δεν με τρέλανε στον συγκεκριμένο ρόλο, καθώς περίμενα πιο πολλά από αυτήν, πιο πολύ πόνο και θλίψη, μου φαινόταν ότι περνούσε όλο το πράγμα πολύ αψήφιστα. Ο Hugo Weaving, έπαιξε αρκετά καλά, αν και δεν περίμενα πως θα δινόταν τόση μεγάλη έμφαση στο ρόλο του (εντωμεταξύ έχει από τις πιο ωραίες φωνές στο σινεμά!!). Κλείνοντας η ταινία αυτή είναι σχετικός καλή, περίμενα το κάτι παραπάνω, αλλά δεν παραπονιέμαι κιόλας, πιστεύω πως την κατάσταση σώζουν τα μεγάλα ονόματα, που συμμετέχουν.


Αγαπημένη σκηνή : Η πρώτη κιόλας σκηνή, όπου διαβάζετε από μια πέτρινη πλάκα, ένα μικρό ρητό, σχετικά με τους λυκάνθρωπους. Το συγκεκριμένο ρητό, λοιπόν είχε χρησιμοποιηθεί και στην αρχική έκδοση του The Wolfman το 1941, παράλληλα το ίδιο ρητό με ελαφρός παραλλαγμένα λόγια χρησιμοποίησαν και οι Florence and the Machines, στο τραγούδι τους Holw. Δεν λέει τίποτα η σκηνή, απλά μου άρεσε η διπλή αναφορά που έγινε.


Χειρότερη σκηνή : Η σκηνή, όπου μπαμπάς και γιος λυκάνθρωπος, δίνουν την τελική μάχη. Πιστεύω ότι τα οπτικά εφέ, ήταν τραγικά φτωχά και κατέστρεφαν την σκηνή.


Δες την : Αν σου αρέσουν ιστορίες με λυκάνθρωπους και άλλα αιμοδιψή τέρατα, μιας και είναι η εποχή τους. Ακόμη δες το για τους ηθοποιούς, που παίζουν.


Μην την δεις : Γιατί δεν είναι και η απόλυτη ταινία της χρονιάς (τζάμπα την περίμενα τόσο καιρό), επίσης τα οπτικά εφέ μπορεί σε αρκετές σκηνές να ήταν καλά, αλλά στην τελική σκηνή με την μάχη μεταξύ των δυο λυκάνθρωπων, μου φάνηκαν πολύ ερασιτεχνικά.


Με ποιον να την δεις : Είμαι τελικά πρέσβης της μοναξιάς, όταν πρόκειται για ταινίες… δες την λοιπόν μόνος σου, γιατί αν την δεις με παρέα, όπως εγώ, θα αποσπάτε η προσοχή σου πολύ εύκολα.


Μην την δεις με : Με άτομα που πάσχουν από τριχόπτωση, αυτή η ταινία, θα είναι μαχαιριά στην καρδιά του καράφλα φίλου σου!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis