fwto

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

HEDWIG AND THE ANGRY INCH (2001)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΕΣ!


Παίζουν:John Cameron Mitchell , Michael Pitt, Michael Aronov, Rob Campbell

Σκηνοθεσία:John Cameron Mitchell



ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΡΑΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ

Η HEDWIG, πρώην Hansell , που το μόνο όνειρό της ήταν να βρει το άλλο της μισό, υποβάλλεται σε εγχείριση αλλαγής φύλου , για να μπορέσει να φύγει από το Βερολίνο της περιόδου του τείχους, μαζί με τον αμερικανό στρατιωτικό του Πολεμικού Ναυτικού και σύντροφό της. Δυστυχώς , η εγχείρηση δεν πετυχαίνει και η Hedwig χωρισμένη πλέον, φτιάχνει μία δική της ροκ μπάντα ενώ παράλληλα γνωρίζει και ερωτεύεται τον νεαρό Tommy Gnosis , ο οποίος σύντομα θα την εγκαταλείψει ,κλέβοντας τα τραγούδια της και θα γίνει μεγάλος ροκ σταρ.
Η HEDWIG ,παρόλα αυτά συνεχίζει να τραγουδά σε άδεια club και εστιατόρια και μέσα από τα τραγούδια της μας αφηγείται την άδοξη ζωή της...


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟY


Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας την ταινία από το εξώφυλλο και την περίληψη της βιάστηκα να κρίνω και να καταδικάσω την ταινία πιστεύοντας ότι θα είναι προκλητική και κενή περιεχομένου.Όμως την πάτησα για τα καλά! Η ταινία διαθέτει καταπληκτική σκηνοθεσία και το σενάριο αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ωστόσο σε κρατάει σε εγρήγορση.
Ο John Cameron Mitchell ( που εδώ κάνει για πρώτη φορά την κινηματογραφική του παρουσία) ήταν καταπληκτικός στην ερμηνεία του και η παρουσία της τρανσέξουαλ Hedwig ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη στο μακιγιάζ κτλ χωρίς να βγαίνει κάτι φθηνό ή πρόχειρο προς τα έξω. Η μουσική είναι καταπληκτική και η φωνή του Mitcell επίσης.

Ουσιαστικά , πρόκειται για μία αφηγηματική ταινία γεμάτη συναίσθημα, με αναφορές και στο ιστορικό γεγονός του τείχους του Βερολίνου και στην πτώση του καθώς και στην ζωή της Hedwig για όλα όσα έζησε και νιώθει... Νομίζω ότι την αδικώ με την περιγραφή μου γιατί είναι τόσα που μπορείς να πεις για αυτή την ταινία και όσα περιγράφει.

Πληροφοριακά να αναφέρω ότι η ταινία υμνήθηκε από τους κριτικούς και τιμήθηκε με πολλά βραβεία και βασίστηκε στο θεατρικό της off- Broadway rok σκηνής. Ο Mitcell εμπνεύστηκε από τον δικό μας Πλάτωνα και το έργο του Συμπόσιο, παραποιώντας φυσικά, πολλά στοιχεία και δίνοντας την δική του σφραγίδα στο έργο.Τέλος , το έργο ανέβηκε θεατρικά και ΄στην χώρα μας με πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτιδα την Εβελίνα Παπούλια.




Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)- 1,5 \5 ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΚΗΝΕΣ ΚΩΜΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΖΑΝ ΤΟ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)- 0\5 ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?( ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)- 3\5 ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ) - 3\ 5
ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ.

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?( ΦΟΒΟΣ-BIA) 0\5 KAΘΟΛΟΥ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΑΓΩΝΙΑ-ΔΡΑΣΗ)- 2,5 \5
ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?( ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)- 3,5+ \ 5
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΤΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ 80 's.

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK) - 4\5
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ , ΜΕ ΤΟ ORIGIN OF LOVE NΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7,5+ \10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis