fwto

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Taken


Υπόθεση : Ο Bryan Mills (Liam Neeson), είναι ένας συνταξιούχος πράκτορας που άφησε τις μυστικές υπηρεσίες για να είναι κοντά στην Kim, την κόρη του. Η Kim προσπαθεί να πείσει τον πατέρα της, να την αφήσει να πάει εκδρομή στο Παρίσι μαζί με την φίλης της Amanda. Φτάνοντας στο Παρίσι, συναντάνε έναν ξένο και τους ξεφεύγει ότι μένουν μόνες του. Ο άγνωστος ήταν βέβαια μέλος της αλβανικής μαφίας, που ως δουλειά έχουν την διακίνηση γυναικών. Η Kim με το ζόρι πρόλαβε να τηλεφωνήσει στον πατέρα της και να του πει ότι την απαγάγουν, ο Bryan καταφέρνει να μιλήσει με τον απαγωγέα και του ορκίζετε πως θα βρει την κόρη του και αυτόν και θα τον σκοτώσει.


Κατηγορία ταινίας : Τη Stirela, Τη Stirela !!!!!


Γενικά : Δεν περίμενα ότι αυτή η ταινία θα μου άρεζε τόσο πολύ, έλεγα σιγά, ταινία με τον Neeson να κάνει έναν πρώην πράκτορα που ψάχνει την κόρη του, θα πρέπει να είναι τελείως γελοίο το έργο. Αντιθέτως όμως, ο Neeson μας βγήκε Ιρλανδική καρατέκα και η ταινία απλά καταπληκτική. Η ταινία κρατά 1 ½ ώρα και έχει γρήγορες σκηνές κυνηγητού και κάμποσου ξύλου, οπότε η περίπτωση να βαρεθείς είναι μάλλον απίθανη, γιατί το θέμα της είναι ενδιαφέρον, καθώς έχει απαχθεί η κόρη πρώην μυστικού πράκτορα, ο οποίος γαμάει και δέρνει με το γάντι στην κυριολεξία. Είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος να σκοτώσει όλη την Αλβανική μαφία και ίσως μερικούς παρατρεχάμενους και να μην βγει ούτε το πουκάμισο από το παντελόνι, σαν κύριος πήγε στο Παρίσι, σαν κύριος τους άλλαξε τα φώτα και σαν κύριος γύρισε πίσω, ατσαλάκωτος, χρησιμοποιούσε σύστημα σιδερώματος Stirela!!! Τα αρνητικά της ταινίας είναι σίγουρα η σκηνές πριν και λίγο μετά από το κυνηγητό, δηλαδή η σκηνές που σε συστήνουν με τους χαρακτήρες και τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Ακόμη η σκηνοθεσία ήταν λίγο βιαστική, γιατί σε πολλές σκηνές ήταν λίγο άκυρο το πώς ο πρωταγωνιστής έβρισκε αυτό που ήθελε, καθώς δεν του δινόντουσαν αρκετές πληροφορίες και εκείνος τσουπ! ήταν εκεί. Εντωμεταξύ εγώ τον Neeson τον είχα για πιο μαλθακό ηθοποιό να κάθετε στην βιβλιοθήκη με αναμμένο το τζάκι και να πίνει brandy διαβάζοντας Kundera, αντιθέτως μας βγήκε ήρεμη δύναμη, τους άλλαξε κυριολεκτικά τα φώτα, δυο ΧΑ! και άλλα δυο ΟΥΑΑΑΑΧΧΑΑΑ! και τους είχε ξαπλώσει όλους στο πάτωμα και φυσικά ατσαλάκωτος (μα ούτε μια γρατζουνιά;;) Στην ταινία επίσης εμφανίζετε και η Famke Janssen που κάνει την πρώην του Neeson, απλά την αναφέρω, γιατί αρέσει στην φίλη μας Λ. και έχει και δίκαιο, η γυναικά είναι κουκλάρα!!! Τέλος η ταινία είναι αρκετά καλή για το είδος της και αξίζει να την δεις.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στην οποία πάει στην βάση των κακών και το παίζει Γαλλική αστυνομία, που ήρθε να κανονίσει τον φόρο, για να μην τους πιάσουν. Έπαιξε καλά τον ρόλο του ο Neeson.


Χειρότερη σκηνή : Μια - δυο σκηνές, όπου οι πληροφορίες που έχει ο πρωταγωνιστής είναι πολύ λίγες για να βρει την λύση, αλλά παρόλα αυτά τα καταφέρνει. Είναι δυνατόν να του λένε πως η μαφία έχει την βάση της σε μια οικοδομή και αυτός μέσα σε μια ώρα να έχει βρει την οικοδομή, από όλες τις οικοδομές, σε ολόκληρο το Παρίσι;;;


Δες την : Γιατί για το είδος της είναι πολύ καλή, ο Neeson προσθέτει μια δόση ευγένειας στην καρατία, έχει αγωνία, έχει τρέξιμο, ιδρώτα, ξύλο, ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός και άλλα πολλά.


Μην την δεις : Γιατί περνά μίση ώρα μέχρι να απαγάγουν την κόρη του και σε εκείνη την μισή ώρα πραγματικά βαριέσαι. Ακόμη ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι δεν παθαίνει τίποτα ο Neeson, ούτε μια γρατζουνιά, έτσι για την τιμή των όπλων.


Με ποιον να την δεις : Με την παρέα σου.


Μην την δεις με : Με την κοπέλα σου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis