fwto

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Wrestling Ernest Hemingway


Υπόθεση : Ο Frank (Richard Harris), ένας συνταξιούχος καπετάνιος και ο Walter (Robert Duvall), ένας συνταξιούχος κουρέας , είναι δυο μοναχικοί ηλικιωμένοι, παγιδευμένοι στην άδεια τους ζωή. Όταν συναντιούνται τυχαία στο πάρκο ο Frank επιχειρεί να πιάσει κουβέντα στον Walter, έτσι ξεκινάνε να περνάνε χρόνο μαζί, με αποτέλεσμα να γίνουν δυο πολύ καλοί φίλοι. Εξαιτίας, όμως της διαφορετικότητας, των χαρακτήρων τους, καυγάδιζαν συχνά, με αποτέλεσμα να χωρίσουν, όταν ο Frank συμπεριφέρεται άσχημα στην φίλη του Walter, Elaine (Sandra Bullock).


Κατηγορία ταινίας : Κ.Α.Π.Η.


Γενικά : Εγώ, δεν τρελάθηκα αλλά την παρακολούθησα ευχάριστα, χωρίς να βαρεθώ ιδιαίτερα. Την είδα μόνο και μόνο για τους πρωταγωνιστές, τον Harris, τον Duvall και την Shirley MacLaine. Η ταινία παρουσιάζει δυο συνταξιούχους οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν μέσα στην ζωή τους, ώσπου συναντιούνται και παρά τις διαφορές τους, κάνουν παρέα, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι ζωές και των δυο. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Randa HainesChildren of a Lesser God¨) και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ, ειδικά η σκηνή με τα πυροτεχνήματα, αλλά πιστεύω, πως δεν χρειαζόταν να υπάρχουν τόσες γυμνές σκηνές με τον Harris, αν ξανά έβλεπα τον κώλο του, θα έβγαζα τα μάτια μου!!! Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, σε κάνουν να συμπαθήσεις όλους τους χαρακτήρες και να τους συμπονέσεις. Η υπόθεση αφήνει μια γλυκιά γεύση στον θεατή, λόγο του θέματος που παρουσιάζει, είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ανθρώπους μεγάλης ηλικίας να έχουν ακόμα κουράγιο και πάθος για την ζωή. Αυτό βασικά είναι και το μήνυμα της ταινίας, όποια και να είναι η ηλικία σου, έχεις πάντα την ευκαιρία να αλλάξεις σαν άνθρωπος και να έχεις την ελπίδα για το καλύτερο.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή με τα πυροτεχνήματα είναι πολύ καλή και για τον τρόπο που ξεκινάει με τους δυο πρωταγωνιστές, πάνω σε ένα διπλό ποδήλατο, αλλά κυρίως κατά την διάρκεια των πυροτεχνημάτων, η σύλληψη τους στην κάμερα και λόγια των ηθοποιών κάνουν εκείνη την σκηνή, μαγική.


Χειρότερη σκηνή : Μα είναι δυνατόν, ο πρωταγωνιστής να παραπονιέται για την ζέστη και παράλληλα να φοράει κάλτσα μέσα στον καύσωνα;


Δες την : Για την γλυκιά γεύση που αφήνει, για το μήνυμα που περνά και για τους εξαιρετικούς, πραγματικά, ηθοποιούς.


Μην την δεις : Γιατί είναι μια μέτρια ταινία, χωρίς ιδιαίτερες αναταραχές στην υπόθεση της και μπορεί να σε κουράσει η διάρκεια της.


Με ποιον να την δεις : Η ταινία κατατάσσετε στην κατηγορία Κ.Α.Π.Η., γιατί είναι ότι πρέπει για την γιαγιά και τον παππού σου, καθώς οι χαρακτήρες είναι μεγαλύτερης ηλικίας και τα προβλήματα που συναντάνε, ίσως να τα έχουν συναντήσει και οι δικοί σου παππούδες.


Μην την δεις με : Με την κοπέλα σου, θα βαρεθεί για άλλη μια φορά και θα ξενερώσει με τον κώλο του Harris, αίσχος!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis