fwto

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Shallow Grave


Υπόθεση : Τρεις φίλοι συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα και ψάχνουν για έναν τέταρτο. Οι συνεντεύξεις που κάνουν στους υποψηφίους συγκατοίκους είναι πολύ ανορθόδοξες και αστείες. Τελικά οι τρεις συμφωνούν σε έναν, ο οποίος μετακομίζει στο σπίτι και κλειδώνετε στο δωμάτιο του και δεν τον ξανά βλέπουν από εκείνη την στιγμή. Μετά από μερικές μέρες οι τρεις γίνονται περίεργοι και παραβιάζουν την πόρτα και μπαίνουν στο δωμάτιο. Αυτό που αντικρίζουν όμως, θα αλλάξει δραματικά την ζωή τους.


Κατηγορία ταινίας : Φίλοι – Καριοφίλι


Γενικά : Πα.. πα.. πα.. τι ταινία ήταν αυτή, δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω, να γελάσω με τις κωμικές σκηνές ή να αγωνιώ για την εξέλιξη; Έκανα και τα δυο φυσικά, γιατί είμαι παντός τύπου και καιρού, όπως και η ταινία, συνδυάζει κωμικές σκηνές (όχι για τρελά γέλια, απλά αστείες, έχει διαφορά) με δολοφονίες, λεφτά και παράνοια!!! Τρεις φίλοι ζητάνε συγκάτοικο, βγάζουν το λάδι στους υποψηφίους, αλλά τελικά καταλήγουν σε έναν, ο οποίος βρίσκετε νεκρός μετά από λίγες μέρες στο δωμάτιο, αγκαζέ με μια βαλίτσα τίγκα στα λεφτά. Εκεί αρχίζει η μαλακία των τριών, σε σημείο να αφήσουν το πτώμα στο δωμάτιο για μέρες, σαν εικαστικό δρώμενο στο σπίτι, κάποια στιγμή αποφασίζουν να τον ξεφορτωθούν και για το ποιος θα κάνει την βρομοδουλειά του τεμαχισμού και του θαψίματος, ρίχνουν κλήρο και φυσικά χάνει ο πιο αγαθιάρης από τους τρεις. Ο αγαθιάρης λοιπόν, κάνει όλη την δουλειά, αλλά εκεί ακριβός του γυρνά το μάτι ανάποδα και αλλάζει ριζικά η ψυχολογία του και γίνετε κάτι σαν τον σχιζοφρενή δολοφόνο, με το ηλεκτρικό κατσαβίδι. Η ταινία ήταν ωραία, μου άρεσε αρκετά, η σκηνοθεσία ήταν αρκετά καλή και μου άρεσε το ότι σε αυτή την ταινία, όπως και στο train spotting, στην αρχή και στο τέλος του έργου, ο πρωταγωνιστής μιλάει για το θέμα που παρουσιάζετε. Εδώ λοιπόν, σε αυτή την ταινία , μιλάμε για την φιλία και για το πόσο μπορείς να εμπιστευτείς έναν φίλο και πως η φιλία αυτή χάνετε αν δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη. Ο Ewan McGregor, απλά καταπληκτικός στο ρόλο του, σε έκανε να τον αντιπαθήσεις πολύ εύκολα γιατί από την μια έκανε τον καμπόσο και από την άλλη γινόταν νούλα, όταν έβλεπε τα δύσκολα.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή που θα πω δεν λέει τίποτα, αλλά την αναφέρω για την ατάκα που ακούστηκε... Είναι η σκηνή όπου η αστυνομία ανακαλύπτει και ξεθάβει τα πτώματα στην μέση του δάσους… είχα λοιπόν, την εύλογη (πιστεύω) ερώτηση: ποιός βρήκε τα θαμμένα πτώματα και κάλεσε την αστυνομία… και η συνάδελφος – Blogαγωνίστρια, Κατερίνα είπε, την ανυπέρβλητη ατάκα : κανένας βοσκός θα ήταν ή κανένα παράνομο ζευγαράκι… Κατερίνα σε προσκυνώ!!!


Χειρότερη σκηνή : Η τελευταία σκηνή όπου οι τρεις συγκάτοικοι παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως, η κοπέλα της παρέας, πραγματικά βάραγε όπου έβρισκε, μέχρι και στον γάμο του καραγκιόζη έριξε η αθεόφοβη.


Δες την : Γιατί η σκηνοθεσία του Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Train spotting), είναι αρκετά καλή και έχει αφηγηματικά στοιχεία που κάνουν την ταινία πιο άμεση, ακόμη δες την γιατί η υπόθεση είναι απλά απίθανη για να γίνει, αλλά από την άλλη, καθώς περνά η ώρα σου φαίνετε όλο και πιο πιθανή για να συμβεί στην πραγματικότητα. Ακόμη δες την για τον Ewan McGregor.


Μην την δεις : Γιατί βαρέθηκες τις σκοτεινές και ¨πειραγμένες¨ ταινίες, που όλο δείχνουν δολοφονίες, δολοπλοκίες και τύπους που τους έχει στρίψει η βίδα!!!


Με ποιον να την δεις : Δες την με τους φίλους σου, κατά προτίμηση με 2 φίλους, έτσι θα είστε 3, όπως και οι ηθοποιοί στην ταινία, θα νοιώσεις πιο κοντά στο έργο , άσε δε που θα κάνετε και πλακά μεταξύ σας, για το ποιος θα φάει ποιον.


Μην την δεις με : Με δυο φίλους σου…. Ξέρω ότι αντιφάσκω, αλλά σκέψου να δεις ταινία με δολοφονίες 3ων φίλων και να ξυπνήσουν επιθετικά ένστικτα μεταξύ σας… δεν θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου και ύστερα να πεις ότι φταίω εγώ, για το μακελειό…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis