fwto

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Chloe


Υπόθεση : Η Catherine (Julianne Moore) και ο David (Liam Neeson) είναι ένα ανδρόγυνο που με την πρώτη ματιά μοιάζει τέλειο, αν κοιτάξεις όμως καλύτερα θα δεις πως αυτή η σχέση έχει ψεγάδια. Όταν ο David χάνει την πτήση του και ταυτόχρονα το πάρτι έκπληξη που του ετοίμαζε η γυναίκα του, υποψίες αρχίζουν να γεννιούνται στο μυαλό της Catherine ότι ο άνδρας της, την απατάει. Αποφασίζει λοιπόν, να προσλάβει μια ¨συνοδό¨ την Chloe (Amanda Seyfried), για να παίξει τον ρόλο του δολώματος και να διαπίστωση αν ο άντρας της, της είναι πιστός. Η Catherine κανόνιζε τις συνευρέσεις τους, ενώ μετά άκουγε από την Chloe να περιγράφει τα όσα έκανε με τον David.


Κατηγορία ταινίας : Οικογενειακή


Γενικά : Δεν ξέρω τι να γράψω… μάλλον ξέρω αλλά δεν μπορώ να τα βάλω όλα σε μια σειρά, οπότε θα τα πω μπερδεμένα (όπως πάντα , ποιον κοροϊδεύω;). Η ταινία δεν με ενθουσίασε καθόλου μπορώ να πω, ήταν πολύ πρόχειρη, χωρίς καθόλου συναίσθημα, πολύ επιφανειακή, χωρίς σασπένς, τραγική σκηνοθεσία, φτωχό σενάριο και χίλια δυο άλλα αρνητικά στοιχεία. Τα είπα και ξεθύμανα, πάμε τώρα από την αρχή, η Catherine προσλαμβάνει μια πόρνη για να την ρίξει ως δόλωμα στον άνδρα της, ώστε να διαπιστωθεί αν την κερατώνει. Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσιολογικά, μετά όμως η Catherine φτιάχνετε με όσα της αφηγείται η Chloe και καταλήγουν και πηδιούνται μεταξύ τους, παράλληλα η Chloe πηδούσε και τον David, τον άνδρα της Catherine, αλλά ψιλογούσταρε και τον γιο της οικογένειας τον Max (φυσικά και τον πήδηξε). Γενικά η Chole εξυπηρέτησε όλη την οικογένεια, αλλά αν θέλετε την γνώμη μου μπήκε μέσα στα οικονομικά της, καθώς πληρώθηκε μόνο για να πηδηχτεί με τον David, δεν γίνονται έτσι οι Business γλυκιά μου. Η ταινία υπάγετε στην κατηγορία ερωτικό θρίλερ γιατί έχει λίγο τσόντα, το παίρνεις λίγο το μάτι σου, παράλληλα όμως, το μάτι της Chloe γυρνάει και γίνετε λίγο ψυχωτική με την Catherine. Η σκηνοθεσία τώρα που δεν μου άρεσε καθόλου, έχει τρομερά λάθη και είναι η επιτομή του όρου προχειροδουλειά, όλες οι σκηνές γυρίστηκαν σε πολύ κοσμικά μαγαζιά με πολύ κομψούς ανθρώπους, πράγμα που έκανε δύσκολο να διακρίνεις τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Το πιο τραγικό από όλα είναι το πώς γνωρίζεται η Catherine με την Chole, ναι οκ γνωρίζονται στην τουαλέτα (αντάλλαξαν χαρτί υγείας, ήμαρτον!!!!), αλλά μετά δεν μας λέει πως κανόνισαν να βρεθούν, ούτε τηλέφωνα άλλαξαν, ούτε μίλησαν πάνω στο θέμα, έτσι στο άκυρο, από την σκηνή της τουαλέτας, τις δείχνει να συναντιούνται σε ένα άλλο bar και να κανονίζουν τα σχέδια τους. Ακόμη το σενάριο ήταν μέτριο χωρίς ενδιαφέρον. Η Julianne Moore έπαιξε αρκετά καλά, αν και μπάστα στην νεότατη Amanda Seyfrie, έμοιαζε με ένα κοκκινομούρικο φάντασμα, βέβαια για να πούμε και την αλήθεια το βυζάκι της Julianne ήταν κάγκελο, Ααα! Η αλήθεια να λέγετε. Τέλος πάντων, έμενα η ταινία δεν μου άρεσε έχει πολλά ελαττώματα και η υπόθεση αν και ωραία ξεφτιλίζετε, όταν η Chloe παίρνει όλη την οικογένεια.


Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω…


Χειρότερη σκηνή : Η Chloe τελικά μπερδεύτηκε και δεν το έκανε με τον άνδρα της Catherine αλλά με κάποιον άγνωστο. Αυτή είναι μια πληροφορία που γίνετε ευρέος γνωστή προς το τέλος του έργου και θεωρείτε ως η μεγάλη ανατροπή. Ανατροπές και μαλακιές, αν θέλετε την γνώμη, ήξερα ότι δεν πηδιόταν με τον σωστό άνδρα από την μέση του έργου, όταν η Chloe έκανε μια επίσκεψη στο γραφείο της Catherine και είδε μια οικογενειακή φωτογραφία, με τον αληθινό David. Η Chloe έκανε τόσες πολλές γκριμάτσες για την πατάτα της, που όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι τελικά πηδιόταν με άλλον. Τρομερή σκηνοθεσία!!!!!


Δες την : Γιατί έχει μια πολύ καλή αρχική ιδέα, η Julianne Moore παίζει ικανοποιητικά, η Amanda Seyfried είναι πανέμορφη και κυρίως για την σκηνή όπου η Moore και η Seyfried το κάνουν.


Μην την δεις : Γιατί η σκηνοθεσία είναι μια απογοήτευση, ο Liam Neeson πέρνα και δεν αγγίζει στην ταινία και στην τελική πιστεύω ότι η υπόθεση είναι πάρα πολύ τραβηγμένη ακόμα και για ταινία.


Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου, ίσως να γλιτώσεις την ταινία κάνοντας σεξ!!!


Μην την δεις με : Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με καμιά της εκκλησιάς, θα σοκαριστεί με τις λεσβιακές σκηνές.




2 σχόλια:

  1. βασικα μεχρι πριν διαβασω αυτη σου την αναρτηση νομιζα οτι ψεμματα της ελεγε οτι πηγε με τον αντρα της για να την ερεθισει...δεν προσεξα καθολου το βλεμμα της στο γραφειο της, που οντως εμεινε μολις ειδα τον αντρα τηςστην φωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ti na sou pw vre R@miANa, h alhtheia einai pws exei 2 xronia poy thn eida kai den thimame thn skhnh, alla gia na to egrapsa mallon etsi tha einai :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis