fwto

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

THE MAN WHO KNEW TOO MUCH- Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΛΑ(1934)



ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΕΛΙΚΑ!
Παίζουν:Leslie Banks,Edna Best,,,Nova Pilbeam, Pete Lorre
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ

Ο Laurence και η Jill , βρίσκονται για διακοπές μαζί με την κόρη τους κάπου στην Ελβετία.Ένα βράδυ σε ένα χορό μία δολοφονία λαμβάνει χώρα και το θύμα πριν ξεψυχήσει πληροφορεί τον Jill πως πρέπει να μεταφέρει ένα απόρρητο μυστικό στην Βρεταννική Πρεσβεία. Πράγματι , ο Jill παραλαμβάνει το απόρρητο μυστικό αλλά ξαφνικά μαθαίνει πως η κόρη του έχει απαχθεί από κατασκόπους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΣΚΟΚ


Ο ΑLFRED HITCHCOCK γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1899 στην Βρετανία.Ηταν γόνος θεατρόφιλων και καθολικών και είχε μία τραυματική εμπειρία στα 5 αφόυ ο πατέρας του , τον έκλεισε για λίγο σε ένα κελί για να του δείξει τι παθαίνουν τα ''κακά παιδιά.Εννόειται πως αυτή του η εμπειρία τον στιγμάτισε αφού στο σχολείο το αίσθημα του φόβου διογκώθηκε ενώ του δημιουργήθηκε ένα αίσθημα τρόμου απέναντι στην ηθική και το καθήκον.Από μικρός ήθελε να γίνει μηχανικός αλλά τελικά τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Πριν ασχολήθει με τα θρίλερ ασχολήθηκε με αμιγώς κοινωνικές και αισθηματικές ταινίες. Είχε μία προτίμηση στις ξανθιές πρωταγωνίστριες ενώ όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί της εποχής του πρωταγωνίστησαν στις ταινίες του. Ταινίες που έχει σκηνοθετήσει είναι:LIFEBOAT, BLACKMAIL,SABOTAGE, MURDER, THE NUMBER 17, THE 39 STEPS, VERTIGO,PSYCHO,ROPE κ.α


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Καθόμουν και σκεφτόμουν πως αν είχα γεννηθεί το 1934 και παρακολουθούσα τότε την ταινία θα είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό αφού αυτό που θα έβλεπα θα ήταν κάτι πρωτόγνωρο.Σίγουρα αν το συγκρίνω με την σημερινή εποχή είναι σαφώς βαρετή σαν ταινία, διότι τότε εφέ δεν υπήρχαν, αλλά όλο το βάρος έπεφτε στις ερμηνείες των ηθοποιών και στη δημιουργία ενός κλίματος γεμάτου μυστήριο.Ίσως αυτό βέβαια να ναι καλύτερο γιατί και ο ηθοποιός μπορούσε να αναδείξει καλύτερα το υποκριτικό του ταλέντο, (σήμερα άλλα είναι τα κριτήρια δυστυχώς) και δεύτερο ένιωθες και νιώθεις αγωνία βλέποντας το , χωρίς να χρειάζεται να βλέπεις ξεκοιλιάσματα, λίτρα αίματος,άφθονο ξύλο, που ειλικρινά ώρες ώρες, δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπούν.
Σίγουρα είναι ταινία που τη βλέπεις καθαρά για ιστορικούς λόγους(αφού ο Χίτσκοκ είναι ο μετρ των θρίλερ) αλλά προσωπικά δεν βαρέθηκα καθώς την είδα.Είναι αυτό το συναίσθημα αγωνίας που πετυχαίνει ο Χίτσκοκ που ακόμη και σήμερα σε κάνει να τη βλέπεις ευχάριστα.
Δείτε την αν σας ενδιαφέρει να δείτε ταινία του Χίτσκοκ , που πληροφοριακά είναι η πρώτη του κατασκοπική ταινία αφού μέχρι πριν γύριζε ταινίες αμιγώς αισθηματικές ή κοινωνικές και δεύτερον υπάρχει και remake της ίδιας ταινίας το 1956, που νομίζω είναι τελειοποιημένη έκδοση της αρχικής του ιδέας.(περισσότερα δεν γνωρίζω)



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ(ΓΕΛΙΟ)-- 0\5 ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-- 0\5 ΜΠΑ....

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ--SEX)-- 0,5\5 Ο ΚΑΚΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ , ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΚΑΣΧΗΜΟΙ!!!!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-- ΒΙΑ) -- 3\5 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΕΡΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΙΔΙ Η ΤΑΙΝΙΑ!!!!!ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΟΛΟΙ! ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠ''ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ) -- 1\5 ΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΣΚΟΚ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ?

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ -- ΑΓΩΝΙΑ) -- 3\5 ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ? (ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-- 0\5ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 34. Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ, Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΕΝΩ ΚΑΤΙ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ (SOUNDTRACK)--0,5\5 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 6,5+ \ 10

ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ TRAILER ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis