fwto

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Field of Dreams


Υπόθεση : Ο Ray Kinsella(Kevin Costner), είναι ένας αγρότης από την Αιόβα, όπου κάποια μέρα ακούει μια φωνή να του λέει: ¨Αν το φτιάξεις και θα έρθει¨. Ερμηνεύει αυτό το μήνυμα ως οδηγία, για να φτιάξει ένα γήπεδο του baseball εκεί όπου βρίσκετε η φάρμα του. Στο γήπεδο αυτό εμφανίζετε ο ¨ξυπόλυτος ¨ Joe Jackson και άλλοι επτά παίκτες των Chicago White Sox, που είχαν αποκλειστεί από το πρωτάθλημα του 1919. Καθώς η φωνή συνεχίζει να ακούγετε, ο Ray ζητά την βοήθεια ενός συγγραφέα, ελπίζοντας να του δώσει απαντήσεις σχετικά με το τί ζητά η φωνή και ποίος είναι τελικά ο σκοπός του γηπέδου.


Κατηγορία ταινίας : Φλούφλης Άντρας / Extreme Sports


Γενικά : Ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο όλων, η ταινία βασίζετε σε ένα άθλημα το οποίο είναι στους Έλληνες ότι είναι στους Αμερικανούς ο Νες καφέ - φραπέ ατέλειωτη ευχαρίστηση, με λίγα λόγια ακαταλαβίστικο. Θεωρώ πως είναι μεγάλη βλακεία που είδα μια ταινία που έχει να κάνει μόνο με ένα άθλημα, που δεν έχω καμία ιδέα για αυτό, όχι πως αν μίλαγε για ποδόσφαιρο θα ήταν καλύτερα, αλλά από την άλλη μπορώ να καταλάβω τουλάχιστον πως παίζετε. Έχοντας χάσει λοιπόν το ενδιαφέρων μου για το γενικό θέμα , βρέθηκα αντιμέτωπος και με έναν ακόμα ανασταλτικό παράγοντα της προσωπικής διασκέδασης μου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πως ο ρόλος του Costner είχε πολλά γυναικεία χαρακτηριστικά, καθώς ήταν πολύ συναισθηματικός με δόσης αφέλειας και παιδικότητας, ενώ η γυναίκα του ήταν το άκρος αντίθετο, δυναμική, σαφώς πιο διαβασμένη και δεκτική σε όλες της βλακείες που έλεγε ο άντρας της κάθε τρις και λίγο. Θέλω να πω, ότι ο ρόλος του Costner θα μπορούσε να ήταν για γυναίκα…. ποιος ξέρει; ίσως και να ήταν γυναικείος ρόλος και να τον άλλαξαν για να τον παίξει ο Costner …. Πολύ τραβηγμένη θεωρία, αλλά και πάλι για το Hollywood μιλάμε, όλα μπορούν να γίνουν! Κλείνοντας να πω, πως η ταινία έχει να κάνει και με τη σχέση πατέρα και γιου, υπάρχει μια σκηνή, όπου ο Costner λέει: κάθε 14χρονο αγόρι παίζει Catch με τον πατέρα του και έρχομαι εγώ και σου λέω, κάτσε και δες την ταινία, για το θέμα πατέρας – γιος, αλλά τι γίνετε με το Catch που δεν έχεις ιδέα τι είναι;;;


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στην συγκέντρωση γονέων, όπου η γυναίκα του Costner πλακώνετε με μια κοιμισμένη που ήθελε να κάψει μερικά βιβλία, τα όποια τα έβρισκε ακατάλληλα… ουουου!!! ναζιστική αγελάδα!!!!



Χειρότερη σκηνή : Η χειρότερη σκηνή είναι παράλληλα και η καλύτερη σκηνή, γιατί εκεί που η Amy Madigan (η γυναίκα του Costner στο έργο ) τα έχωνε στην ναζιστική αγελάδα, ο φλούφλης, Costner από δίπλα ήταν στο κόσμο του… Άστη την γυναίκα ρε φίλε να τα πει, να ξεθυμάνει, αμάν πια με τα φαντάσματα και τις φωνές, ποιος είσαι στην τελική η Ζαν Νταρκ;;;


Δες την : Οι άντρες στην Αμερική την έχουν σε πολύ μεγάλη υπόληψη, αυτή την ταινία, εξαιτίας του θέματος της, αλλά εδώ στην Ελλάδα επειδή δεν έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται, ίσως να μην ενθουσιάσει πολύ. Τέλος πάντων, θα σου πω, ότι είπα και στον εαυτό μου: Δες την, για να πεις ότι την είδες και να καταλάβεις προς τι όλος αυτός ο ντόρος. Άλλον λόγο πέραν αυτόν, τον πολύ τεκμηριωμένο, λόγο δεν έχω να σου παρουσιάσω.


Μην την δεις : Για δυο λόγους. Πρώτων: το όλο θέμα της ταινίας με το μπέιζμπολ δεν ενδιαφέρει καθόλου το Ελληνικό κοινό, καθώς το άθλημα αυτό, δεν είναι διαδεδομένο στην χώρα μας, οπότε ότι και να λέγετε δεν γίνετε κατανοητό. Δεύτερων: ο ρόλος του Costner, κατά την άποψη μου τουλάχιστον, είναι πάρα πολύ εκνευριστικός, καθώς τον κάνει να μοιάζει τελείως φλούφλη.


Με ποιον να την δεις : Κοίταξε να δεις, είμαι της άποψης να την δεις μόνος, αλλά επειδή από ότι έχω καταλάβει η ταινία αυτή έχει πολύ μεγάλη πέραση στο Αμερικανικό ανδρικό κοινό, έτσι και εγώ σου προτείνω να την δεις με τους κολλητούς σου.


Μην την δεις με : Ευχή και κατάρα σου δίνω, μην την δεις με την κοπέλα σου, στην καλύτερη περίπτωση θα την πάρει ο ύπνος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis